در استان اصفهان و شهرستان نطنز روستایی سرسبز و خوش آب و هوا بنام طامه قرار دارد. روستای طامه مسیر صعود به قله کرکس میباشد.
روستای طامه در دره کوهستانی قرار دارد و به خاطر داشتن چندین چشمه و آبشار یک منطقه ییلاقی در شهرستان نطنز و سایر شهرهای کویری اطراف آن، محسوب میشود.
این روستا در پاییز و زمستان غرق در مه و ابر است و در بهار قسمت هایی از روستا را ابرهای بهاری میپوشاند چنانچه در شهر نطنز هوا کاملا آفتابی است. به همین خاطر نام آن را تومه ( یعنی داخل مه) و به زبان عامیانه طامه نامگذاری کرده اند.
روستای طامه همچون نقاط دیگر ایران دارای آیین و رسومات خاصی از جمله مراسم جلجلانی است که به مدت 3 شب از 17 تا 19 دی ماه بر پا میکنند. جوانان روستا در این غروب 17 ام به دامنه کوه کرکس میروند و با رسیدن شب شروع به آتش زدن بوته ها و گون ها میکنند و مراسم اغاز میشود. سپس کشاورزان با دیدن شعله های آتش به باغات خود میروند و در محل رویش شاخه سنگی قرار میدهند آنها معتقدند این کار شگون دارد و باعث ازدیاد میوه درختانشان میشود. بعد از مدتی جوانان به صورت دسته جمعی از کوه پایین می آیند و به سمت خانه های روستا حرکت میکنند و در جلوی درب هر خانه شروع به خواندن یک مصرع از سرود مرسوم روستا میکنند. صاحب خانه با توجه به شرایط مالی اش مقداری آجیل و شیرینی و میوه در سینی مسی میگذارد و به جوانان تقدیم میکند. جوانان این کار را در 3 شب انجام میدهند. بعد از 3 شب به مسجد محل یا به رخت کن حمام محل میروند و در آنجا کالاهای جمع آوری شده را بین افراد تقسیم میکنند.
روستای طامه از غرب به رشته کوه کرکس قرار دارد که در این رشته کوه و دره روستای طامه گیاهان کم نظیر با خواص دارویی هم چون آویشن، آزرونه، اسپند، کتیرا، خاکشیر، گزنه، زیره و خشخاش کوهی، آنغوزه، روناس، گون، شنگ وجود دارد. گلابی و هندوانه ابوجهل سوغاتی این روستا میباشد.
در انتهای روستای طامه رود کوچکی از دامنه های رشته کوه کرکس جریان دارد و باعث تشکیل چندین آبشار شده که زیباییهای این منطقه را چندین برابر کرده است.
یکی از این آبشار ها که به آبشار طامه معروف است در دره پاپول پدید آمده که ارتفاع آن حدودا 23 متر است و باغات این روستا و باغشهر را سیراب میکند.
دره پاکدار که در بخش دیگری از روستا قرار دارد، به خاطر کثرت آب، در مسیر قله کرکس ابشارهای زیبایی را به وجود آورده است.
این روستا حدودا 1000 نفر جمعیت دارد و اهالی آن اکثرا کشاورز هستند.
از جذابیت های روستای طامه میتوان به خانه های سنتی چوبی با پشت بام های کاهگلی، چشمه هایی هم چون لاگله، خواجه فاضل و دلاوون و بقعه امامزاده سیدفاضل از دوره تیموریان اشاره کرد. اگر علاقه مندید شب را در این روستا یا در نطنز سپری کنید میتوانید از اقامتگاه های بومگردی نطنز یا اجاره خانه های محلیان استفاده کنید.
روستای طامه در همه ایام سال جذاب و دیدنی است، حتی دیدن آبشارهای یخ زده در فصل زمستان از زیبایی این روستا نمیکاهد.
اگر به این روستا سفر کردید حتما از چشمه آب سرخ فریزهند دیدن کنید.
دوشنبه 15 مرداد 1403
در روزهای تعطیل ورود مسافر به روستا ممنوع هست و اهالی ورودی روستا رو میبندند
دوشنبه 25 مهر 1401