یکی از جاذبه های گردشگری و تفریحی شهر زیبای اصفهان، موزه موسیقی می باشد. این شهر، یکی از مهدهای موسیقی و آواز سنتی ایرانی محسوب می گردد.
به دلیل علاقه مردم و جایگاه ویژه ای که موسیقی در شهر اصفهان دارد، مهرداد جیحونی و شهریار شکرانی (از موسیقی دانان بزرگ و مشهور اصفهان)، در آذرماه 1394 هجری شمسی، موزه موسیقی اصفهان را راه اندازی نمودند.
موزه موسیقی اصفهان از نظر مدل ارایه آثار، نوع راهنمایی های انجام شده و همچنین برخورد کارکنان با سایر موزه های کشور متفاوت است.
با مراجعه کردن به این موزه، علاوه بر آشنا شدن با 300 ساز موسیقی ایرانی و به دست آوردن اطلاعاتی از نحوه ساخت آن ها، می توانید شاهد اجرای زنده موسیقی توسط برخی از هنرمندان باشید. در این موزه، امکانات صوتی و تصویری وجود دارد که شما را با روش نواختن سازها آشنا می سازد. برخی از سازهایی که در این مجموعه وجود دارد، با طرح های مینیاتوری بسیار زیبا تزیین شده اند.
بعضی از آلات موسیقی این موزه، در کشورهای دیگر یافت نمی شود، بنابراین، بازدید از این مجموعه جذاب را از دست ندهید. تعدادی از آلات موسیقی که در این موزه به چشم می خورد، اهدایی موسیقی دانان بزرگ ایرانی می باشد.
موزه موسیقی اصفهان بخش های گوناگونی دارد که از آن ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
تالار سازهای ملی:
در این تالار، سازهایی را خواهید دید که از گذشته تا به امروز در کشورمان مورد استفاده قرار گرفته اند. در این بخش، انواع سازها با دو زبان فارسی و انگلیسی به عموم معرفی می گردند. در تالار مذکور، از امکانات صوتی و تصویری نیز می توانید بهره مند شوید.
تالار سازهای محلی:
در این تالار، سازهای محلی ایرانی در معرض نمایش گذاشته شده اند. در این قسمت می توانید از راهنمایی های مسئولان بهره مند شوید و اطلاعات کاملی را درباره موسیقی های محلی کشور و سازهای مربوط به هر منطقه کسب کنید. با امکانات صوتی و تصویری که وجود دارد، می توانید هنگام بازدید از این تالار به موسیقی سازهای محلی ایران نیز گوش کنید.
سرای سرآهنگان:
در این قسمت از موزه با اساتید و هنرمندان مشهور موسیقی اصفهان و زندگینامه و اثرهای آنان آشنا خواهید شد.
کارگاه سازسازی:
در صورتی که تمایل دارید بدانید هر یک از سازهای ایرانی چه ساختاری دارند و چگونه ساخته می شوند، به کارگاه سازسازی این موزه می توانید مراجعه کنید.
موسیقی سرا:
پس از مشاهده کردن تمامی بخش های موزه، می توانید به قسمت موسیقی سرا بروید و اجراهای زنده موسیقی سنتی ایرانی را تماشا کنید و لذت ببرید.
موزه موسیقی اصفهان، در خیابان سرسبز، در محله ای قدیمی به نام جلفا واقع شده است.
چهارشنبه 04 مهر 1403
خیلی تبلیغات خیابانی و محیطی زیادی ندارن ولی چند جوان با ذوق و استعداد هستن که هم توضیحاتی در خصوص سازها میدن و هم اجرای زنده دارن
پنج شنبه 09 آذر 1402
سه شنبه 03 آبان 1401
چهارشنبه 01 دی 1400
شنبه 27 شهریور 1400
سه شنبه 12 مرداد 1400
شنبه 29 خرداد 1400
شنبه 18 اردیبهشت 1400
چهارشنبه 18 فروردین 1400
استاد بیژن دف زدن رو در این موزه دیدم حس خیلی خوبی داره در کنار بزرگان موسیقی باشید.
یکشنبه 17 اسفند 1399
دوشنبه 20 بهمن 1399
یکشنبه 21 دی 1399
دوشنبه 10 آذر 1399
سه شنبه 30 اردیبهشت 1399