تالاب بین المللی میانکاله از جمله زیباترین و مهمترین جاذبه های گردشگری استان مازندران واقع در بهشهر می باشد.
نام این تالاب از تغییر اسم میان قلعه بوجود آمده است. گال یا کال نام خدای ایران باستان بوده است که در گذشته به آن انجلیه و همچنین نیم مردان می گفتند.
تالاب میانکاله تنها بخشی است که از بخش های نیمه مشجر دریای نیلگون خزر به جای مانده است. این تالاب وسعتی بیش از هفتاد هزار هکتار دارد و در بخش جنوب شرقی دریا و در 12 کیلومتری شمال شهر بهشهر واقع شده است.
از لحاظ موقعیت جغرافیایی تالاب بین المللی میانکاله از جنوب به خلیج باریک و کم عمق گرگان، از شرق به آشوراده (در نزدیکی بندر ترکمن) و از غرب به بندر جدید امیر آباد محصور گشته است.
تالاب میانکاله از زیباترین تالابهای دنیا به شمار می آید و در فهرست ذخیرهگاه های طبیعی کره زمین به ثبت رسیده است و از جمله مناطقی به شمار می آید که هر ساله مورد توجه گردشگران و علاقه مندان به طبیعت و همچنین تورهای پرنده نگری قرار می گیرد.
در فصل پاییز به صورت سالانه هزاران پرنده به این تالاب مهاجرت می نمایند که این پرنده ها شامل فلامینگو، باکلان ها، قوها، پلیکانها، مرغابیها و عقاب دریایی دم سفید می باشند که پس از طی کردن مسیری طولانی به تالاب بین المللی میانکاله می رسند و تا انتهای زمستان در این تالاب می مانند.
تالاب میانکاله حیات وحشی بی همتا و منحصر به فرد دارد و محل زندگی اسب های آزاد، پرندگان مهاجر، پرندگان بومی همچون قرقاول، دراج، زنگوله بال و حیواناتی چون گرگ، روباه، گربه وحشی، خرگوش و گراز می باشد. حتی جنگل های میانکاله نیز دارایی زیبایی بی نظیری می باشد و نسبت به سایر مناطق شمال ایران متفاوت است. این جنگل شامل انارستانی است که ارتفاع درختان آن به 4 الی 5 متر می رسد و همچنین دارای درختچه های گز و تمشک هستند که در کنار تپه های شنی منظره ای بسیار دیدنی خلق کرده اند که نظیر آن را در کمتر نقطه ای از جهان می توان به چشم دید و تصویر این درختان در آب و همچنین پرواز پرنده های مهاجر با طلوع آفتاب و همچنین غروب دل انگیز این تالاب بسیار زیبا و دیدنی می باشد.
برای دسترسی به تالاب بین امللی میانکاله می بایست به استان مازندران، بهشهر و سپس به بندر امیر آباد بروید و پس از بندر امیر آباد 5 کیلومتر به سمت شرق بروید تا به تالاب میانکاله برسید.
دوشنبه 01 آذر 1400
دوشنبه 28 تیر 1400
دوشنبه 10 خرداد 1400
شنبه 04 اردیبهشت 1400
دوشنبه 11 اسفند 1399
شنبه 11 بهمن 1399
سه شنبه 02 دی 1399
یکشنبه 18 خرداد 1399