آبشار زانوس در روستای زانوس از توابع بخش کجور شهرستان نوشهر مازندران می باشد که از سمت خروجی روستا به چهل کیلومتری چالوس می رسد. این روستا دارای انواع غارها، چشمه ها و آبشارها می باشد که در این بین آبشار زانوس از محبوبترین جاذبه های گردشگری این روستا محسوب می شود.
در این آبشار که به اوپاچ یا همان آب پاش معروف است، آب از ارتفاع زیاد سرازیر شده و به سنگ های صخره ای برخورد می کند و بصورت قطرات ریز بر زمین می ریزد و منظره ای دیدنی برای مهمانان زانوس به ارمغان می آورد. آبشار زانوس همواره جاری است به ویژه اردیبهشت و خرداد دارای آب فراوانی است و با شروع فصل تابستان کمی از جوش و خروش آن کاسته میشود، اما هیچگاه جریان آبشار متوقف نمیشود.
روستای زانوس پر از انواع آبشار ها می باشد که مرتفع ترین آنها آبشار زانوس با بیش از 40 متر ارتفاع می باشد. عمده منبع آبی آبشار زانوس، چشمه معروف ملک چشمه است.
طبق روایاتی که در کتاب های تاریخی درج شده است آبشار زانوس آنچنان محبوبیتی داشته که ناصرالدین شاه در سال 1306 هجری قمری به روستای زانوس سفر کرده و در پی آن به آبشار زانوس رفته و به دستورش، کمال الملک در یکی از ده آثار خود آبشار زانوس را به تصویر کشیده است و هم اکنون این تابلو نفیس در کاخ موزه گلستان می باشد.
احتمالات زیادی درباره اسم این آبشار وجود دارد. برخی این اسم را برگرفته از اسم زئوس پادشاه یونانیان می دانند اما در کتاب های ایرانی زانوس را به معنای محلی می نامند که در آن زان به معنای محل و (وس) به معنای درختان چنار می باشد و به احتمال زیاد به دلیل وجود درختان زیاد چنار در این روستا و اطراف آبشار آنرا زنوس یا همان زانوس نامیده اند. بعضی عقیده دارند که زانوس نام زانوس در حقیقت نام سرچشمه رود چالوس میباشد که در فرهنگ لغت نیز چنین آمده است.
درباره روستای زانوس کجور
روستای زانوس در دهستان زانوس رستاق واقع شده و از شمال به روستای خوشل، از جنوب به قله ی نمازگا ( نمازیا) و از مشرق به روستای میخساز و از مغرب به روستای اطاق سرا ختم می شود. این روستا در طول جغرافیایی 548863 و عرض 4021117 قرار گرفته است و فاصله آن از سطح دریا از 1560 متر تا 3860 متر متغیر میباشد و وسعت تقریبی آن 16000 هکتار است. روستای زانوس به دلیل کوهستانی بودن دارای آب و هوایی معتدل و کوهستانی می باشد که همین امر، باعث سفر کردن گردشگران زیادی به این روستا و به خصوص تماشای آبشار زانوس می باشد. آب و هوای شرجی مناطق و توابع این روستا باعث می شود که در گرمای سوزان تابستان به این روستا سفر کنند. روستای زانوس دارای بیش از 1500 نفر جمعیت می باشد که تعداد خانوار آنها 250 است. البته به هنگام زمستان به دلیل سرمای روستای زانوس تعداد خانوار این روستا کاهش می یابد.
وجود غارهای زیادی در زانوس باعث شده است که جذابیت این روستا دوچندان شده و به نگین کجور معروف شود. از جمله این غارها می توان به غارهای طبیعی: غارتلا، غار خشک پی کر،غار اوپاچ، غارشاه نشین کر، غاراسپرس، اسپول سرخ تاش و اسپول و همچنین غارهای کوهی مانند پی تنیار، گراز به شکل نیمه جنگلی، گرزمون، ایتلنگ، به صورت جنگلی و نیرکلم، چخماخ کر و سید محسن کر به صورت صخره ای و اسپرس به شکل استیپی اشاره کرد. به دلیل وجود افسانه های زیادی که راجع به غار معروف غارتلا قزوین گفته شده است و حاکی از این است که کسی تا به حال نتوانسته است به آن غار برود و برگردد اطلاعات دقیقی راجع به این غار که بزرگترین غار این منطقه می باشد در دسترس نمی باشد. همچنین ارتفاعات زانوس به چندین قله ی بلند تشکیل شده است که بلند ترین قله آن قله نمازگا ( قله نمازیا) می باشد که ارتفاع آن بیش از 3860 متر می باشد. اماکن تاریخی و با قدمت زیاد همچون حمام قدیمی و مسجد نیز از دیگر جذابیت های زانوس میباشد.
اقامت در روستای زانوس
برای اقامت و شب ماندن در این روستا اگر در فصل مناسب سفر کردید میتوانید در صورت وجود شرایط و راهنمایی اهالی، کمپ برپا کنید و یا از اقامتگاه های روستایی در روستای کندولوس استفاده کنید. در غیر این صورت اجاره ویلا در نوشهر را انتخاب کرده و اقامتگاه مورد نظر خود را رزرو کنید.
جاذبه های دیگر نوشهر
نوشهر به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسب از جاذبه های متنوعی برخوردار است که از آن ها میتوان به آبشار دارنو، چشمه گردوک، روستای کندلوس و دریاچه خضر نبی اشاره کرد.
مسیر دسترسی به روستای زانوس
از جاده چالوس (تهران به چالوس) در فاصله 20 کیلومتری قبل از شهر چالوس (5 کیلومتر بعد از مرزن آباد در جاده قدیمی) از خروجی دوآب وارد جاده کجور شده و پس از رسیدن به دو راهی، به سمت کندلوس و روستای زانوس ادامه دهید. از جاده چالوس تا کندولوس و زانوس تقریبا 40 کیلومتر جاده آسفالته است.
چهارشنبه 25 آبان 1401
چهارشنبه 10 آذر 1400
دوشنبه 04 مرداد 1400
سه شنبه 18 خرداد 1400
چهارشنبه 08 اردیبهشت 1400
شنبه 14 فروردین 1400
شنبه 16 اسفند 1399
پنج شنبه 14 اسفند 1399
پنج شنبه 07 اسفند 1399
چهارشنبه 15 بهمن 1399
شنبه 13 دی 1399
یکشنبه 18 آبان 1399
سه شنبه 29 مهر 1399
شنبه 01 شهریور 1399
یکشنبه 12 مرداد 1399
جمعه 03 مرداد 1399
www.vilajaT.com
یکشنبه 22 تیر 1399
شنبه 07 تیر 1399
شنبه 31 خرداد 1399
یکشنبه 25 خرداد 1399
چهارشنبه 21 خرداد 1399