اجاره ویلا و سوئیت - آپارتمان

مازندران - ساری  
دوشنبه 15 بهمن 1397

ساری، یکی از شهر های سرسبز و خوش آب و هوای کشورمان ایران می باشد که توسط جنگل، کوه و دریا احاطه شده است. این شهر، علاوه بر طبیعت زیبایش، جاذبه های تاریخی نیز دارد. یکی از این جاذبه های تاریخی، خانه کلبادی می باشد. این خانه، در بخش مرکزی شهر ساری واقع شده است و بیش از 100 سال قدمت دارد. خانه کلبادی، از لحاظ معماری، ویژگی های منحصر به فردی دارد، بنابراین، بازدید از آن خالی از لطف نخواهد بود.

اولین چیزی که هنگام ورود به خانه کلبادی نظر شما را به خود جلب می کند، درب آن است. این درب، از جنس چوب می باشد و بر روی آن تزئینات زیبایی وجود دارد. در بخش فوقانی درب، سردری آجری به چشم می خورد. پس از ورود، توسط راهرویی باریک، به حیاط خواهید رسید. سطح حیاط این خانه از سطح خیابان پایین تر می باشد، از این رو می بایست از پله ها به طرف پایین حرکت کنید. در حیاط، حوضی زیبا وجود دارد که زیبایی خانه را دو چندان کرده است.

خانه کلبادی، به دستور یکی از فرماندهان ارتش، به نام سردار جلیل، در دوره حکومت قاجاریان بنا شده است. سردار جلیل، فرزندی به نام امیر نصرت داشت، به همین دلیل این خانه را امیریه نام گذاری کرد. امیر نصرت، در سنین جوانی در گذشت. پس از فوت ایشان، این خانه به فرزندش، منوچهر خان رسید. منوچهر خان کلبادی، یکی از افراد تاثیر گذار در شهر ساری بوده است. وی چندین سال در این خانه زندگی کرد و در سال 1362 هجری شمسی، چشم از جهان گشود. در نهایت در سال 1370 ه.ش، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، این خانه را خریداری کرد و بر روی آن بازساری و مرمت هایی انجام داد. در سال 1388 هجری شمسی، این خانه به موزه مردم شناسی و باستان شناسی تغییر کاربری داد.

برای ساخت خانه کلبادی، از تکیه‌ ها و حسینیه‌ های ساخته شده در دوره قاجار، الهام گرفته شده است و از آجر، چوب و سفال استفاده کرده اند، به عنوان مثال، برای ساخت پشت بام، از سفال بهره برده شده است.

خانه کلبادی، از دو بخش اندرونی و بیرونی تشکیل شده است. قسمت بیرونی در سمت چپ ورودی اصلی قرار گرفته است. این قسمت، یک حیاط و یک اتاق کوچک دارد. مسیری در این حیاط وجود دارد که شما را به حیاط بزرگ اندرونی خواهد رساند. آشپزخانه، اصطبل، حمام و محل سکونت خدمتکاران از دیگر بخش های این خانه می باشند. برخی از بخش ها مانند آشپزخانه، نسبت به گذشته تغییراتی کرده اند و نوسازی شده اند و دیگر به شکل قدیم خود نمی باشند. حمام این خانه، از دو قسمت گرمخانه و سربینه تشکیل شده است. در بخش گرمخانه حمام، خزینه های آب سرد و گرم وجود دارد.

این خانه، دارای دو طبقه مستطیل شکل است. سردابه ای در زیر زمین خانه وجود دارد که از آن به عنوان یخچال استفاده می شده است. در هر یک از طبقات این خانه، یک شاه نشین وجود دارد. شاه نشین، از زیبا ترین قسمت های این خانه به شمار می رود. راه پله و اتاق هایی به صورت قرینه، در دو طرف شاه نشین مشاهده می شوند.

استفاده از شیشه های رنگی و ارسی کاری ها، از جمله تزییناتی هستند که در این خانه به کار برده شده اند و جلوه ای خاص به آن بخشیده اند. خانه کلبادی در سال 1377 ه.ش، با شماره 2148، در لیست آثار ملی کشورمان به ثبت رسید.

برای دسترسی به خانه کلبادی، می بایست از میدان ساعت، به سمت خیابان انقلاب بروید. در ادامه به محله ای به نام آب انبار نو خواهید رسید. این محله، به خانه کلبادی منتهی می گردد.

دیدگاه کاربران


وفایی
وفایی
سه شنبه 29 آذر 1401
بسیار زیباست ولی حیف که ساعت بازدید از بنای تاریخی محدود هستش
ناهید
ناهید
دوشنبه 20 دی 1400
من عاشق خونه های قدیمی و باصفای ایرانم، متاسفانه توی شهری که من زندگی میکنم از این خونه ها نیست
عباس قوامی
عباس قوامی
شنبه 24 مهر 1400
خانه کلبادی موزه ی خیلی پرباریه که چیدمان خوبی داره
ROHAM
ROHAM
شنبه 23 مرداد 1400
مکان تاریخی بسیار زیبایی است و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و معماری آن به سبک دوره قاجار است و قسمت شاه نشین آن بسیار زیبا و دیدنی است.
zeynab bafghi
zeynab bafghi
دوشنبه 04 مرداد 1400
معماری خیلی قشنگی دارد برای دوران قاجار است و حدود 150 سال پیش و 2 حموم دارد یکی شخصی دیگری عمومی.
jwnylhh
jwnylhh
دوشنبه 07 تیر 1400
اینجا از حیاط پشتیش به حمام وزیری راه داره و میتونید با یه تیر 2نشون بزنید و از جفتش دیدن کنید.
abbasghavami360
abbasghavami360
شنبه 25 اردیبهشت 1400
خانه کلبادی موزه ای پربار است که با چیدمان بسیار خوب و پرسنلی مودب پاسخ گوی بازدیدکنندگان است.
mehran9001__2210
mehran9001__2210
سه شنبه 24 فروردین 1400
این خانه ساده و زیبا منزل منوچهر خان کلبادی بوده که در آب انبار نو قرار داره و الان به موزه تبدیل شده.
heidar
heidar
دوشنبه 27 بهمن 1399
عالی 👌👌👌👌 در بازدید از این خانه بخش شاه نشین و حیاط بیشتر توجه من را جلب کرد تا نمای خانه. هنر به کار رفته در این عمارت فوق العاده دیدنی است.
khalili
khalili
یکشنبه 26 بهمن 1399
خانه کلبادی ساری رو پیشنهاد میکنم حتما برید ساری و ببینید مخصوصا وقتی برف میاد قشنگ تر هم میشه.
mirdar
mirdar
شنبه 27 دی 1399
این بنای زیبا در ساری توسط سردار جلیل از ارتشیان دوره قاجار ساخته شده اما به نام فرزندش شناخته میشه که پس از مرگ به او واگذار شده. عید نوروز حتما از اینجا دیدن کنید.
roya
roya
چهارشنبه 19 آذر 1399
خانه کلبادی ساری نسبت به خانه های تاریخی دیگر معماری معمولی داره و به موزه هنرهای دستی و صنایع دستی تبدیل شده.
smil.k
smil.k
چهارشنبه 07 خرداد 1399
ما اونجا رفتیم بسیار زیبا و معماری بی نظیری داشت، موزه اش هم خیلی دیدنی بود.