در سال 1375 شمسی به منظور احداث پارک جنگلی وسیع و سرسبزی در محله سوهانک تهران، درختان جنگلی و گیاهان متعددی روی تپه های شمالی سوهانک کاشته شد و در سال 1387 به بهره برداری رسید.
این منطقه با وسعت 360هکتار و ارتفاع 1750 متر از سطح دریا، به علت پتانسیل زمین و وجود تپه و درختان سرسبز، نسبتا نیازی به دخالت انسان برای ایجاد یک فضای سرسبز نداشت و فضای انسان ساخت بسیار کمی دارد.
پارک جنگلی سوهانک با آرامش، سکوت کم نظیر، فضای جنگلی و بکر و چشم اندازی گسترده از ارتفاعات سوهانک، در شمال شرقی تهران قرار دارد و به دامنه های البرز متصل می شود. پوشش گیاهی این پارک از درختانی مانند ارغوان، بادام، کاج تهران، اقاقیا، آیلان توس، زبان گنجشک، توت، سماق و سرو نقره ای تشکیل شده است. گونه های جانوری پارک جنگلی سوهانک بسیار متنوع و مختلف هستند، زیرا این پارک، وسعت نسبتا زیادی دارد و در مقایسه با برخی از بوستان ها خلوت تر است. این خلوتی موجب شده در بعضی موارد حضور حیواناتی همچون روباه و خرگوش و همینطور در مناطق کوهستانی بوستان، کبک فراهم شود. حیواناتی مانند سگ، موش و مار هم در این منطقه دیده شده است.
افرادی که به طبیعت و محیط زیست علاقه مند هستند، با دانه دادن به پرندگان در این بوستان، باعث شده اند که انبوهی از پرندگان در این پارک زیست کنند و پرندگان مهاجر نیز در بعضی از فصول سال به این پارک بیایند.
فضای بکر و جنگلی پارک با کمترین دخالت انسان، خلوت بودن و منظره ی زیبا و وسیع در مقابل گردشگران، موجب شده که پارک جنگلی سوهانک، مکان مناسبی برای تفریح و لذت بردن از طبیعت باشد.
در بالای یکی از تپه های بلند این پارک به خوبی می توان تهران را از بالا مشاهده کرد و در بخشی از پارک بافت روستایی و باغ های مجاور، زیبایی خاصی به این منطقه هدیه کرده است. در قسمت شرقی بوستان نیز می توان دریاچه سد لتیان را به تماشا نشست.
این مسیر برای دیدن چشم اندازهای پارک جنگلی سوهانک درنظر گرفته شده و می توان هم با وسایل نقلیه مثل موتور و ماشین و هم پیاده روی این مسیر را طی کرد.
مسیر جاده خاکی سوهانک تا رسیدن به تپه های مرتع، برای موتورسواری و علاقه مندان به ورزش هایی که با ماشین های آفرود و ماشین های دو دیفرانسیل انجام می شود و همینطور دوچرخه سواری کوهستان در این مکان، بسیار مناسب است.
یکی از جذابیتهای پارک جنگلی سوهانک، نبودن مناطق مسکونی در محیط این پارک است که جنگلی بودن و بکر بودن این مکان را دوچندان می کند.
باغ های میوه و استخرهایی که آب درختان منطقه را تامین می کنند، هم به زیبایی این بوستان کمک کرده اند و هم موجب شده اند زیستگاه مناسبی برای حیوانات مختلف فراهم شود.
به چند طریق می توان به پارک جنگلی سوهانک دسترسی پیدا کرد یکی با استفاده از تاکسی های اتوبان ارتش، دیگری به وسیله ی ماشین های خط مینی سیتی- سوهانک، یا با ماشین های خط شهرک قائم – سوهانک که در میدان قائم قرار دارند، در ایستگاه پایانی پیاده شوید. مسیر دیگر اینکه در میدان اختیاریه با اتوبوس های خط میدان اختیاریه – سوهانک همراه شوید و در ایستگاه نهایی آن پیاده شوید. اما بهترین مسیر برای رسیدن به پارک جنگلی سوهانک، رفتن به میدان نوبنیاد و گذر از بزرگراه ارتش در مسیر جاده لشگرک به شمال است. در این مسیر دو جاده خاکی وجود دارد که به پارک جنگلی سوهانک منتهی می شود.
برای رفتن به ارتفاعات تپه های شمال می توان از محله سوهانک به طرف خیابان سوهانک رفته و به دوراهی میرسید که هر دو خیابان آسیاب و خیابان جهاد بخش به محل مورد نظر منتهی می شود.
سه شنبه 10 مهر 1403
سه شنبه 23 مرداد 1403
چهارشنبه 27 مهر 1401
چهارشنبه 24 آذر 1400
دوشنبه 11 مرداد 1400
سه شنبه 25 خرداد 1400
پنج شنبه 30 اردیبهشت 1400
چهارشنبه 15 اردیبهشت 1400
سه شنبه 17 فروردین 1400
یکشنبه 17 اسفند 1399
یکشنبه 19 بهمن 1399
یکشنبه 21 دی 1399
یکشنبه 09 آذر 1399
سه شنبه 30 اردیبهشت 1399