معرفی روستای سنج
روستای سنج (senj) در نزدیکی جاده چالوس در ارتفاع 2800 متری از سطح دریا واقع شده است. به طور دقیق این روستا در استان البرز، شهرستان ساوجبلاغ و در بخش چندلر قرار گرفته است.
روستای سنج در غرب کوه های البرز و بین کرج و هشتگرد واقع شده است. روستای سنج در تابستان برای تفریح های یک روزه بسیار مناسب میباشد.
روستای سنج از طبیعتی سبز برخوردار است که از جمله آن می توان به برخورداری این روستا از باغات متعدد میوه شامل گردو، گیلاس، آلبالو، گوجه سبز یا همان (گوجه سبز برغانی) اشاره کرد، همچنین این روستا دارای بافتی نیمه جنگلی در حد فاصل حریم رودخانه می باشد.
منطقه ای زیبا و دست نخورده به نام توکوه در حدود پانزده کیلومتر بالاتر از روستا وجود دارد که مسیر آن از انتهای روستا و در حاشیه رودخانه به سمت شمال در جریان است. این منطقه کاملا ییلاقی است و در فصل بهار از زیبایی های منحصر به فردی بهره مند می شود.
از جمله جاذبه های این روستا میتوان به چشمههای مختلف، درخت چنار چند صد ساله، رودخانه پرآب سرهه که از کوه های شمالی سرچشمه میگیرد و خانههای قدیمی اشاره نمود. درواقع تفاوتی که روستای سنج با روستاهای دیگر دارد به بافت تاریخی و فرهنگی آن مربوط میشود که هنوز هم با قدم زدن در روستا میتوان خانه هایی با معماری قدیمی و ساده را تماشا کرد. این خانهباغها دیوارهایی گلی به همراه سقف های چوبی دارند و پنجره های آنها ارسی و رنگارنگ است.
در فصل بهار عطر شکوفه های بهاری و گل های وحشی با رنگ های زیبا در روستا خودنمایی می کنند و ذهن هر انسانی را از دغدغهها و مشکلات رها میسازد. این روستای گردشگری در زمان گذشته مکان ییلاق بزرگان صفوی و پادشاهان بوده است و بافت تاریخی خانه ها گویای معماری عصر صفوی و قاجار میباشد.
از دیگر دیدنی های روستای سنج درخت چنار صد سالهای میباشد که همچنان استوار و محکم ایستاده است.
ناگفته نماند دسترسی به رودخانه این روستا و روستاهای اطراف به شدت محدود شده است.
اما از زیباترین و پرطرفدارترین جاذبه های روستای سنج، آبشاری با همین نام است که به معرفی آن میپردازیم.
مهمترین جاذبه روستای سنج
آبشار سنج از جمله گردشگر پذیرترین جاذبه های این روستا می باشد و باعث شده علاوه بر بافت تاریخی – فرهنگی آن، این روستا به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری استان البرز شناخته شود.
مسیر رسیدن به آبشار مشخص است و به راهنما نیازی نیست؛ زیرا از فاصله چندین متری نیز صدای آب را میتوان شنید و ناخودآگاه به طرف این آبشار آمد. در راه به سنگ هایی با اشکال خاص برخورد میکنید که در نوع خود جالب است. صدای غرش آب در این محل با وجود خشن بودن، اما نوید بخش زندگی و حیاتی دوباره برای طبیعت میباشد و بهترین آواز روستای سنج است.
آبشار سنج با داشتن ارتفاعی حدود پانزده متر، یکی از زیباترین آبشارهای دائمی استان البرز است. این آبشار دارای آبی زلال و شفاف است و در منطقه ای کوهستانی در جریان است که به دلیل همین موقعیت مکانی، آب و هوایی بسیار مطبوع و دلنشین را برای گردشگران به ارمغان می آورد.
آبشار سنج از رود سنج سرچشمه میگیرد که از سرشاخه های رودخانه برغان میباشد. این رود برخلاف رودهای این منطقه شرایط مساعدتری دارد و امکان دسترسی به آن برای مردم وجود دارد.
پیرامون آبشار سنج، درختان سرسبز خودنمایی میکنند که بازدیدکنندگان میتوانند مدتی در سایه آنها استراحت کنند و از هوای پاک سنج لذت ببرند.
بهترین زمان برای بازدید از آبشار سنج، بهار و تابستان است.
مسیر دسترسی به روستای سنج
دسترسی به روستای سنج از طریق بزرگراه کرج - قزوین، خروجی کردان، روستای کردان، روستای برغان و سپس روستای سنج امکانپذیر است.
سعی کنید هنگام عبور از برغان مدتی در این روستا درنگ کنید و از محصولاتی مانند آلوی برغان تهیه کنید. همچنین خوردن آش محلی این روستا نیز خالی از لطف نیست.
اقامت در روستای سنج
اگر قصد دارید شب را در این روستا و یا مناطق اطراف سپری کنید میتوانید از اقامتگاه های بومگردی اطراف استفاده کنید و یا از گزینه های اجاره ویلا در کردان و اجاره ویلا در کرج خاطره ای به یادماندنی از سفر به روستای سنج و جاذبه های دیگر استان البرز مانند آبشار چاران کرج، روستای آتشگاه، آبشار کرکبود و جاذبه های گردشگری کردان داشته باشید.
پنج شنبه 07 تیر 1403
جمعه 03 آذر 1402
شنبه 09 اردیبهشت 1402
جمعه 10 تیر 1401
کسی میدونه ماشین رو باید کجا نگهداریم؟ و ایمن هست ؟
دوشنبه 01 آذر 1400
جمعه 05 شهریور 1400
واقعا متاسفم
جلوی ورودی روستا شخصی با کارتخوان ایستاده بود و مبلع 60 هزارتومن برای ورودی روستا مطالبه میکرد.
این پول بابت چیه؟
سه شنبه 02 شهریور 1400
سه شنبه 05 مرداد 1400
سه شنبه 05 مرداد 1400
در کل جای خیلی خیلی قشنگیه و آب بسیار تمیزی داره
یکشنبه 27 تیر 1400
شنبه 04 اردیبهشت 1400
دوشنبه 11 اسفند 1399
چهارشنبه 08 بهمن 1399
سه شنبه 02 دی 1399
شنبه 01 آذر 1399
دوشنبه 12 آبان 1399
دوشنبه 21 مهر 1399
یکشنبه 26 مرداد 1399
یکشنبه 05 مرداد 1399
سه شنبه 17 تیر 1399
دوشنبه 02 تیر 1399
پنج شنبه 29 خرداد 1399
سه شنبه 27 خرداد 1399
شنبه 24 خرداد 1399
یکشنبه 18 خرداد 1399