استان مرکزی جاذبه های طبیعی و تاریخی زیادی دارد که در شهرهای مختلف این استان قرار دارند و همواره گردشگران زیادی را به خود جذب می کنند. آب و هوای استان مرکزی به دلیل قرار گرفتن کوه های بلند و قرار گیری در حاشیه مرکزی ایران در محل برخورد رشته کوه های زاگرس و البرز و همینطور مجاورت با حوزه آبریز دریاچه نمک، آب و هوای متنوعی دارد و موجب شده پوشش گیاهی و جانوری متنوعی در این استان پدیدار شود.
شهرستان ساوه یکی از شهرستان های این استان است که با انار ساوه شهرت پیدا کرده، اما روستای بالقلو در این شهرستان، جاذبه ی دیدنی تری است.
روستای بالقلو از توابع بخش نوبران شهرستان ساوه است و جزو روستاهای قدیمی و خوش آب و هوای شهرستان ساوه است.
مردم روستای بالقو به زبان ترکی آذربایجانی با لهجه ی ترکی شاهسونی و قشقایی صحبت می کنند و نام این روستا نیز از لغت ترکی بالا اوقلو گرفته شده است.
این روستای دیدنی، چشمه ها و باغ های بسیاری دارد که در نوع خود بسیار زیبا و جذاب هستند. چشمه های پرآب در مناطق مختلف همیشه موجب شده گردشگران به این مناطق سفر کنند و ساعاتی را در کنار چشمه بگذرانند.
روستای بالقو به علت وجود پرآب ترین و وسیع ترین چشمه ی شهرستان ساوه یعنی چشمه کبیر بالقلو که در انتهای روستا واقع شده بسیار مورد توجه طبیعت گردان به خصوص در فصل بهار و تابستان است.
چشمه کبیر بالقلو یکی از این جاذبه های دیدنی و جزو پرآب ترین چشمه های شهرستان ساوه است و چشم انداز زیبایی را در این منطقه ایجاد کرده است. امروزه این چشمه در بین طبیعت دوستان و گردشگران جایگاه خوبی پیدا کرده و اوقات خوشی را برای آن ها رقم زده است.
آب چشمه کبیر بالقلو از سفره سنگی می جوشد و بعد از خارج شدن به حوضچه ای می ریزد. حوضچه چشمه کبیر بالقلو با زیبایی چشم نواز و مناظر سرسبز اطراف آن در نوع خود بسیار خیره کننده است. دبی جریان آب این چشمه به 70 لیتر در ثانیه می رسد.
آب این چشمه برای مصارف کشاورزی و کاشت محصولاتی مانند بلال، انگور، گردو، آلبالو، گوجهسبز و شاهتوت مورد استفاده قرار می گیرد.
برای دسترسی به چشمه کبیر بالقلو در مسیر جاده ساوه به همدان حرکت کنید و پس از 55 کیلومتر وارد جاده شهر غرق آباد شوید.
جمعه 10 فروردین 1403
جمعه 22 دی 1402
روستای بالقلو و چشمه کبیر آن از بهترین روستاهای استان مرکزی میباشد و از دیرباز مردم اطراف و اکناف برای زیارت و تفریح به آن روستا مسافرت میکنند و در این سالها مراجعین به مراتب بیشتر شده اما متاسفانه به باغات مردم میروند و بدون کسب اجازه به محصولات دست درازی میکنند و این امر موجب نارضایتی ساکنین را موجب میشود ولی مردم روستا بسیار مهربان و مهمان نواز میباشند و جوانان نیز روستا نیز از این امر مستثنی نیستند
یکشنبه 12 آذر 1402
یکشنبه 01 آبان 1401
جمعه 25 شهریور 1401
سه شنبه 10 خرداد 1401
یکشنبه 12 دی 1400
چهارشنبه 01 دی 1400
سه شنبه 12 مرداد 1400
چهارشنبه 26 خرداد 1400
چهارشنبه 15 اردیبهشت 1400
سه شنبه 17 فروردین 1400
یکشنبه 17 اسفند 1399
یکشنبه 19 بهمن 1399
یکشنبه 21 دی 1399
جمعه 19 دی 1399
یکشنبه 09 آذر 1399
با اینکه شنا ممنوع هستش اما من چند تایی شیرجه زدم. افرادی که مهارت ندارند بهتره اینکار رو نکنند.
سه شنبه 30 اردیبهشت 1399
آب شرب منازل روستا از همین آب تامین میشه.
یه تابلو هم زدن ولی متاسفانه کسی رعایت نمیکنه
خوبه که دوستانی که تور میبرن این نکته رو هم یاداور بشن.