روستای شهرستانک کجاست؟
روستای زیبای شهرستانک از توابع آسارای کرج، روستایی است که در هشتاد و چهار کیلومتری تهران در مرز کرج و تهران واقع شده و از زیبایی های طبیعی بسیاری برخوردار می باشد و هرساله گردشگران زیادی را به خود جذب می کند. شهرستانک از جمله روستاهایی است که برای سفرهای یک روزه گردشگران به خصوص اهالی کرج یا تهران مقصد بسیار مناسبی است.
جاذبه های گردشگری شهرستانک
شهرستانک، روستایی با آب و هوای بسیار خوب و کم نظیر است و به همین دلیل می توان از آن به عنوان یکی از مقاصد گردشگری در فصول گرم سال نام برد. شهرستانک دارای دره ای سرسبز، جاده کوهستانی، آبشار، کوچه باغ ها و باغ های میوه ای و چشمه گل کیله و آثار باستانی می باشد که همه این زیبایی ها این روستا را در بین روستاهای اطراف تهران منحصربه فرد کرده است.
حدودا 120 سال پیش این روستا یکی از پایگاه های اصلی ناصرالدین شاه برای گردش به حساب می آمده است. کاخ ناصری یا کاخ شهرستانک واقع در این روستا که جز آثار باستانی ثبت شده در فهرست میراث فرهنگی است، به دستور ناصرالدین شاه ساخته شده و یکی از معروفترین دیدنی های این روستا به شمار می رود. سنگی در این کاخ وجود دارد که گفته می شود در یکی از روزهایی که ناصرالدین شاه در حال استراحت بوده همین تخته سنگ به طرف او سرازیر می شود و بعد از طی کردن مسیری در این مکان متوقف می شود. در همان لحظه ناصرالدین شاه دستور می دهد شرح این اتفاق بر روی آن سنگ با خط نستعلیق نوشته و حک شود. این حکایت بدین شرح می باشد:
هوا بسیار عالی و نسیم خنکی می وزید. ناصر الدین شاه کنار رودخانه لم داده بود و استراحت می کرد و چایی می نوشید. ناگهان سنگی بسیار بزرگ از صخره مشرف به کاخ ناصری جدا و از کوه به پایین پرتاب شد. این سنگ که تقریبا 4 متر ارتفاع دارد، صدمه ای به کاخ و شخص شاه وارد نمی کند.
نوشته های روی این تخته سنگ، چندان خوانا نیست و بیشتر قسمت های آن از بین رفته است . عده ای از کارشناسان نیز معتقدند که نوشته های روی تخته سنگ اطلاعاتی مربوط به تاریخچه ساخت کاخ ناصری و شرح چگونگی بنای آن می باشد. این تخته سنگ به کتیبه ناصری معروف است و قبل از کاخ قرار دارد. برای دیدن کاخ ناصری باید مسیری طولانی حدود 6/5 کیلومتر را از روستا پیاده طی کرد تا به ارتفاعات شاه نشین رسید. کاخ ناصری زمانی دارای شکوه و جلال خاصی بوده و اکنون به خرابه ای تبدیل شده که دیوارهایش پر از نوشته های گردشگران است. بازدید از این کاخ در روزهای جمعه برای عموم آزاد می باشد.
بالاتر از کاخ ناصری حدود 20 دقیقه پیاده روی، چشمه زلالی قرار دارد که به آن گل کیله گفته می شود. این چشمه از زمین می جوشد و به رودخانه می ریزد. اطراف این چشمه درختان میوه و طبیعت زیبا و سرسبز آن، مناظر بی نظیری به وجود آورده که برای نشستن و پهن کردن بساط پیک نیک مکانی بسیار مناسب می باشد. البته ناگفته نماند دسترسی به چشمه و کاخ ناصری با پیاده روی نسبتا طولانی همراه است که مستلزم آمادگی لازم برای طی کردن این مسافت می باشد.
از دیگر جاذبه های این روستای زیبا قلعه دزدبند یا قلعه دختر واقع در بلندترین قله کوه شهرستانک است. کاربری این قلعه تاریخی هنوز مشخص نشده، اما احتمالا محل دیدهبانی و نگهبانی از مناطق اطراف بوده است. قدمت این قلعه تاریخی به دوران ساسانیان برمی گردد و فقط بخشی از سقف و پایه های اتاق آن به جا مانده است.
با گشت و گذار در شهرستانک به درخت کهنسالی به نام اورس برخورد می کنیم که آن نیز از جذابیت های جالب این منطقه به شمار می رود. سرو اورس یا هورست معروف به پیرتودار عمری بالغ بر دوهزار سال دارد و برای ثبت در فهرست آثار طبیعی ایران پرونده ای برای آن تشکیل شده اما هنوز با ثبت رسمی این درخت کهنسال موافقت نشده است.
بهترین زمان برای رفتن به روستای شهرستانک
هر فصلی در شهرستانک دارای جذابیت های بسیاری می باشد و به طبع و سلیقه بازدیدکنندگان بستگی دارد به همین خاطر نمی توان بهترین زمان برای رفتن به این روستا را تعیین کرد.
فصل بهار درختان پر از شکوفه می شوند و منظره رویایی را پیش چشم بیننده نمایان می کند. در این فصل در شهرستانک محصولاتی مانند آلبالو و توت و گردو به بار می آیند و مسافران نیز می توانند از آن ها استفاده کنند. فصل تابستان باغ های میوه رونق بیشتری پیدا میکنند و میوه های خوشمزه تابستانی برداشت می شود که برای استفاده باید از صاحبان باغ ها اجازه گرفت. در فصل پاییز نیز سفر به این منطقه به دلیل برخورداری آن از درختان بسیار زیبا با رنگ های مختلف پاییزی، خالی از لطف نیست. پاییز از زیباترین فصل های روستای شهرستانک می باشد. آب و هوای مناسب و برگ های رنگارنگ درختان و میوه های پاییزی مناظر فوق العاده ای از شهرستانک می سازند. زمستان شهرستانک هم برای کسانی که به برف علاقه دارند و سرما آن ها را اذیت نمی کند بسیار جذاب خواهد بود. درختان سفیدپوش و جاده پوشیده از برف شهرستانک قطعا بسیار دیدنی است.
اگر قصد رفتن به شهرستانک را دارید لوازم کامل سفر را به همراه داشته باشید و تا حد امکان وعدههای غذایی هم با خود ببرید البته ممکن است اهالی روستا از شما با غذای سبک و یا آش خانگی پذیرایی کنند. شهرستانک فاقد فروشگاهی است که همه لوازم مورد نیاز را داشته باشد پس بهتر است لباس مناسب، کفش، باتوم کوهنوردی و کرم ضدآفتاب را به همراه خود داشته باشید تا خاطره دلچسبی از سفر در ذهن شما بماند. برای شب ماندن در روستا نیز می توانید در محوطه کنار کاخ چادر بزنید.
مسیر دسترسی به روستای شهرستانک
روستای شهرستانک که در لفظ عامیانه آن را شهرستونک هم می نامند، از جاده کرج ـ چالوس شروع می شود اما بهترین راه دسترسی به آن، نرسیده به گچسر از یک مسیر آسفالته است که هشت کیلومتر بعد از طی کردن مسیر به این روستا می رسیم. در ضمن باغ لاله گچسر نیز از دیدنی های این منطقه می باشد.
راه شهرستانک در نهایت به بن بست می رسد، اما کوهنوردان حرفه ای از قله توچال می توانند بعد از طی مسافتی به قله شاه نشین شهرستانک برسند.
دوشنبه 05 شهریور 1403
شنبه 17 تیر 1402
شب میشه تو چادر موند؟
جمعه 29 مهر 1401
دوشنبه 25 مهر 1401
سه شنبه 05 مهر 1401
یکشنبه 13 شهریور 1401
جمعه 03 تیر 1401
جمعه 03 تیر 1401
دوشنبه 01 آذر 1400
جمعه 09 مهر 1400
اجاره ویلا در شهرستانک به چه صورت است؟
دوشنبه 28 تیر 1400
پنج شنبه 24 تیر 1400
دوشنبه 10 خرداد 1400
دوشنبه 11 اسفند 1399
شنبه 11 بهمن 1399
سه شنبه 02 دی 1399
یکشنبه 25 آبان 1399
چهارشنبه 07 آبان 1399
دوشنبه 14 مهر 1399
سه شنبه 11 شهریور 1399
دوشنبه 20 مرداد 1399
چهارشنبه 08 مرداد 1399
سه شنبه 31 تیر 1399
شنبه 14 تیر 1399
یکشنبه 01 تیر 1399
دوشنبه 26 خرداد 1399
پنج شنبه 22 خرداد 1399
یکشنبه 18 خرداد 1399