یکی از جاذبه های گردشگری و تاریخی شهر شیراز، باغ موزه هفت تنان یا باغ تکیه هفت تنان می باشد. قدمت باغ این مجموعه به پیش از دوره سلطنت زندیه باز می گردد. عمارت این باغ نیز در دوره کریمخان زند بنا شده است.
باغ موزه هفت تنان، در ضلع شمالی آرامگاه حافظ و در پای کوه چهل مقام قرار گرفته است. در این باغ موزه، هفت قبر از هفت عارف مشهور ایرانی وجود دارد، به همین دلیل، این مجموعه را با نام هفت تنان می شناسند. به دستور کریمخان زند، بر روی هر یک از این قبر ها سنگ بزرگی گذاشته شده است. در صورتی که به اماکن تاریخی علاقه دارید، حتما به این باغ موزه مراجعه کنید.
تا چندین سال قبل، این باغ موزه خانقاه درویشان و مرتاضان بود لیکن اخیرا به موزه سنگ تغییر کاربری داده است. در این موزه، سنگ های تاریخی و کتیبه های قدیمی گوناگونی وجود دارد که مشاهده آن ها، خالی از لطف نخواهد بود.
در عمارت این باغ موزه، تالاری وجود دارد که می توانید از آن نیز دیدن کنید. سقف این تالار بر روی دو ستون بزرگ و یکپارچه قرار گرفته است. بر روی طاقچه های بالایی این تالار، نقاشی های بسیار زیبا و باشکوهی از پنج مجلس (درویشی با تبرزین و کشکول، نقش موسی در حال شبانی، منظره شیخ صنعان و دختر ترسا، نقش ابراهیم و نقش درویش جوان) به چشم می خورد. این نقاشی ها، متعلق به دوران زندیه می باشند.
سنگ هایی که در این موزه نگهداری می شوند، به قرن های سوم تا یازدهم هجری قمری تعلق دارند. بر روی برخی از این سنگ ها، با خطوط کوفی، توقیع، ثلث، نستعلیق دیوانی، تعلیق نسخ و… حکاکی شده است.
در بخش مرکزی این باغ موزه، حوض نسبتا بزرگی وجود دارد. در ایام قدیم، آب حوض از منبع رکن آباد تامین می شده است.
در سالهای 1336 و 1337 هجری شمسی، محمد باقر جهان میری که نقاش و هنرمند بنام کشورمان بود، این باغ موزه را تعمیر و مرمت نمود. ساکنان شهر شیراز، ارزش خاصی برای این باغ موزه قائل هستند به گونه ای که از گذشته تا به امروز، برای استجابت دعاها و طلب باران، به این مکان مراجعه و از خداوند خواسته خود را طلب می کنند.
باغ موزه هفت تنان، در سال 1310 هجری شمسی، با شماره 74، در فهرست آثار ملی کشور ثبت گردید. هنگام سفر به شهر زیبا و تماشایی شیراز، حتما از این باغ موزه نیز دیدن نمایید.
باغ موزه هفت تنان در نزدیکی دروازه قرآن و در بلوار هفت تنان قرار دارد.
دوشنبه 30 آبان 1401
یکشنبه 12 دی 1400
سه شنبه 06 مهر 1400
یکشنبه 17 مرداد 1400
سه شنبه 01 تیر 1400
دوشنبه 20 اردیبهشت 1400
شنبه 21 فروردین 1400
سه شنبه 19 اسفند 1399
پنج شنبه 23 بهمن 1399
دوشنبه 20 بهمن 1399
سه شنبه 23 دی 1399
یکشنبه 16 آذر 1399
بیایید. در ضمن این بنای قدیمی به دوره کریم خان زند برمیگرده. هنوز رو دست شیراز نیومده و نخواهد آمد واقعا.💗💗💗
شنبه 03 خرداد 1399