آشنایی با روستای آهار
روستای آهار در منطقه رودبار قصران واقع شده و از مناطق خوش آب و هوای اطراف تهران است و از روستاهای بزرگ شهرستان شمیرانات در اوشان فشم استان تهران محسوب میشود. روستای آهار مقصد بسیار مناسبی برای سفری یک روزه گردشگران، به ویژه اهالی پایتخت می باشد، تا بتوانند خود را از مشغله های روزمره رها کنند و در آغوش این روستای زیبا پناه گیرند.
آهار از روستاهای آباد و پر رونق منطقه است که ساکنین آن به دلیل داشتن مزارع و باغات فراوان به شغل باغداری مشغول هستند. آب و هوای این روستا کوهستانی و سردسیر است و محصولاتش انواع میوه به ویژه سیب، گیلاس، آلبالو، گردو و میوه های سرد سیری میباشد. آب این روستا از رودخانه های محلی و چشمه ها تامین میشود.
وجه تسمیه آهار
نام اصلی و قدیمی این روستا اوهار یا اوهر بوده است که او به معنی آب و هر به معنی آبادی است، پس اوهر معنی آبادی دارای آب فراوان است.
جذابیت های روستای آهار
از ویژگی هایی که سبب شده روستای آهار نسبت به مناطق دیگر بسیار مورد توجه قرار گیرد، جلوه های تماشایی آن در پادشاه فصل ها یعنی پاییز است.
آهار در پاییز خود را به زیباترین شکل ممکن آراسته میکند و مناظر باشکوه پاییزی با رنگ های فوق العاده متنوع و چشم نواز هر انسانی را محو زیبایی خود میکند.
دو رودخانه ای که آب روستای آهار را تامین میکنند شکرآب و پیش کنک نام دارند. شکرآب با طولی به اندازه 15 کیلومتر از دامنه های کوه صندوق چال به این روستا جاری می شود و در مسیرش از دره های کوه تاربیشه میگذرد و به روستاهایی که در این راه قرار دارند حیاتی دوباره میبخشد. رود پیش کنک نیز از ارتفاعات سی چال یا گاجره سرچشمه می گیرد و نهایتا هر دو رودخانه در روستا به هم متصل می شوند و سپس به رودخانه جاجرود می ریزند.
وجود چشمه ها، سرسبزی باغ ها و علفزارهای اطراف، استواری کوه ها و جاری بودن رودهای خروشان و ... از جذابیت های آهار هستند که آن را به مقصدی برای گردشگران و طبیعت دوستان تبدیل کرده تا خاطراتی به یادماندنی را ثبت کنند.
از جذابیت هایی که در نزدیکی روستای آهار قرار دارند، روستای شکرآب و مسیرهای غربی اطراف هستند که در زمان های گذشته مکان تفرج و شکار حیوانات و پرندگان برای پادشاهان قاجار بوده است. اگر به روستای آهار رفتید می توانید پیاده به طرف شکرآب حرکت کرده و با گذر از کوچه باغ های فوق العاده زیبا لذتی فراتر از تصور را تجربه کنید. تماشای باغ های آلبالو و گیلاس در این مسیر جذابیت هایی بیشتری به همراه دارد و با گذر از مجاورت رودخانه حس و حالی متفاوت را تجربه کنید. مسیر آهار به روستای شکرآب جاده ای مالرو است که البته برای پیادهروی و گردش مناسب می باشد. به هر دوراهی که در مسیر رسیدید، مسیر مستقیم که در امتداد رودخانه است را پیش بگیرید و بعد از حدود 1 و نیم ساعت به یک پل میرسید و بعد از پل دوراهی دیگری در مقابل شما ظاهر می شود که آبشار کوچک و رودخانه ای در سمت راست قرار دارند و چند کلبه نیز در بالا دست دیده میشوند. در این مکان از مسیر اصلی رودخانه جدا شده و از مسیر پاکوب به طرف بالا و بعد از آن به طرف راست حرکت کنید. با ادامه مسیر به چند چشمه برخورد می کنید که آب آنها به وسیله لوله جاری می باشد و سپس با گذر از چشمه ها، به مدت 20 دقیقه تا امامزاده طاهر و امامزاده زاهد در نزدیکی شکرآب پیاده روی کنید. قدمت این بنا به دوره قاجار میرسید و این مکان برای استراحت گردشگران و کوهنوردان مناسب است. بعد از امامزاده به طرف آبشار حرکت کنید و کافه رستوران کوچکی نیز در این راه وجود دارد که طعم دیزی آن بسیار دلچسب است.
چشمانداز کوه های اطراف، راه هموار و خاکی و درختان سرسبز از مواردی است که موجب میشود طبیعت گردان به مدت دو ساعت حاضر باشند این مسیر را پیاده طی کنند. کوهنوردان و ورزشدوستان زیادی در قالب گروه های مختلف از آهار به طرف قلعه دختر با ارتفاع 3227 متر، قزقونچال با 3780 متر ارتفاع، گندم چال، قله بارویک با ارتفاع 2930 متر، بازارک، قله آهار با ارتفاع 2717 متر که از طولانی ترین کوه های آهار است، سی چال با ارتفاع 3730 متر و به توچال با 3962 متر می روند و میتوانید با آنها همراه شوید و از تجربه طبیعت گردی آنها بهرهمند شوید. روستای آهار از پر تراکم ترین نقاط کوهستانی ایران به شمار میرود که 95 درصد از مساحت آن را کوه های به هم پیوسته تشکیل داده اند. این منطقه بیشتر از 50 قله با ارتفاع 3000 متر از سطح دریا دارد. همانطور که گفته شد کوه آهار از طولانی ترین کوه های این منطقه می باشد و از قسمت های مهم آن می توان به سرویشه، چوندر، تنگه گچ، گرچک، پس پشته، بندسر، تنگه اودره، سرلو فشم، چال خاس گاهره، قاسم دره، گل چال، گردنه اسم چال اشاره کرد. از مهمترین چشمه های این کوه نیز می توان به چشمه علی خشگه، اکرم در اودره، لش قورباغه و چشمه های چوندر اشاره کرد.
در شمال غربی آهار نیز روستایی به نام ده تنگه قرار دارد که مناظر زیبا و طبیعتی دلنشین را به گردشگران هدیه میدهد. این ده غیر مسکونی است و اهالی آهار به صورت فصلی و موقتی از زمین های کشاورزی این روستا استفاده میکنند. در مسیر آهار به سمت روستای ده تنگه چندین آبشار کوچک و بزرگ وجود دارد که هر بیننده ای برای چند لحظه در آنجا متوقف میکند تا از این طبیعت زیبا و صدای آرامش بخش جاری شدن آب لذت ببرند.
آتشگاه باستانی قصران در ارتفاعات این آبادی قرار دارد که متعلق به دوره ساسانیان و زمان اردشیر بابک است. این آتشگاه محل عبادت زرتشتیان بوده است و در افسانه های محلی گفته میشود که در گذشته دختر و پسر جوانی عاشق هم بوده اند و با هم به طرف کوه فرار کرده اند. آنها به مکان آتشگاه میروند و با سنگ و خاک بنای آتشگاه را میسازند. این دو عاشق سال ها به همراه دو ایزد مهر و ناهید که دو فرشته مونث و مذکر زرتشتی بوده اند زندگی میکنند و سپس از دنیا می روند. برای رفتن به آتشگاه آهار از طریق جاده مالرو که مسیری شیب دار و دارای صخره های شنی سخت است می توانید بروید و حدود یک ساعت زمان لازم است.
چه زمانی به آهار برویم؟
بهترین زمان برای بازدید از این روستا در فصل بهار، اردبهشت ماه و در فصل پاییز، آبان ماه است. طبیعت این روستا در دو فصل بهار و پاییز بسیار دیدنی و بکر است و همه ساله گردشگران بسیاری به آنجا میروند و تورهای یک روزه گردشگری برای رفتن به این روستای زیبا برگزار میشود. آب و هوای آهار در اردیبهشت ماه، کاملا بهاری است و فصل روییدن گل های وحشی در دشت های وسیع این روستا و و شکوفه دادن درختان میوه است. همچنین در فصل بهار در مسیر کوهستانی این روستا میتوانید از چیدن ریواس لذت ببرید.
نکات سفر به روستای آهار
اگر قصد سفر به این روستای زیبا را دارید توصیه میکنیم با توجه به کوهستانی بودن روستای آهار، برای رفتن به این منطقه حتما کفش مناسب بپوشید، و لباس متناسب با فصل را بپوشید زیرا اگر قصد سفر در پاییز را دارید ممکن است یک رگبار پاییزی شما را غافلگیر کند. حدالمقدور غذای سبک با خود ببرید که هم حمل آن برای شما آسان باشد و هم وقت بیشتری را برای لذت بردن از طبیعت داشته باشید. درضمن میتوانید با اجاره ویلا در فشم از سایت ویلاجار در این منطقه خوش آب و هوا شب را سپری کنید.
مسیر رسیدن به روستای آهار
مسیر دسترسی به این روستای زیبا و خوش آب و هوا به اینصورت است: تهران، جاده لشگرک به سمت فشم، حاجی آباد، اوشان، روستای آهار که تا خود روستا جاده آسفالت مناسب فراهم می باشد.
سخن پایانی
با توجه به جذابیت هایی که برای آهار ذکر کردیم اما این روستا نقاط ضعفی هم دارد و برای گردشگران همچنان کمبود امکانات به چشم میخورد و ممکن است در بعضی مواقع به علت ازدحام جمعیت و یا تعمیرات جاده مانع از ورود گردشگران به این روستا شوند. به هرحال طبیعت چشم نواز روستا در فصول بهار و پاییز، فضای آرامش بخش آن، فرصت خرید میوه های خوشمزه و پیاده روی در کوچه باغ های زیبای روستا و از همه مهمتر آب و هوای آن از جذابیت های بی پایان آهار است که مانع از لذت بردن از این روستا نمیشود.
جمعه 06 خرداد 1401
سه شنبه 02 آذر 1400
دوشنبه 28 تیر 1400
دوشنبه 10 خرداد 1400
سه شنبه 07 اردیبهشت 1400
www.vilajar.com
یکشنبه 05 اردیبهشت 1400
جمعه 20 فروردین 1400
سه شنبه 12 اسفند 1399
شنبه 25 بهمن 1399
شنبه 11 بهمن 1399
سه شنبه 02 دی 1399
چهارشنبه 28 آبان 1399
یکشنبه 11 آبان 1399
به قول شاعر برگ پاییزم...بی تو میریزم. نو بهارم کن.
یکشنبه 20 مهر 1399
پنج شنبه 23 مرداد 1399
شنبه 04 مرداد 1399
یکشنبه 15 تیر 1399
دوشنبه 02 تیر 1399
پنج شنبه 29 خرداد 1399
سه شنبه 27 خرداد 1399
شنبه 24 خرداد 1399
یکشنبه 18 خرداد 1399
جمعه 09 خرداد 1399
جمعه 01 فروردین 1399