اجاره ویلا و سوئیت - آپارتمان

مازندران - بهشهر  
شنبه 27 خرداد 1396

کاخ صفی آباد واقع در جنوب غرب شهرستان بهشهر در استان مازندران در سال 1010 هجری قمری به فرمان شاه عباس بنا نهاده شد.

شاه عباس اول، به دلیل علاقه فراوانی که به فرزندش داشت این بنا را کاخ صفی آباد نامید. این کاخ از جمله آثار باستانی در دوره صفویه است که متأسفانه به دلیل بی توجهی به این بنای تاریخی ارزشمند در دوره قاجاریه رو به ویرانی رفت اما به دستور رضا شاه در دوره پهلوی مرمت شده و به شکل اولیه خود بازگشته است. 

کاخ صفی آباد در دوره شاه صفی نوه شاه عباس وسعت یافت. این کاخ در دل باغی زیبا به صورت بنایی مربع شکل با ابعاد 25 × 25 متر و در دو طبقه ساخته شده است. ورودی کاخ در بخش شمالی قرار داشته که با گذشتن از پنج پله می توانید به طبقه اول کاخ برسید که در این طبقه  اتاق‌های متعدد وجود دارد که از طریق راهرو و هشتی، دسترسی به داخل آنها امکان پذیر می گردد. طبقه دوم نیز دارای راهرو و اتاق های بسیاری می باشد.

بر اساس گفته مورخین دیوارهای درونی کاخ، نقاشی های متنوع و زیبایی داشته که متاسفانه امروزه اثری از آنها به جای نمانده است. در ساخت این کاخ مصالحی همچون سنگ، آجر و گچ به کار رفته است.

این کاخ در طی حمله ای که افغان‌ها به ایران داشتند، آسیب دید اما در زمان نادر شاه مجددا تعمیر و بازسازی شده است. این بنا در زمان پهلوی نیز مجددا مرمت شد اما در قرن اخیر کاملا احیا گشته است.

از کاخ صفی آباد و تا باغ شاه بهشهر که به عمارت چهل ستون شهرت دارد، یک مسیر زیر زمینی تعبیه شده بود که در موقعیت های ضروری برای عبور و مرور و یا سایر امور قرار می گرفت. فاصله کاخ صفی آباد تا دریا به 16 کیلومتر می رسد و در دوره سلطنت صفویه به ویژه شاه عباس کبیر از این مسیر زیر زمینی برای امور سوق الجیشی و جلوگیری از حملات ازبکان و سایر ملل وحشی که در حول و حوش دریای خزر زندگی میکردند، مورد استفاده قرار می گرفت.

به موازات کاخ صفی آباد چشمهٔ آبی واقع شده است که چشمه پلنگ خیل نام دارد. آب این چشمه در دوره فرمانروایی صفویه از میان ساختمان طبقه اول جاری بود و موجب تهویه هوا در فصل تابستان بود.

کاخ صفی آباد تا سطح دریای خزر حدود 650 متر ارتفاع دارد و چراغ های بندر ترکمن و بندر گز از کاخ قابل مشاهده می باشند و همچنین از کاخ چشم اندازی در حدود 30 کیلومتری را دارا می باشد. این کاخ در اواخر دوره قاجاریه دچار آتش سوزی شد و آثار و شکوه باستانی آن از بین رفت و همچنین مصالح ساختمانی آن نیز غارت گشت اما کاخ در سال 1315 به دستور رضا شاه، تعمیر و مرمت گشت.

مجموعه تاریخی صفی آباد اکنون در اختیار یک نهاد است و به همین علت، امکان بازدید عموم از این بنای تاریخی فراهم نمی باشد.

برای دسترسی به کاخ صفی آباد می بایست به استان مازندران و سپس به شهرستان بهشهر سفر کنید.

دیدگاه کاربران


اسماعیلی
اسماعیلی
چهارشنبه 02 شهریور 1401
چرا ما که اهل شهرستان بهشهر هستیم نباید از این کاخ بازدید کنیم و از این میراث با شکوه استقبال کنیم؟
کامبیز ریاضی
کامبیز ریاضی
سه شنبه 02 آذر 1400
از بالای کاخ بهشهر کاملا پیداست، این کاخ در دوره ی صفوی ساخته شده و بخاطر رسیدگی نکردن در زمان قاجار به کلی تخریب شد، ولی بعدها به دستور رضاشاه و با توجه به معماری دوران صفویه بازسازی شد، امروزه دوباره محراب کاخ خراب شده
ali heidari
ali heidari
دوشنبه 28 تیر 1400
وقتی وارد بهشهر میشوید کاخ صفی‌آباد را می‌توانید ببینید این کاخ بر روی کوهی بنا شده است که همه جای شهر را میتوانی ببینی این کاخ مربوط به دوره صفویه است و در دوره پهلوی نیز بازسازی شده.
mojtaba_say
mojtaba_say
دوشنبه 10 خرداد 1400
این بنا در زمان شاه برای بهره برداری جاسوسان آمریکایی تحت اختیار مستشاران آمریکایی قرار داشت و بعد از انقلاب هم فقط چند روزی باز بود و دوباره بسته شد.
hamid_najafi_tirtashi
hamid_najafi_tirtashi
یکشنبه 05 اردیبهشت 1400
متاسفانه با وجود پیگیری های مردم به دلایل امنیتی امکان بازدید از این کاخ مدتی وجود نداشت. ما پارسال هم که رفتیم فقط میشد از دور نظاره گر کاخ بود.
afshin_afqnnezhd
afshin_afqnnezhd
سه شنبه 12 اسفند 1399
اینجا رفتم خیلی جای فوق العاده ای هست. بازدید ازش هم آزاده 💖 گفته شده این کاخ بیشتر از چهارصد سال سن داره.
reza
reza
شنبه 11 بهمن 1399
کاخ صفی آباد امروزه کاربرد نظامی داره و بازدید از آن امکان پذیر نیست اما میشه از تمام شهر بهشهر بنای کاخ رو تماشا کرد.
hadi69
hadi69
سه شنبه 02 دی 1399
این باغ بعد از انقلاب در اختیار یکی از نهادها بود و بعدها استاندار مازندران برای بازدید مردم از نهاد مربوطه پس گرفت.
beautiful.loving.earth
beautiful.loving.earth
یکشنبه 18 خرداد 1399
در سال 98 کاخ صفی آباد برای بازدید عموم باز شد و تا قبل از آن چهل سال اجازه بازدید داده نمیشد.👌