استان کردستان با داشتن منطقه ای گردشگری به نام اورامانات همه ساله به ویژه در اردیبهشت ماه پذیرای توریست های زیادی از سراسر ایران و جهان می باشد.
اهالی کردستان، این منطقه سرسبز و خوش آب و هوا را به نام هورامان می شناسند. اورامان دشتی سرسبز و پر از فراز و نشیب و پیچ و خم است که رودهایی پر آب و خروشان را در دل خود جای داده که تماشای این همه زیبایی مسافران این دیار را به وجد می آورد.
یکی از هزاران جاذبه ی سفر به اورامان، بهشتی کوچک در دل این منطقه و در دره ای با شیب ملایم به نام روستای دیدنی بُلبَر است که طبیعتی بسیار خیره کننده و زیبا دارد. این روستا در فاصله 70 کیلومتری از شهرستان سروآباد در دهستان شالیار استان کردستان واقع شده است. موقعیت قرار گیری این روستا به این شکل است که هم از مسیر اورامان تخت و هم از روستای هژیژ یا هجیج استان کرمانشاه میتوانید دسترسی داشته باشید. درختان سرسبز و بلند قامت و کوه های سربه فلک کشیده کوهسالان اطراف روستا را در برگرفته و رودخانه سیروان که طولانی ترین رودخانه کردستان است نیز در مجاورت روستای بلبر قرار دارد. بافت پلکانی و سنتی خانه های آن حال و هوایی دلنشین به روح انسان می بخشد. خانه های این روستا در دامنه کوه شاهو به شکل پلکانی بنا شده اند و این ویژگی معماری موجب جذابیت بیشتر بلبر شده است. کوچه های باریک و تنگ روستای بلبر و دیدن اهالی مهربان و خونگرم آن که به زبان شیرین کردی سخن می گویند در گوشه گوشه روستا لحظاتی خاطره انگیز و دلنشین را برای مسافران ثبت می کند.
از جذابیت های دیگر این روستا با آب و هوایی نیمه مرطوب و سرد می توان به چشمه روستای بلبر به نام وله ساجی و رودخانه چم گردان که از شاخه های اصلی رودخانه سیروان است، با منظره ای زیبا و دیدنی اشاره کرد. این رود روستای بلبر را به دو بخش تقسیم کرده است. کوه کوهسالان در شرق روستا و کوه اورامان در غرب آن واقع شده است.
وجود گلزارها و چشمه سار های جاری و آب و هوایی مطبوع و دل انگیز در بلبر بهترین هدیه طبیعت به مردمان این بهشت کوچک است.
این روستای زیبا به علت برخورداری از نعمت آب، به بلبر نامگذاری شده است. بلبر واژه ای یونانی به معنی الهه آب است. نام دیگر این روستا بل نیز می باشد.
قدمت روستای بلبر به دوهزار سال می رسد و زبان مردم این روستا هورامی از گویش های کردی است. شغل مردم روستای بلبر دامداری، گلیم بافی، باغداری و کشاورزی و پرورش زنبور عسل است. اولین کسانی که به روستای بلبر آمدند دو برادر بودند که یکی از آنها دارای فرزندان زیادی بوده ولی دیگری هیچ فرزندی نداشته. آن دو در زمان خرمن کوبی از گندم ها و کاه های خود بر خرمن دیگری قرار می دادند و به همین دلیل به کاه کوب شهرت یافتند. هنوز هم از آن دو در میان اهالی روستا روایاتی از این دو برادر گفته میشود و از نسل آنها دو طایفه ای به نام کاکوا باقی مانده است.
از مهمترین محصولات زراعی و باغی روستا که به ترتیب نوزده هکتار و شصت هکتار از آن را شامل می شود می توان به انگور، گردو، گندم، نخود، آلبالو، گلابی، بنه، سیب، هلو، جو، انجیر، توت، عدس، ارزن، زالزالک، زردآلو و بلوط اشاره کرد. اما انار اصلی ترین محصول روستای بلبر است.
گیاهان دارویی مانند شیرین بیان، گل ختمی، بومادران، گل شقایق، گون، گل گاوزبان و چونه نیز به وفور در کوه های روستای بلبر دیده می شود.
امامزاده سی عبدالله از نزدیکترین جاذبه هایی است که در اطراف روستای بلبر قرار دارد.
مسیر رفتن به روستای بلبر اورامان
برای رسیدن به روستای بلبر دو مسیر وجود دارد. اگر مبدا شما سنندج باشد می توانید از جاده مریوان به سروآباد و سپس اورامان رفته و بعد از رسیدن به شالیار، راهی این روستای زیبا شوید. وقتی به نزدیکی روستای اورامان میرسید با دیدن تابلو به بهشت گمشده کردستان خوش آمدید شگفت زده خواهید شد و منتظر دیدنی های جذاب بلبر هستید. اگر مسیر رسیدن به روستای بلبر را ادامه دهید می توانید از روستاهای نوسن، سلین و ناو هم دیدن کنید و بعد از آنها به آبشار بل و روستای هجیج بروید. مسیر دوم هم از استان کرمانشاه، از راه جوانرود و پاوه است که راه مناسب برای کسانی است که به غارنوردی علاقهمند هستند زیرا غار قوری قلعه که بزرگترین غار آبی جهان است در این مسیر قرار دارد. همچنین می توانید از جاذبه های دیگر اورامان همچون روستای ژیوار، دریاچه زریوار و روستای هویه دیدن کنید.
چهارشنبه 04 خرداد 1401
چهارشنبه 01 دی 1400
چهارشنبه 24 شهریور 1400
از زیبایی های روستا معماری پلکانی و طبیعت بکرش است
سه شنبه 12 مرداد 1400
چهارشنبه 26 خرداد 1400
چهارشنبه 15 اردیبهشت 1400
سه شنبه 17 فروردین 1400
جمعه 06 فروردین 1400
یکشنبه 17 اسفند 1399
یکشنبه 19 بهمن 1399
یکشنبه 21 دی 1399
یکشنبه 09 آذر 1399