آبشار سنگ نو بهشهر از زیبایی های طبیعت استان مازندران است که در 3 کیلومتری جنوب شهر بهشهر قرار دارد.
از بخش جنوبی فراش محله بهشهر تا آبشار، حدودا 3 ساعت پیاده روی در پیش دارید که در این پیمایش می توانید از جاذبه ها و زیبایی های بی نظیر مسیر لذت ببرید.
مسیر سنگ نور به شکل تونلی سبز است که با خزه ها و سرخس های زیبا پوشیده شده و گویی تمامی مسیر سنگ فرش است و سقف آن مملو از درختان سرسبز جنگلی می باشد و آبی زلال و شفاف از دل آن میگذرد، شما را به آبشار میرساند. طول این این مسیر طبیعی شگفت آور 8 متر است و 3 متر عرض دارد.
از آن جایی که در مسیر می بایست از دل دره ای باریک با شیب تند و صخره های عظیم و لغزنده گذر کنید بهتر است به تنهایی به این منطقه سفر نکنید و صعودتان از دره دست جمعی باشد زیرا مسیر خطرناک می باشد.
مجموعه آبشار سنگ نو با 4 آبشار، در دل جنگل های پیش کوه جهان مورا در البرز شرقی واقع شده است که مرتفع ترین آنها در حدود 12 متر میباشد.
نامگذاری آبشار به این علت است که فشار آب حوض بزرگ سنگی یا به اصطلاح گویش مازنی، نور سنگی در زیر آبشار تشکیل داده که به سنگ نور موسوم گردید و به سنگ نو تغییر یافته است.
از آنجایی که این آبشار در دل جنگل جریان یافته، از پوشش گیاهی غنی برخوردار می باشد که به طور عمده شامل درختان انجیلی، ممرز، بلوط وحشی، و انواع سرخس به خصوص سرخس عقابی است.
رودخانه حاصل از جریان آبشارهای خروشان سنگ نور در طی سالیان دراز در اثر فرسایش و در بستری رسوبی ایجاد شده و دارای آب بسیار گوارا و زلالی می باشد.
برای دسترسی به آبشار سنگ نو می بایست به استان مازندران، سه کلیومتری جنوب بهشهر سفر نمایید.
شنبه 05 آبان 1403
پنج شنبه 19 آبان 1401
من زاده و بزرگ شده شهر بهشهر هستم و نوجوانی و جوانی خودم را در کوهها و دشتها و سنگ نو و عباس اباد بهشهر سپری کردم. آثار باستانی ان را دوست دارم و اما در مورد اسم سنگ نو باید عرض کنم که در واقع اسم سنگ نو از ترکیب دو کلمه سنگ (که همان معنی فارسی سنگ را دارد) و کلمه نو (نو به ظروفی که بصورت جوی وکانال جهت نگه داری آب یا مایعات استفاده میشود) اطلاق میگردد. مثل نوی آب چوبی که با خالی کردن تنه درختان بعد از خروجی چشمه ها به تعداد نصب و یا جایگذاری میکنند تا انسانها و در مرحله پایینتر حیوانها از ان آب استفاده کنند و مترادف و هم ریشه آن - نودان (ناودان) ناو (که به ظرف تو خالی اما فلزی اشاره دارد) میباشد و ایجاد واژه هایی مثل سنگ نور و مشابه ناشی از عدم آشنایی با واژگان اصیل مازندرانی و یا فارسی است و دقیقا این اسم به خود آبشار و شکل ناوی آن (نو) و جنس سنگی آن اشاره دارد.
موفق باشید
چهارشنبه 12 آبان 1400
یکشنبه 31 مرداد 1400
سه شنبه 15 تیر 1400
شنبه 01 خرداد 1400
یکشنبه 29 فروردین 1400
جمعه 13 فروردین 1400
یکشنبه 24 اسفند 1399
شنبه 02 اسفند 1399
شنبه 04 بهمن 1399
سه شنبه 25 آذر 1399
یکشنبه 11 خرداد 1399