یکی از مکان های پر رفت و آمد، شلوغ و بسیار تماشایی شهر تهران، بازار بزرگ آن می باشد. همه روزه، افراد بسیاری برای خرید مایحتاج خود به بازار تهران مراجعه می کنند. هنگامی که به بازار بزرگ تهران می روید، علاوه بر خرید کردن، می توانید از بخش های دیدنی و معماری های بی نظیر آن نیز دیدن نمایید.
در بازار بزرگ تهران، تیمچه های متعدد و گوناگونی وجود دارد که یکی از زیبا ترین و تماشایی ترین آن ها، تیمچه حاجب الدوله می باشد. در بازارهای ایران، واژه تیمچه برای حیاطی به کار برده می شود که در چهار طرفش، دارای اتاق یا مغازه است.
به منظور دسترسی به این تیمچه، می بایست از ورودی اصلی بازار تهران در سبزه میدان، خود را به بازار کفاش ها برسانید. پس از طی مسافت کوتاهی، دالان ورودی این تیمچه را مشاهده خواهید کرد که در طرف چپ شما قرار گرفته است و بسیار پر رفت و آمد می باشد. این دالان، سقف بسیار زیبایی دارد ولی به دلیل اینکه کوچک تر از سقف اصلی تیمچه می باشد، کمتر کسی به آن توجه می کند. سقف اصلی تیمچه، کاشی کاری بسیار زیبا و منحصر به فردی دارد. در این سقف، از کاشی و آجرهای زرد رنگ بهره برده شده است.
تیمچه حاجب الدوله، به قدری زیبا و دیدنی است که همه ساله، گردشگران خارجی بسیاری برای بازدید از آن به بازار مراجعه می کنند. این تیمچه، معماری زیبایی دارد که توصیه می شود حتما از آن دیدن کنید.
در اغلب مغازه هایی که در تیمچه حاجب الدوله وجود دارد، ظروف و وسایل دکوری به فروش می رسد. در صورتی که قصد خرید ظرف های دکوری و یا جهیزیه را دارید، این تیمچه می تواند مقصد بسیار مناسبی برایتان باشد.
در طبقه دوم تیمچه، مغازه هایی وجود دارد که دارای شیشه های رنگی زیبایی هستند. این شیشه های رنگی که دور تا دور تیمچه را فرا گرفته اند، زیبایی و جلوه خاصی به آن بخشیده اند.
بر طبق بررسی های انجام شده، تیمچه حاجب الدوله توسط حاج علی خان حاجب الدوله، در دوره حکومت ناصرالدین شاه بنا شده است.
تیمچه حاجب الدوله شامل یک سرا و تیمچه ای کوچک می باشد. این تیمچه کوچک که در غرب مجموعه حاجب الدوله واقع شده و نمونه بارز اصالت معماری ایرانی است، طاق های مقرنس کاری شده بسیار زیبا و چشمگیری دارد. این مقرنس کاری ها، یادآور خانه های مجلل و باشکوه دوره قاجار می باشد. اوج شکوه و زیبایی این تیمچه، طاق یزدی بندی با تزئینات معقلی (نوعی کاشی کاری) آن است.
تیمچه حاجب الدوله، به موازات بازار امین الملک، یک محور شرقی - غربی می سازد، هم چنین، دو راسته شمالی - جنوبی بازار بزرگ در شرق و بازار کفاش ها در غرب را به یکدیگر مرتبط می کند.
تیمچه حاجب الدوله، در سال 1356 هجری شمسی، با شماره 1540، در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
برای بازدید از تیمچه حاجب الدوله، می توانید از مترو استفاده کنید. به این منظور ابتدا خط یک مترو را سوار شده و سپس در ایستگاه 15 خرداد که در چهارراه گلوبندگ قرار گرفته است، پیاده شوید. در خیابان 15 خرداد، به طرف شرق رفته تا به سبزه میدان و در نهایت به بازار کفاش ها برسید. پس از وارد شدن به بازار کفاش ها و حدودا 5 دقیقه پیاده روی، تابلوی راهنمای ورودی تیمچه و دالان ورودی آن را مشاهده خواهید کرد.
یکشنبه 29 آبان 1401
اجناس همه جوره هست قدیمی، مدرن، گرون، نسبتا ارزون
محیطش هم که عالی من هر وقت میرم بازار متوجه گذر زمان نمیشم
شنبه 11 دی 1400
یکشنبه 17 مرداد 1400
سه شنبه 01 تیر 1400
دوشنبه 31 خرداد 1400
دوشنبه 20 اردیبهشت 1400
شنبه 21 فروردین 1400
دوشنبه 18 اسفند 1399
سه شنبه 21 بهمن 1399
سه شنبه 23 دی 1399
یکشنبه 16 آذر 1399
شنبه 03 خرداد 1399
پنج شنبه 22 اسفند 1398
دلاک رگ امیر کبیر را به دستور حاج علی خان مراغه ای زد.