غار آبی سهولان یکی از جاذبه های بی نظیری است که نام آن به گوش کمتر کسی خورده است این غار در فاصله 43 کیلومتری از جنوب شرقی مهاباد واقع شده است و در محور مهاباد-بوکان قرار دارد. بازدید از این غار زیبا به یکی از جالبترین تجربیات زندگیتان مبدل میشود و به هیچ وجه خاطره آن را فراموش نمیکنید.
غار سهولان یکی از عجیب ترین غارهای آبی کشور می باشد و آن را به عنوان دومین غار آبی ایران بعد از غار علی صدر همدان می دانند. تنها دو هکتار از مساحت این غار کشف شده است.
تاریخچه کشف غار سهولان
غار سهولان برای اولین بار توسط ژاک دمورگان فرانسوی کشف شده است که توانسته بود با کمک اهالی روستای سهولان و با ساختن کلک وارد بخش آبی غار شده و تنها شصت درصد از موقعیت کنونی غار را کشف کند.
به نقل از غارشناسان، قسمت خشک غار سهولان محل گورهایی بوده است که از زمان حمله روس ها به آن منطقه بر جای مانده است و حتی به دلیل کشف انواع سفال های مسی در غار سهولان معتقدند که این غار محل سکونت مردم نیز بوده است.
غار سهولان از سال 1379 میزبان گردشگران است، این غار در همان سال در فهرست میراث طبیعی و ملی ایران به ثبت رسید و تحت حفاظت و نگهداری سازمان محیط زیست قرار گرفت.
وجه تسمیه
غار سهولان در روستای سهولان قرار دارد. در زبان کردی سهولان به معنای یخبندان می باشد و اهالی روستای سهولان بخش آبی این غار را کونه کوتر یعنی لانه کبوتر می نامند.
علت این نامگذاری این است که این غار از دیر باز محل لانه سازی و تخم گذاری کبوترها بوده و همیشه در قسمت های مختلف غار تخم های کبوتر و لانه های چوبی آن ها مشاهده میشود.
همچنین به بخش های خشکی و بدون آب غار نام کونه مالان را نهاده اند. مالان در لغت به معنای پناهگاه است.
تنها موجوداتی که در این غار زندگی میکنند خفاش و کبوتر چاهی هستند.
آب و هوای غار سهولان
درجه حرارت در فصل تابستان و زمستان بین 10 تا 13 درجه سانتیگراد در نوسان است و رطوبت حاکم بر غار نیز بین 70 تا 80 درصد متغیر است که در اثر رطوبت بالا، روى سنگ ها و صخره ها با خزه هاى سبز و قهوه اى پوشیده شده است و در ابتدای ورود به درون غار بوی رطوبت همراه با بوی خفیف گوگرد قابل استشمام است.
غار سهولان در 43 کیلومتری شرق شهرستان بوکان می باشد که بازدید کنندگان برای دیدن غار سهولان باید از کنار روستای عیسی کند عبور کرده و به روستای سهولان برسند.
ویژگی های غار سهولان
غار سهولان دارای حوضچه ای بزرگ و دالان های مختلفی می باشد که توسط پله های سیمانی ساخته شده و امکان تماشای دو دریاچه و دالان ها را برای عموم مردم فراهم می کند.
همچنین این غار دارای جلوه های آبی زیادی می باشد که وجود قندیل های آهکی، جذابیت آن را دو چندان کرده است.
در سراسر فضای غار رسوبات و قندیل های آهنگی به شکل های عجیب و غریب و بسیار زیبا از سقف غار آویزان شده اند این اشکال به علت تخریب و سائیدگی سنگ های آهکی و رسوب آب به وجود آمده اند و جلوه بسیار زیبایی با غار بخشیده اند.
وجود دالان های متعدد در غار سهولان باعث شده است که دو دریاچه به هم متصل شوند و نیز وجود دویست متر مساحت دریاچه اول باعث شده است که آن را اسکله اصلی غار سهولان بنامند.
درون غار آبی سهولان بسیار مرطوب و تاریک است که با کار گذاشتن صدها نورافکن امکان دید فراهم شده است.
برای ورود به غار برای دو ورودی وجود دارد یکی از ورودی ها 178 پله دارد و ورودی دیگر 107 پله دارد. برای گشت و گذار در غار باید از یکی از این ورودی ها وارد و از دیگری خارج شوید. هرچه از دهانه غار فاصله میگیرید و به عمق آن میروید فشار هوا بیشتر و نفس کشیدن سخت تر میشود به همین دلیل شاید فضای این غار برای افراد با بیماری تنفسی کمی اذیت کننده است.
فضای غار به دو بخش آبی و خشکی تقسیم میشود برای همین هم امکان غار پیمایی در آن وجود دارد و هم میتوان قایقرانی کرد.
یکی از سرگرمی های هیجان انگیزی که در این غار میتوانید تجربه کنید قایق سواری در حوضچه های غار است. غار سهولان سه حوضچه دارد. قایق سواری روی این حوضچه ها تجربه بسیار جالبی را برای شما رقم میزند. از آنجایی آب این حوضچه ها بسیار شفاف و زلال هستند هنگامی که سوار بر قایق روی دریاچه حرکت میکنید میتوانید به راحتی تا اعماق آب را مشاهده کنید.
اقامتگاه مناسب
برای اقامت در استان آذربایجان شرقی میتوانید در سایت ویلاجار خانه های ارومیه برای اجاره روزانه را مشاهده کنید و از هزینه اقامت روزانه در آنها مطلع شوید.
در هنگام اقامت در این استان از جاذبه های گردشگری زیبای آن مثل دریاچه مارمیشو، کلیسای ننه مریم و آبشار رزگه دیدن کنید.
چهارشنبه 10 آذر 1400
دوشنبه 04 مرداد 1400
سه شنبه 18 خرداد 1400
چهارشنبه 08 اردیبهشت 1400
شنبه 14 فروردین 1400
شنبه 16 اسفند 1399
پنج شنبه 14 اسفند 1399
چهارشنبه 15 بهمن 1399
شنبه 13 دی 1399
چهارشنبه 21 خرداد 1399