دریاچه خضر نبی در ارتفاعات کوهستانی و جنگلی کجور در ارتفاع 2000 متری از دریا در جنوب نوشهر و محصور شده توسط درختان جنگلی واقع شده است. دریاچه خضر نبی در ارتفاعات روستای نیمور در فاصله 60 کیلومتری از نوشهر، معروف به بام کجور واقع شده و علاقهمندان و گردشگران میتوانند با عبور از مسیرهای پر پیج و خم و مارپیچی صخرههای سنگلاخی، از این بهشت گمشده بازدید کنند.
ویژگی های دریاچه خضر نبی
مساحت این دریاچه کمتر از نیم هکتار، عمق آن حدودا 5 متر میباشد و ناگفته نماند که آب آن شیرین است.
بنا بر باور بومیان این منطقه دریاچه خضر نبی دارای تقدس مذهبی است. این دریاچه ساکت و آرمیده در ارتفاعات بخش زیبای کجور با نامهایی چون "خضر نبی، خضر رود کنار و خزر رود" معروف بوده و از روزگاران گذشته تا به امروز در بین اهالی دارای تقدس مذهبی می باشد چرا که برخی از بزرگان روستا و ریشسفیدان منطقه بر این باورند که روزی این دریاچه محل عبور حضرت "خضر پیامبر" بوده از این رو آن را، دریاچه خضر نبی نام نهادهاند.
این دریاچه زیبا با چشماندارهای طبیعی منحصربفرد به دلیل گمنام ماندن و فراهم نبودن امکانات گردشگری و نداشتن راه مناسب، تاکنون ناشناخته مانده است. دریاچه خضرنبی از نوع روان بوده و آب آن پس از ورود به رودخانه "ویسر" از طریق رود "خیرود" پس از گذر از کنار نوشهر به دریای خزر میرود، در حوالی این دریاچه بینظیر و زیبا که در منطقه حفاظت شده البرز مرکزی است انواع حیوانات وحشی نظیر گوزن، شوکا، مرال، خرس و پلنگ نیز دیده میشوند.
جاده ارتباطی در حدود 7 کیلومتری روستای نیمور به این دریاچه خاکی است و چندان برای تردد وسایل نقلیه مناسب نمی باشد. برخی به دلیل وجود چشماندازهای منحصر بفرد طبیعی و جاذبههای گردشگری خیره کننده از این دریاچه به عنوان "بهشت گمشده" نام برده اند.
بهترین زمان بازدید از دریاچه
اگر قصد بازدید از این دریاچه بینظیر را دارید بهترین زمان برای این کار فصل تابستان است زیرا در این فصل مشکلاتی از قبیل تغیرات ناگهانی هوا و باران های شدید دیده نمیشود و میتوانید با خیال راحت از پوشش سبز و انبوه درختان و آواز زیبای پرندگان لذت ببرید.
اگر برای اولین با به این مکان میروید بهتر است با تورهای طبیعت گردی و راهنما به این منطقه قدم بگذارید تا هم برای یافتن مسیر به مشکل برنخورید و هم از خطرات احتمالی حمله حیوانات وحشی در امان بمانید.
مشکلات پیرامون دریاچه خضر نبی
یکی از چالش های این دریاچه مسیر رسیدن به آن میباشد که کمی سخت است. اما با این حال عده ای سودجو با هدف یافتن آثار تاریخی، قسمتی از دیواره طبیعی دریاچه را تخریب کرده و به همین علت بالغ بر 65 درصد از سطح آن خشک شده و موجب به هم زدن اکوسیستم دریاچه و طبیعت اطراف آن شدهاند. این دست اندازی به حریم طبیعت موجب شده که هزار مترمربع از سطح جنگل واقع در شمال دریاچه به علت رانش تخریب شود و چشمه های اطراف نیز خشک و کم آب شده اند.
دسترسی به دریاچه خضر نبی
جهت دسترسی به دریاچه خضر نبی از چالوس وارد جاده کندوان شوید و در کیلومتر 25 جاده چالوس به دو راهی کجور میرسید. با گذر از پل رودخانه چالوس به جاده آسفالت کجور که به سمت شرق امتداد دارد و با طی کردن مسافت چهار کیلومتری و قبل از رسیدن به روستای پول، مرکز بخش کجور دو راهی خاکی و جاده روستایی نیمور نمایان میشود که این جاده در سمت شمالی جاده آسفالته از مسیر اصلی جدا میشود و با طی کردن مسیری با شیب های تند و کوهستانی پر پیچ و خم و مارپیچهای فراوان ولی تماشایی به روستای نیمور منتهی میشود. دریاچه خضرنبی از روستای نیمور با پای پیاده و به صورت کوهپیمایی حدودا 7 کیلومتر فاصله است.
نکته مهم در سفر به دریاچه خضر نبی
توصیه ما به مسافرانی که قصد سفر کردن به این مناطق را دارند این است که اگر میخواهید در آنجا اتراق کنید بدلیل وجود برخی از حیوانات حتما با خود وسایلی مانند چادر مسافرتی و کیسه خواب ببرید.
اقامت در نوشهر
اگر مایل هستید به جز دریاچه خضر نبی از دیگر مکان های نوشهر مانند دریاچه آویدر، آبشار آلاشور، روستای سنگ تجن و غیره دیدن کنید، از سوئیت های اجاره ای نوشهر استفاده کرده و یا با اجاره ویلا در نوشهر سفری دلچسب به این منطقه را تجربه کنید.
یکشنبه 06 خرداد 1403
دوشنبه 15 آذر 1400
شنبه 13 آذر 1400
سه شنبه 05 مرداد 1400
شنبه 11 اردیبهشت 1400
یکشنبه 15 فروردین 1400
شنبه 16 اسفند 1399
پنج شنبه 14 اسفند 1399
چهارشنبه 15 بهمن 1399
یکشنبه 14 دی 1399
دوشنبه 19 آبان 1399
چهارشنبه 30 مهر 1399
شنبه 01 شهریور 1399
یکشنبه 12 مرداد 1399
یکشنبه 22 تیر 1399
شنبه 07 تیر 1399
شنبه 31 خرداد 1399
یکشنبه 25 خرداد 1399
چهارشنبه 21 خرداد 1399