مشخصات روستای گرسماسر
گرسماسر در نزدیکی شهر رامسر قرار دارد و با قدمتی طولانی و مجموعه ای از طبیعت زیبا و جذابیت های دیدنی از بهترین جاذبه های رامسر می باشد.
روستای گرسماسر در 40 کیلومتری جنوب غربی رامسر قرار دارد و مختصات جغرافیای آن به صورت 50 درجه و 35 دقیقه طول شرقی و 36 درجه و 49 دقیقه عرض شمالی است. این روستا از توابع بخش مرکزی شهرستان رامسر محسوب می شود.
روستای گرسماسر، از شرق به روستای بزشی محله، از شمال و جنوب به رشته کوه البرز و از غرب به روستای رستمسر محدود می شود. روستای گرسماسر از سطح دریا 2000 متر ارتفاع دارد و تحت تأثیر اقلیم کوهستانی، زمستان هایی نسبتا سرد و تابستان های معتدل و خنک دارد. میانگین بارندگی سالانه این ییلاق 983 میلیمتر گزارش شده است.
وجه تسمیه گرسماسر
نام روستای گرسماسر، از قلعه گرزمانسر گرفته شده که بقایای این قلعه در حاشیه روستا باقی مانده است. گرزمان سر به معنی مکانی در بالای بهشت است که از موقعیت قرارگیری این قلعه استنباط شده است. گرزمان سر به مرور زمان، به گرسماسر تبدیل شده است. به احتمال زیاد، این قلعه از آثار تاریخی دوره حسن صباح (مبلغ مذهبی در این منطقه) است.
گرسماسر بهشتی در آسمان
روستای گرسماسر از شاهکارهای خلقت است و مناظر و جلوه های طبیعی بسیار زیبا به خصوص در فصول بهار، تابستان و پاییز دارد و هر ساله گردشگران بسیاری را به سوی خود جلب می کند. از مواردی که باعث شده روستای گرسماسر نسبت به ییلاق های دیگر منحصربه فرد باشد، دشت های زیبا و سرسبز، کوه هایی سربه فلک کشیده و چشمه های پرآب و خنک آن می باشد.
جنگل های هیرکانی در این منطقه با گونه های گیاهی متنوع شاه بلوط، انواع شمشاد، ملچ، اقاقیا و راش انسان را مجذوب و مسحور می سازد.
از بالای کوه های این روستا می توان تمام تنکابن و رامسر را تماشا کرد. ارتفاعات زیبای اطراف روستا، پوشش جنگلی انبوه و مزارع و چشم اندازهای روستا، زیبایی حیرت انگیزی دارند. معروف ترین ارتفاعات روستای گرسماسر، کوه سماموس با ارتفاع 3600 متری است که روستای جواهرده در ضلع شمالی غربی آن و روستای گرسماسر در دامنه شرقی آن واقع شده است. روستای گرسماسر، یکی از مناسب ترین مسیرهای صعود به این قله زیباست و به همین دلیل، کوهنوردان بسیاری برای صعود به این کوه، به روستای گرسماسر مراجعه می کنند. کوه های لپاسر و زین پشت نیز از دیگر ارتفاعات زیبای این منطقه هستند.
دزکول نیز کوهی بلند و زیباست که در ییلاق گرسماسر واقع شده و از بالای آن می توان تمام نقاط اطراف را مشاهده کرد.
از دیگر جلوه های طبیعی روستای گرسماسر، می توان به چشمه های امیرخانی (با آب معدنی سرد)، راه کنار، تله بن، فولاد چشمه، رستمسر، مسجد آبجی در شمال روستا، پولاد، چهار پیچ و گرسماسر و نیز به تفرجگاه زیبای لپاسر اشاره کرد.
بقایای دیوار قلعه گرزمانسر از سنگ و ملاط، بر روی قله مخروطی سنگی ساخته شده و قدمت آن به دوره حسن صباح می رسد. این قلعه، بر تمام منطقه پیرامونی تسلط دارد. همچنین قلعه تاریخی گرسماسر با قدمتی بیش از 10 قرن در مجاورت این روستای باصفا قرار دارد. آرامگاه امامزاده رستم نیز بر دامنه کوهی واقع شده و چشم انداز خوبی به منطقه اطراف دارد.
با گذر از کوچه های مارپیچ در روستای گرسماسر که شیب ملایمی هم دارد، بافت مسکونی پراکنده آن نمایان است. خانه های قدیمی که از سنگ، چوب، گل و خشت ساخته شده و با سقف شیروانی و دیوارهای گلی با معماری سنتی به زیبایی مزین شده اند و جذابیت این روستا را دوچندان کرده اند. این خانه ها تحت تاثیر فعالیت های کشاورزی و نوع معیشت خانوادهها ساخته شده اند؛ اما خانه های جدیدی که در این منطقه دیده می شوند عمدتا از مصالحی همچون سنگ، سیمان، آهن و گچ بناشده و به صورت ویلایی هستند که صاحبان آنها در تابستان و تعطیلات برای تفریح به اقامتگاه خود می آیند.
اهالی روستای گرسماسر
روستای گرسماسر با وجود ییلاقی بودن اما جمعیتی نزدیک به 2000 نفر دارد و بیشتر مردم روستا به فعالیت های دامداری، زراعی، باغداری و صنایع دستی مشغول می باشند. محصولات زراعی روستا شامل سبزیجات، جو، سیب زمینی و گندم است و از محصولات باغی می توان به فندق، گردو و سیب اشاره کرد. از گیاهان دارویی که منبع درآمدی برای اهالی روستا محسوب می شود، گلگاوزبان است. این گیاه دارویی به وفور در مراتع روستا دیده می شود و دمنوش های آن در گرسماسر بسیار معروف می باشد.
با توجه به مراتع سرسبز و غنی که در گرسماسر دیده می شود، فعالیت دامداری و به خصوص پرورش گوسفند جزو مشاغل اصلی مردم روستاست و علاوه بر دامداری، پرورش زنبور عسل و مرغ و خروس خانگی نیز در روستا رواج دارد. زنان روستای گرسماسر نیز همراه مردان به فعالیت های اقتصادی مشغول می باشند. آنها با تولید صنایع دستی این منطقه به درآمدزایی خانواده کمک می کنند.
صنایع دستی و غذاهای محلی گرسماسر
صنایع دستی روستای گرسماسر شامل انواع چادرشب، شولا، چوخا، کوشیر، سفره، جاجیم، نمد، زنبیل، کوزه، سبدهای چوبی و ظروف چوبی که با لاک تراشی هنر اهالی مازندران عجین است، می باشد.
انواع غذاهای محلی خوش طعم و لذیذ توسط زنان روستایی طبخ می شود. نزدیکی روستا به استان گیلان موجب تأثیرپذیری از فرهنگ غذایی گیلانی شده است. ترشی تره، بادمجان قلیه، شیرین تره، سیرواویج، بورانی، کماج، پلاسرتره، میرزاقاسمی، هلو آبی، ماهی ملاقه یا تنوری و قطاب مخصوص از جمله غذاهای محلی روستای گرسماسر هستند.
بهترین زمان سفر به روستای گرسماسر
ییلاق گرسماسر نیز مانند ییلاق های دیگر در فصل های بهار و تابستان پذیرای مسافران است و البته در پاییز هزار رنگ نیز زیبایی های خود را به رخ بیننده می کشد. در فصل زمستان این مناطق پوشیده از برف است و بازدید از روستا بسیار کم می شود؛ اما در زمستان نیز زیبایی های طبیعت پایان نمیابد و روستای پوشیده از برف گرسماسر جلوه ای دیگر از زیبایی را نمایان میکند.
برای اقامت می توانید شهر رامسر را انتخاب کرده و با اجاره ویلا در جواهرده یا اجاره ویلا در رامسر یا اجاره سوئیت در رامسر از مناطق دیدنی روستای گرسماسر، جواهرده و مناطق اطراف لذت ببرید.
مسیر دسترسی به گرسماسر
گرسماسر در 40 کیلومتری جنوب غربی رامسر قرار دارد. به میدان سیمرغ رامسر رفته و با قرار گرفتن در مسیر رامسر به شهر نام آشنای کتالم که مسیری آسفالته است، بعد از گذشت تقریبی 40 کیلومتر جنگلی زیبا به نام جنگل دالخانی وجود دارد که امتداد آن به زیباترین و باشکوه ترین ییلاق واقع در رامسر یعنی گرسماسر می رسید.
همچنین در این مسیر روستاهای دهستان جنت رودبار قرار دارند که بسیار بکر و زیبا هستند.
چهارشنبه 07 دی 1401
دوشنبه 15 آذر 1400
سه شنبه 06 مهر 1400
چهارشنبه 06 مرداد 1400
شنبه 22 خرداد 1400
یکشنبه 12 اردیبهشت 1400
شنبه 16 اسفند 1399
پنج شنبه 16 بهمن 1399
سه شنبه 16 دی 1399
سه شنبه 27 آبان 1399
شنبه 10 آبان 1399
شنبه 19 مهر 1399
چهارشنبه 22 مرداد 1399
چهارشنبه 01 مرداد 1399
یکشنبه 15 تیر 1399
دوشنبه 02 تیر 1399
خیلی زیباست. کوه سماموس در این روستا بلندترین ارتفاع رو در این منطقه داره و نمای زیبایی از روستا و مناطق اطراف رو به نمایش میزاره..
دوشنبه 26 خرداد 1399
شنبه 24 خرداد 1399
چهارشنبه 21 خرداد 1399
جمعه 08 فروردین 1399
چهارشنبه 14 اسفند 1398
رزرو ویلا استخردار در رامسر
از شبی 3,500,000 تومان
(مازندران, رامسر)
یکشنبه 11 اسفند 1398
اجاره ویلا استخر سرپوشیده رامسر
از شبی 2,200,000 تومان
(مازندران, رامسر)