یکی از آثار تاریخی استان خوزستان و شهر اهواز، خانه ماپار می باشد. این خانه به یکی از تاجران قدیمی اهواز در دوره پهلوی اول تعلق داشته است. خانه مارپار، در آذرماه 1380 هجری شمسی با شماره 4226، در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید. اخیرا این خانه را بازسازی نموده اند، بنابراین امکان بازدید از آن برای عموم و گردشگران فراهم می باشد.
خانه ماپار، حدودا 550 متر مربع مساحت دارد. این خانه تاریخی، دارای 2 طبقه و یک زیرزمین می باشد. سقف اتاق های این خانه، از چوب چندل ساخته شده است. این چوب ها، در فاصله های 20 سانتی متری از یکدیگر قرار گرفته اند. سردر ورودی این خانه تاریخی نیز به آجرکاری خفته راسته مزین می باشد. این خانه، همانند بناهای هم دوره خود، نمای آجری با پنجره های چوبی و شیشه های رنگی دارد و دیوار های آن نیز از سنگ و به صورت مشبک ساخته شده است که چشم هر بیننده ای را ساعت ها به خود جلب میکند.
با ورود به حیاط این خانه قدیمی، درخت نخل کهنسال و بزرگی که در وسط حیاط قرار دارد، نظر شما را به خود جلب میکند. این درخت به شکل شگفت آوری خمیده است و سالیان سال مایه روزی و برکت مردم این استان بوده است. در طرفین این خانه، دو حیاط وجود دارد، هم اکنون فقط یکی از این حیاط ها مورد استفاده میباشد. در هر دو حیاط خانه ماپار، حوضی زیبا مشاهده می شود که انعکاس نمای خانه در آب، سبب جلوه دو چندان آن ها شده اند.
خانه ماپار بخش های مختلفی دارد که از آن ها می توانیم به نگار خانه، عکاس خانه، شربت خانه، رستوران، مرکز تولید و فروش صنایع دستی و همچنین مرکز اطلاع رسانی گردشگری و میراث فرهنگی خوزستان اشاره نماییم. زیرزمین این خانه را به کتابخانه حافظ و انجمن دوست داران ادبی حافظ اختصاص داده اند. در طبقه همکف خانه، اتاقی وجود دارد که تحت اختیار سازمان صنایع دستی شهر می باشد و اکثر اوقات نمایشگاه صنایع دستی مردم خوزستان، در این محل برگزار میشود.
اخیرا در این خانه علاوه بر فعالیت های فرهنگی و برگزاری نمایشگاه صنایع دستی و نمایشگاه عکس، نمایش نیز اجرا می گردد.
خانه ماپار، در شهر اهواز، خیابان نادری، خیابان خوانساری و در نزدیکی رودخانه کارون، بعد از چهارراه اول قرار گرفته است.
شنبه 14 آبان 1401
یکشنبه 05 دی 1400
یکشنبه 28 شهریور 1400
چهارشنبه 13 مرداد 1400
یکشنبه 30 خرداد 1400
دوشنبه 18 اسفند 1399
دوشنبه 20 بهمن 1399
دوشنبه 22 دی 1399
چهارشنبه 12 آذر 1399
چهارشنبه 31 اردیبهشت 1399