دشت آزو، دشتی سرسبز و پوشیده شده از گیاهان کوهی می باشد که در دامنه کوه پاشوره و در ارتفاعات کوه البرز واقع شده است. چشم انداز این دشت به کوه دماوند، بسیار زیبا و منحصر بفرد می باشد.
مساحت دشت آزو در حدود 35 هکتار می باشد. این دشت در فصل های بهار و تابستان آب و هوایی خنک دارد و در فصل زمستان پوشیده از برف است. تخته سنگهایی با ابعاد بزرگ و رنگارنگ با شکل های عجیب و غریب در نقاط مختلف این دشت مشاهده می شوند. وجود درختانی تنومند و مرتفع برای شما حکم سایبان را خواهد داشت.
ارتفاع علفزارهای این دشت ممکن است تا بالای زانو نیز برسد. جوی های گوناگون نشات گرفته از چشمه های آب، در نقاط مختلف دشت جاری اند و موجب زیباتر شدن این دشت شده اند. دشت آزو و مسیر هموارش برای همگان، به خصوص برای مردم تهران، آمل، فیروزکوه و دماوند تفریحگاه مناسبی محسوب می شود. طبیعت گردان و کوهنوردان حرفه ای، با عبور از دشت آزو می توانند به کوه پاشوره دسترسی پیدا کنند.
به دلیل پاکیزگی هوا و ارتفاع این منطقه، می توانید به تماشای ستارگان در شب بپردازید و غرق لذت شوید. دشت آزو به دلیلی که گفتیم، یکی از 50 سایت برگزیده برای آسمان نگری در ایران محسوب می شود.
بهترین زمان برای مشاهده این منطقه، فصل بهار به ویژه اردیبهشت ماه می باشد که در این فصل گل های زیبایی همچون شقایق، قاصدک، بابونه و... در این دشت می رویند. سر سبزی دشت و رویش گل های رنگارنگ، تصویری بی نظیر در مقابل چشمانتان نمایان خواهد کرد.
در فصل تابستان نیز می توانید به این دشت سفر کنید و از سرسبزی و خنک بودن هوا استفاده نمایید، البته در اواسط روز، به علت تابش مستقیم خورشید، هوا اندکی گرم خواهد بود که در این هنگام می توانید زیر سایه درختان پناه بگیرید. به دلیل اینکه درختان زیادی در این دشت وجود ندارد، پاییز رنگارنگی در آن مشاهده نخواهید کرد. در فصل زمستان نیز، هوا بسیار سرد خواهد شد.
روباه، سگهای محلی یا گله، موش صحرایی، سمور، زاغی و پرندگان کوچک شکاری از جمله حیواناتی هستند که امکان دارد در این دشت مشاهده شوند. در دشت آزو، آویشن، پونه، شنگ و دیگر گیاهان دارویی وجود دارند.
نکات کمپ در دشت آزو:
1. در این دشت در ارتفاعات بالا، شب ها سرد خواهد بود پس همراه داشتن تجهیزاتی مانند کیسه خواب، زیرانداز مخصوص، چادر دوپوش و لباس گرم ضروری می باشد.
2. در روز، خورشید داغ و سوزان خواهد تابید پس توصیه می شود همراه خود حتما کلاه و کرم ضدآفتاب داشته باشید.
3. به دلیل این که درختان کمی در این دشت وجود دارد، احتمالا هیزمی برای روشن کردن آتش پیدا نخواهید کرد. در صورتی که تمایل دارید آتش روشن کنید، از اهالی روستا تقاضا کنید توسط حیوانات باربر، مقداری هیزم را تا محل کمپ تان حمل کنند.
4. برای چادر زدن، توصیه می شود جایی را پیدا کنید که علف ها کوتاه تر اند و پوشش گیاهی کمتر است. برای در امان ماندن از وزش باد، پناه گرفتن پای تپه ها گزینه مناسبی است.
5. برای اقامت در این منطقه، حتما سه روز پیش از سفر، پیش بینی های آب و هوا را بررسی نمایید. خصوصا در فصلی مانند بهار که هوا مرتبا تغییر خواهد کرد.
6. مواد خوراکی که همراه خود آورده اید را در درون کوله ها و چادر های خود قرار دهید تا بوی آن ها حیواناتی همچون روباه و سگ های گله را به سمت شما نکشاند.
7. با ایجاد آلودگی های صوتی، در آرامش دیگر طبیعت گردان، اهالی منطقه و جانوران ساکن در دشت، اختلال ایجاد ننمایید.
در پیرامون دشت ازو، جاذبه های گردشگری گوناگونی وجود دارد که از آن ها می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
1. آبشار یخی نوا، که در فاصله 1 کیلومتری از روستای نوا واقع شده است. امکان بازدید از اوایل آذر ماه تا اواخر فروردین ماه وجود دارد.
2. آبشار شاهاندشت، که در فاصله 16 کیلومتری از روستای نوا واقع شده است. جهت دسترسی به این آبشار، پیاده روی سنگینی پیش رو خواهید داشت. برای بازدید از این آبشار، به یک نصفه روز احتیاج خواهید داشت.
3. آبگرم رینه، که در 30 کیلومتری از روستای نوا واقع شده است. این منطقه، جهت اقامت شبانه مناسب می باشد.
نوا، روستایی ییلاقی می باشد که برخی از ساکنان آمل، که باغ هایی در این منطقه دارند، در فصل های گرم به این روستا می آیند و به باغ های خود رسیدگی میکنند. روستای نوا، زادگاه سه تن از شاهزادگان قاجار یعنی عباس میرزا، محمد علی میرزا و محمد قلی میرزا بوده است.
اهالی این روستا، مردمی خونگرم هستند. بسته به زمانی که به روستای نوا سفر می کنید، امکان دارد برخی مراسم آیینی این روستا را مشاهده کنید. یکی از آیین های این روستا، نورگون است که در تیر ماه و در میان جوانان برگزار خواهد شد. در این آیین، جوانان روستا بعد از غروب آفتاب، گونهایی را که از کوه جمع آوری کرده اند را آتش میزنند و همچون نشانه پیروزی، دور سر خود می گردانند و شیرینی پخش می کنند. این آیین برگرفته شده از داستان پیروزی فریدون بر ضحاک به کمک کوه نشینان دماوند است.
برای دسترسی به دشت آزو، اگر از شهر تهران قصد دارید به این منطقه بروید می بایست مسیر جاده هراز را طی کنید. دشت آزو، در فاصله 2 ساعتی از شهر تهران و در مجاورت کوه دماوند واقع شده است. بعد از عبور از رودهن، امامزاده هاشم و پلور به آب اسک خواهید رسید. پس از عبور از آب اسک و طی 5 کیلومتر، تابلو رینه را مشاهده خواهید کرد. پس از طی 200 متر بعد از خروجی رینه، یک جاده فرعی در سمت راست جاده هراز وجود دارد که این جاده شما را به روستاهای نوا و کندلو خواهد رساند. با قرار گیری در این مسیر، تابلوهای آب معدنی نوا را دنبال نمایید. پس از طی 10 کیلومتر و با گذر کردن از جاده ای پر پیچ و خم و سربالا، به روستای نوا خواهید رسید.
یک پل آهنی در ورودی روستای نوا از جاده هراز وجود دارد که امکان عبور کردن اتوبوس از آن نیست ولی مینی بوس و میدل باس مانعی برای عبور ندارند. در مسیر نیز پیچ و خم هایی وجود دارد که پر مخاطره است پس با احتیاط پیش بروید.
دوشنبه 27 دی 1400
دوشنبه 03 آبان 1400
سه شنبه 26 مرداد 1400
چهارشنبه 09 تیر 1400
دوشنبه 27 اردیبهشت 1400
پنج شنبه 26 فروردین 1400
شنبه 23 اسفند 1399
چهارشنبه 29 بهمن 1399
سه شنبه 30 دی 1399
یکشنبه 23 آذر 1399
شنبه 10 خرداد 1399