اجاره ویلا و سوئیت - آپارتمان

خراسان جنوبی - طبس  
دوشنبه 22 اردیبهشت 1399

شهر طبس در استان خراسان جنوبی، دارای دو نماد اصلی به نام های باغ گلشن طبس و ارگ قدیم طبس (کهن دز) است.

یکی از شگفت انگیزترین باغ ها در جهان و ایران، باغ گلشن طبس با معماری بسیار ویژه و منحصر به فرد است. این باغ تاریخی در دوران قاجاریه و زندیه به دستور امیر محمدحسن خان عرب زنگویی، حاکم توس (فردوس) و طبس بنا شده و در منطقه ی کویری طبس قرار گرفته است؛ پس به همین علت به آن بهشتی در دل کویر می گویند. این باغ در خیابان تاریخی گلشن واقع شده است.

در تاج محل نیز نمونه ی مربعی شکل آن وجود دارد.

باغ طبس در سال 2008 در سایت دیلی تلگراف جزو 50 باغ برتر دنیا قرار گرفت و جایگاه آن بین دشت کویر و دشت لوت آن را به طور خاص منحصر به فرد کرده است.

پنه لوپه هابهوس کارشناس و نویسنده ی بریتانیایی سایت دیلی تلگراف از باغ گلشن به عنوان بهشتی روی زمین یاد کرده و می گوید این باغ ارزش 7 ساعت رانندگی سخت و طاقت فرسا را در بین کویرهای گرم ایران دارد. وجود درختان انار، مرکبات و نخل در کنار درختان استوایی سیکاس به همراه گل های ختمی و سرخ، پارادوکس زیبایی را بین حضور در کویر و حضور در منطقه ای خوش آب و هوا در ما ایجاد می کند.

در سال 1294 هجری قمری میرزا خانلرخان اعتصام الملک در سفرنامه‌اش این باغ را به زیبایی بیان کرده است.

همسر آندره گدار، معمار معروف فرانسوی می‌گوید «در این باغ حوضی بزرگ با فواره های متعدد وجود دارد که آب یعنی این ماده‌ی باارزش را مانند هدیه ای به آسمان می‌فرستد.»

در سال 1906 میلادی، سون هدین سوئدی نیز در سفرش به طبس از آب جاری در این باغ حیرت زده شده است.

باغ گلشن وسعتی در حدود 7 هکتار دارد و معماری آن از نوع معماری چارباغ یا چهارباغ که نوعی طرح باغ ایرانی است بنا شده است.

طرح چهارباغ الهام گرفته از آیات قرآن کریم در مورد باغ های بهشت است که دو نهر در آن همدیگر را قطع می کنند.

دو گذرگاه اصلی باغ همدیگر را قطع کرده و موجب می شوند که فضای باغ به چهار قسمت تقسیم شود. بین چهار کرت ایجاد شده یک استخر با فواره های زیبا و گذرگاهی با درختان و گیاهان بی نظیری دیده می شود.

با وجود وسعت زیاد باغ، فقط یک ساختمان دو طبقه به نام عمارت سردرب در آن دیده می شود. یک طرف ساختمان به سمت باغ و سمت دیگر آن به میدان انقلاب اسلامی طبس است. این بنا دارای یک زیرزمین کوچک، طبقه ی همکف و طبقه ی اول است. در سال 57 این عمارت تخریب شد و امروزه ویرانه هایی از آن در باغ دیده می شود.

در این ساختمان موزه ای مرتبط با یکی از شاخه های علوم پایه یعنی زمین شناسی، به نام میراث زمین طبس برپا شده است که در آن آثار زمین شناسی، فعالیت های طبیعی زمین و فعالیت های انسان ها و اثرات آنها بر زمین وجود دارد. این علم با زندگی انسان و اثراتی که بر زمین می گذارد و بهبود تمدن بشری رابطه ی زیادی دارد. طبس بیش از 5 میلیارد تن ذخیره زمین شناسی دارد و به همین علت این موزه ی زمین شناسی در این محل برپاشده است.

باغ گلشن سیستم آبیاری بسیار هوشمندانه و شگفت انگیزی دارد و از منابع آب های سطحی و سفره های زیرزمینی و  چاه آرتزین بهره می برد. چاه آرتزین، چاهی است که برای خارج شدن آب از دهانه آن به نیروی خارجی دیگری نیاز نیست. خروجی این چاه ، فواره های موجود در باغ هستند.

این باغ یکی از نادرترین باغ هایی است که جریان آب به صورت دائمی در آن برقرار است و همیشه تازگی و زیبایی خود را حفظ کرده است. آب چشمه هایی که از کوهستان های اطراف سرچشمه می گیرند و در مسیر شهر جریان دارند نیز به این باغ می ریزند.

آب های گرم و سرد جاری از چشمه ها، در دو بخش باغ تقسیم شده و به طرف عمارت سردرب جاری می شوند و در نهایت به حوضچه ی ریمو در آن مکان می ریزند. این آب، از هشتی ساختمان به طرف شهر جاری می شود.

گل های زیبایی مانند رز، گل ختمی و اطلسی در باغ خودنمایی می کنند و جلوه ی خاصی به باغ بخشیده اند.

در هنگام احداث این باغ، 2500 اصله درخت نارنج و 500 اصله انار کاشته شده است و 2000 درخت مانند بید و چنار و سرو با قدمتی بالغ بر 400 سال وجود دارد. در میان 4کرت باغ، درختان به صورت شطرنجی و تعداد یکسان قرار گرفته اند.

گونه ها و انواع مختلف گیاهان که با آب وهوای متفاوت گرم و سرد سازگاری دارند، در این باغ به چشم می خورد؛ برای نمونه، چنار در مناطق سردسیر و نخل در مناطق گرمسیر می روید اما هر دو درخت در این باغ در کنار هم دیده می شوند.

یکی از دیدنی های باغ گلشن طبس وجود دو پلیکان مهاجر بود که در دهه 50 به این باغ آمدند. ولی با زلزله ای که در سال 57 رخ داد، یکی از این پلیکان ها تلف شد و دیگری در سال 94 از بین رفت. اما امروزه وجود پلیکان های دیگری که به باغ آورده شده اند جذابیت باغ را دوچندان کرده است.

باغ زیبای گلشن  با شماره 1310 در 20 دی ماه 1355در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

برای دسترسی به باغ گلشن، در هر ساعتی از شبانه روز به استان خراسان جنوبی، شهر طبس بروید و با اتومبیل شخصی یا اتوبوس در ایستگاه باغ گلشن توقف کنید و با کمی پیاده روی خودتان را به این باغ زیبا برسانید.

دیدگاه کاربران



چهارشنبه 02 فروردین 1402
اجاره کوتاه مدت سویت از کجا پیدا کنیم؟
علی اینانلو
علی اینانلو
شنبه 30 مهر 1401
هزینه ورودی نداره،داخل باغ میشه لوازم پیک نیک برد و نشست،جذابیتش اینه که چندین گیاه متفاوت ازلحاظ شرایط آب وهوایی رو یکجا میبینید،مثلا نخل درکنار نارنج،یک درخت دیگه هم اینجاهست به اسم پَدِه که دومدل برگ متفاوت روی یک شاخه میبینید!برگهای جدیدشکلشون بابرگهای قدیمی تفاوت داره!
مریم
مریم
چهارشنبه 01 دی 1400
جذابیت باغ گلشن به اینه که تو دل کویر و بین دو دشت لوت و کویر ایران قرار داره، این باغ مناظر سرسبز زیبایی با چشمه های روان داره که دیدن آنها در دل کویر واقعا هیجان انگیزه
DAVVOD
DAVVOD
دوشنبه 11 مرداد 1400
برای رسیدن به این باغ باید مسیر طولانی رو در کویر بریم و باغ گلشن مربوط به دوران قاجار و زندیه است و بیشتر از دو هزار نخل دارد و پلیکان های خیلی جالب و بامزه ای داره که نظر همه رو به خودشون جلب میکنند.
helia_he_
helia_he_
چهارشنبه 26 خرداد 1400
ساختمان باغ گلشن در شب خیلی قشنگه 😍 درخت های این باغ درخت چنار و درخت خرما هستند که با وجود رشد در اقلیم متفاوت اما کنار هم قرار گرفتند.
fa.jafarian
fa.jafarian
چهارشنبه 15 اردیبهشت 1400
به نظر من باغهای ایرانی قطعه ای از بهشت بودند که بر زمین آمده اند. به راستی که کویر چقدر فریبنده است.. در دل کویر این چنین باغی با جانوران و گیاهان گوناگون حیرت آوره.
mjsepahan
mjsepahan
سه شنبه 17 فروردین 1400
باغ گلشن برای عکاسی عروسی جای خیلی خوبیه فضای دل نشینی داره و با وجود منطقه بیابانی همچنان سرسبز مانده در ضمن این باغ زمان شاه در دهه پنجاه به ثبت ملی رسیده.
mehdi
mehdi
یکشنبه 17 اسفند 1399
نمونه این باغ فقط در تاج محل هستش. من در زمان بچگی چند بار از این باغ ایرانی زیبا بازدید کردم اما هیچ وقت انقدر عمیق به شکوهش توجه نمیکردم. یکی از نمادهای عروس کویر این باغ زیباست.
amiri1
amiri1
یکشنبه 19 بهمن 1399
از خرداد تا آخر شهریور هوای اینجا خیلی گرم میشه و فقط شب ها میشه از خانه بیرون رفت. اما ییلاق اطراف طبس زیاد هست مثل ازمیغان و خرو.
hanan
hanan
یکشنبه 21 دی 1399
طبس بی نظیر و زیباست. من عاشقشم حتما در فصل بهار به باغ گلشن سر بزنید از زیبایی های اینجا وسط بیابون دیوانه میشید.
m3266
m3266
یکشنبه 09 آذر 1399
من سال گذشته باغ گلشن بودم، رب انار و بهار نارنج میفروختند. خیلی جای قشنگی واقعا ولی امسال به خاطر کرونا هم امامزاده و هم باغ گلشن طبس تعطیل شد.
_f__vahedian_8431
_f__vahedian_8431
یکشنبه 19 مرداد 1399
ماشاءلله به باغ گلشنمون، ماشاءلله به عکاسش 🤗🤗
azar___razieh
azar___razieh
یکشنبه 19 مرداد 1399
باغ گلشن، خیلی با صفا و زیباست.
mohammad_vahdtpor78_king
mohammad_vahdtpor78_king
یکشنبه 19 مرداد 1399
از این دو پلیکانی که وارد باغ گلشن میشن یکی از اونها در زلزله ی شهریور سال 1357 زیر آوار مونده و از بین رفته ولی پلیکان دیگه تا سال 1394 فعال بوده
mahsa.aberii
mahsa.aberii
یکشنبه 19 مرداد 1399
دردهه ی پنجاه خورشیدی، دو پلیکان مهاجر، درمسیر مهاجرت خود از مناطق سردسیری متوجه منطقه خوش آب و هوای گلشن شده و اونجا رو برای زندگی خودش انتخاب میکنه، این دو پلیکان بعد از اومدن به باغ گلشن مورد توجه مردم قرار گرفته و همونجا موندگار میشن.
_dokhi._.shiton
_dokhi._.shiton
یکشنبه 19 مرداد 1399
از میان گونه های مختلف درخت تزئینی، چنارها، سروها، بیدها در کنار چمنزارهای طبیعی بر زیبایی باغ گلشن افزوده اند. بوته های گل جزو گیاهان جدانشدنی از طراحی باغها هستن. باغ گلشن نیز برای تکمیل زیبایی خود دارای گلهای رز سرخ، اطلسی، سفید، ختمی است.
siamakp79
siamakp79
یکشنبه 19 مرداد 1399
مکانی که باغ گلشن درآن ساخته شده در اصل نخلستان بوده، از این رو نخلهای باغ گلشن که در حدود دو هزار نفر هستند، قدیمی ترین درختان این باغ بشمار میروند. از دیگر درختان میوه دار باغ گلشن، درختان انار و مرکبات مانند نارنج هستند که بطور مساوی میان کرتها و به صورت شطرنجی توسط معمار اولیه باغ کاشته شده اند در هر یک از چهار کرت باغ گلشن در حدود پانصد اصله درخت انار و 2500 اصله درخت مرکبات وجوددارد.
farzad_soltani6
farzad_soltani6
یکشنبه 19 مرداد 1399
برای آبیاری این باغ، هم از آبهای سطحی و هم از سفره های آب زیرزمینی منطقه بهره جسته اند. این باغ را در منطقه ای احداث کردن که آب چشمه های سرد و گرم که از کوهستانهای اطراف شهر طبس جاری میشه و به سمت شهر در جریان هست در این منطقه به یکدیگر میرسند، از انتهای باغ وارد شده توسط جوی هایی به سمت کرت ها هدایت میشوند و پس از آبیاری کرت ها از زیر هشتی ساختمان سر درب خارج شده و به سمت شهر میرود.
mahsa.aberii
mahsa.aberii
یکشنبه 19 مرداد 1399
تنها ساختمان این باغ، ساختمان سر دربه. این ساختمان عمارتی دو طرفس که یک زیر زمین کوچیک نیز داره. طبقه اول این عمارت شامل تالاری بزرگ و ایوانی برای مشاهده مناظر باغ و شهر میشود که دو ستون بر زیبایی آن افزوده اند. البته ساختمان سر درب، در زلزله ی ویرانگر شهریور سال 1357 به طور کامل از میان رفت و ساختمان کنونی با توجه به نقشه ی ساختمان سابق بازسازی شده است.
_atenaa__f
_atenaa__f
یکشنبه 19 مرداد 1399
باغ گلشن مسافتی در حدود هفت هکتار داره با طولی در حدود 266 متر و عرضی در حدود 260 متر، تقریبا مربعی شکل است. دو خیابان اصلی متقاطع، محوطه باغ را به چهار قسمت بزرگ تقسیم کردن و هریک از این مربع ها با گذرگاههای کوچک به چهار کرت تقسیم شده اند، درمیان این باغ استخر نسبتا بزرگی وجود داره که دارای سه فواره ی طبیعیه.
callmemsiha
callmemsiha
یکشنبه 19 مرداد 1399
پایگاه اینترنتی دیلی تلگراف، در دومین شماره بخش باغ گردی خود، باغ گلشن را در زمره ی باغهای زیبای جهان نام برده و آن را توصیف میکند.
farzad_soltani6
farzad_soltani6
یکشنبه 19 مرداد 1399
میرزا خانلرخان اعتصام الملک که درسال 1294 هجری قمری به طبس سفر کرده در سفر نامه اش این باغ رو به زیبایی توصیف کرده.
imatpv
imatpv
یکشنبه 19 مرداد 1399
جهان گردان فراوانی از باغ گلشن دیدن کردن و آنچنان جذب زیبای های این باغ شدن که توصیفات ادبی در نوشته هاشون پیرامون این باغ وجود داره، همسر آندره گدار، معمار معروف فرانسوی میگه: «دراین باغ حوضی بزرگ با فواره های متعدد وجود دارد که آب با ارزش را مانند تحفه ای به آسمان میفرستد»
saeed_tanz
saeed_tanz
یکشنبه 19 مرداد 1399
باغ گلشن که با توجه به قرار گرفتنش در خیابان تاریخی گلشن به همین نام مشهوره، اوایل قرن سیزدهم هجری قمری یعنی اواخر حکومت لطف علی خان زند و در بحبوبه ی به قدرت رسیدن آغامحمد خان قاجار به دستور امیر محمد حسن خان عرب زنگویی، حاکم تون (فردوس) و طبس ساخته شده.
roya_vahdatiii_fn
roya_vahdatiii_fn
یکشنبه 19 مرداد 1399
باغ گلشن یکی از زیباترین باغ های ایرانی هست در شهر طبس در خراسان جنوبی قرار داره و سالانه پذیرای شمار زیادی گردشگران خارجی و داخلیه.
abs_oftdh
abs_oftdh
دوشنبه 29 اردیبهشت 1399
برای رفتن به طبس باید آخرای فروردین و اوایل اردیبهشت برین که شهر بوی بهار نارنج میده