ارفع ده یکی از روستاهای ییلاقی شمال کشور است که به سبب شرایط خاص دسترسی به آن، هنوز نقطه ای بکر و دست نخورده باقی مانده است. جنگل ارفع ده از جاذبه های گردشگری طبیعی و شناخته شده استان مازندران و شهرستان سوادکوه می باشد که در دامنه ارفع کوه قرار دارد. مسیر پیمایش به سوی قله ارفع کوه نیز به خاطر زیبایی و تنوعش، از مسیرهای مورد علاقه کوهنوردان و گردشگران است.
وجود درخت ها و درختچه های بی نظیری مانند سف، تل، تلکا، زرشک، آلاش و لازه به همراه گیاهان ریشهدار وحشی مانند ازگل، ولیک، زال زالک، سولس و ته دونه، جذابیت جنگلی این منطقه را دو چندان نموده است. جنگلهای بکر در مناطقی که توسط بومیان و اهالی، پرتاس خوانده میشوند، مسیرهای دشواری دارد و به لحاظ قرار گرفتن در ارتفاعات بالا، همواره توسط مه پوشیده شده اند و مناظر بسیار زیبایی را به وجود آورده اند. در میان این نوع از جنگلها نیز درههای زیبا، به همراه نهرها، آبشارها و چشمههای متعدد خودنمایی میکند.
برای رسیدن به مناطق جنگلی ابتدا باید از مراتع و چمنزارهای روستا عبور کرد تا به جنگل ارفع ده رسید. هرچه به سمت عمق جنگل پیش می روید، مناظر بکرتر و زیباتر می شوند. از دیگر جاذبه های طبیعت گردی و دیدنی های این منطقه می توان به چشمه پراو اشاره کرد. چشمه ای پر آب که از قلب زمین می جوشد و صدای آرامش بخش آن سکوت جنگل را می شکند.
اگر در فصل مناسب به منطقه ارفع ده بروید، به طبیعتی زیباتر و چشم نوازتر بر میخورید. با اینکه جنگل ارفه ده از مناطق جنگلی شمال کشور است، هوای آن سرد و معتدل است و شرجی نمیشود. این منطقه در زمستان بارش برف سخت و سنگین ندارد، ولی با این حال بهترین زمان سفر به این منطقه بکر، بهار و پاییز است، چرا که بخشی از مسیر جنگلی است و در سبزی بهار و هزار رنگ پاییز، زیبایی بینظیری را برای دوستداران طبیعت به ارمغان می آورد.
مسیر دسترسی به ارفع ده
اگر از تهران حرکت کنید، بعد از عبور از فیروزکوه و روستای معروف ورسک به منطقهای به نام چاپارخانه یا دم زنون میرسید. در سمت چپ جاده، هلال احمر سرخ آباد که کمی از کنار جاده عقبتر است، قابل مشاهده است. از هلال احمر بیست متر بالاتر دو جاده خاکی وجود دارد که جاده سمت راست، جاده خاکی مناسبی می باشد و انواع سواری و مینی بوس میتوانند در آن تردد کنند. این جاده شما را به روستای ارفع ده میرساند.
اقامت در جنگل ارفع ده
اگر قصد شب ماندن در این منطقه را دارید می توانید نسبت به اجاره ویلا در سواد کوه اقدام نمائید. تعدادی خانه روستایی را هم خواهید دید که در جلوی آنها تابلوی اجاره ویلا نصب شده است.
دوشنبه 08 آذر 1400
یکشنبه 03 مرداد 1400
دوشنبه 17 خرداد 1400
سه شنبه 07 اردیبهشت 1400
شنبه 14 فروردین 1400
چهارشنبه 13 اسفند 1399
سه شنبه 14 بهمن 1399
چهارشنبه 28 آبان 1399
کلمه ارفه را از کدام مرجع تاریخی آوردی؟
یا تناسب ارفه با وضعیت جغرافیایی و سبقه این روستا چه میباشد؟
در صورتی که ارفع یا ارفعده یا ارفع کوه در تاریخ درج شده و تناسب با ارتفاع روستا و کوه دارد. ممکنه علت ذکر کلمه ارفه را یه جورایی بفرمایید.
کلمه ارفه یا ارفِ در گویش محلی گفته میشود و ع انتهای کلمه با غلظتی که مورد انتظار شماست معمولا توسط افراد بومی استفاده نمی شود.
پنج شنبه 22 آبان 1399
دوشنبه 05 آبان 1399
سه شنبه 08 مهر 1399
چهارشنبه 15 مرداد 1399
شنبه 28 تیر 1399
سه شنبه 10 تیر 1399
یکشنبه 01 تیر 1399
دوشنبه 26 خرداد 1399
سه شنبه 20 خرداد 1399
سه شنبه 20 خرداد 1399