در شهر شلوغ و پر دغدغه ی تهران، رفتن به محلی برای استراحت و تفریح می تواند تسکینی بر حال و هوای انسان باشد.
در تهران به این منظور، پارک های جنگلی متعددی احداث شده است که پارک جنگلی تلو با وسعت 975 هکتار، یکی از این فضاهای سبز و تفرجگاه مناسبی برای استراحت است.
در دهه پنجاه شمسی به علت افزایش روزافزون آلودگی هوای تهران، در قسمت های غربی و شرقی تهران پارک های جنگلی زیادی احداث شد و این پارک ها به عنوان ریه های تنفسی تهران ایجاد شدند. پارک هایی مانند شیان، یاس فاطمی، تلو و لویزان به منظور بهبود در کاهش آلودگی هوا ساخته شدند.
پارک تلو با نام دیگر غزال، چهارمین پارک جنگلی تهران از لحاظ وسعت و بزرگی است.
جنگل کاری در اراضی این پارک از سال 1383 شروع شد. تا سال 1390 جنگل کاری این پارک در دست سازمان جنگل داری بود و سپس به شهرداری تهران واگذار شد.
این پارک در شرق تهران در بزرگراه شهید بابایی و کیلومتر پنج جاده ی تلو، ورودی جاده ی شهرداری، انتهای خیابان قرار دارد. جاده ی منتهی به پارک تلو منظره ی زیبایی دارد و رسیدن به پارک را در طول مسیر لذت بخش تر می کند.
پارک زیبای تلو که نسبت به پارک های دیگر تهران کمتر مورد توجه است، معمولا با نام پارک جنگلی غزال شناخته می شود؛ به علت همین ناشناخته بودن و بکر بودن و خلوت بودن آن، محیط سرسبز و دلچسبی دارد که می تواند خانواده ها را از شلوغی و دغدغه ها دور کند و فضای آرامش بخشی را فراهم کند.
با وارد شدن به پارک، چشم انداز زیبایی از کوه های البرز و سد لتیان را روبروی این پارک مشاهده می کنیم که موجب زیبایی بیشتر پارک شده است.
برای رسیدن به چشم انداز سد لتیان باید طولی از مسیر را پیاده روی کرد تا به ارتفاعات برسیم و بتوانیم منظره ی زیبای سد را مشاهده کنیم؛ زیرا امکان ورود خودرو به این قسمت از پارک وجود ندارد.
این پارک جنگلی وسیع از آب دریاچه سد لتیان بهره می برد.
هوای پارک تلو معمولا خنک است و هنگام آمدن به پارک در فصل پاییز و زمستان باید از لباس گرم و پوشش مناسب استفاده کرد.
پوشش گیاهی متنوع این مجموعه عبارت اند از نارون، عرعر، چنار، کاج، سنجد، درختان پهن برگ، ارغوان، پسته وحشی، سرو نقرهای، داغداغان، بادام کوهی، درختان سوزنی برگ، سرو خمره ای و زبان گنجشک. در این پارک حیواناتی نظیر شاهین، قرقی و عقاب در ارتفاعات و در قسمت های دیگر کبک، خرگوش، سگ، شغال و روباه زندگی می کنند. سگ های عقیم شده در این پارک از حیوانات دیگر بیشتر دیده می شوند. سگ های این منطقه به انسان ها آزاری نمی رسانند و کسانی که به حیوانات و به خصوص سگ ها علاقه مند هستند می تواند به راحتی به این مکان بیایند. دورتا دور محوطه ی پارک، مسیر یک طرفه ای واقع شده که برای پیاده روی و دسترسی به مکان های دیگر پارک مسیر مناسبی است. امکاناتی نظیر آلاچیق، نمازخانه و سرویس بهداشتی، باربیکیو، زمین والیبال، زمین بازی کودکان، شطرنج، فوتبال دستی، زمین بازی، تنیس روی میز(البته توپ تنیس موجود نیست).... برای استراحت و تفریح در پاک تعبیه شده است. علاوه بر این امکانات، در روز طبیعت و ایام نوروز از امکانات بیشتری برای خدمت رسانی به مردم استفاده می شود. ذکر این نکته ضروری است که در این بوستان آب برای آشامیدن و فروشگاه مواد غذایی برای تهیه خوراکی موجود نیست و لازم است که قبل از آمدن به پارک مواد غذایی و خوراکی ها و لوازم ضروری را به همراه بیاورید.
در اطراف پارک تلو، پارک های دیگری از جمله پارک جنگلی لویزان، پارک پلیس یا باغ اناری و باغ پرندگان به عنوان جاذبه های دیگری که مناسب تفریح و گردش هستند، قرار دارند.
به علت قرار گرفتن پارک در اطراف و حاشیه شهر، بهتر است از خودروی شخصی استفاده کنیم؛ زیرا ایستگاه مترو در نزدیکی این مجموعه قرار ندارد و متروی فرهنگسرا با مسافت زیادی از پارک قرار گرفته که در صورت استفاده از مترو باید راه طولانی به همراه شیب زیاد را پیاده طی کنیم.
برای دسترسی به این پارک جنگلی تلو بهتر است اپلیکیشن های مسیریاب را در گوشی خود نصب کنید. بعد از وارد شدن به بزرگراه شهید بابایی از خروجی جاده دماوند و دور برگردانی که بعد از خروجی است وارد جاده تلو می شوید. در کیلومتر 5 جاده ی تلو پارک جنگلی دیده می شود.
یکشنبه 28 مرداد 1403
سه شنبه 26 مهر 1401
چهارشنبه 24 آذر 1400
یکشنبه 10 مرداد 1400
سه شنبه 25 خرداد 1400
دوشنبه 13 اردیبهشت 1400
سه شنبه 17 فروردین 1400
دوشنبه 09 فروردین 1400
من شرایط رو توضیح دادم که وسیله دیگه ای ندارم باز تکرار کردن وانت ممنوعه
یعنی با سواری نمیشه پارک رو تخریب کرد؟
یکشنبه 17 اسفند 1399
یکشنبه 19 بهمن 1399
یکشنبه 21 دی 1399
سه شنبه 18 آذر 1399
غذا دادن و پشت کردن به حیوان نه تنها کمکی به سگها نمیکند بلکه با این کار فلاکت یک حیوان را ضربدر تعداد تولههای آنها میکنیم و تعداد سگهایی را که بیغذا و بیپناهگاه خواهند ماند، تصاعدی بالا میبریم. ما در ایران با جمعیت میلیونی سگ طرف هستیم.
رها شدن سگ در طبیعت یک معنی دارد و آن اینکه یعنی زیستگاه، تصرف شده است. آنها پوشش گیاهی و مار و مارمولک و موش صحرایی را از بین میبرند و از این گذشته حق زندگی برای پستاندار دیگری هم در قلمرو آنها وجود ندارد. انگار یکسری شکارچی با سلاح سرد فرستاده باشیم به طبیعت
ویروس کشنده و لاعلاج «دیستنپر» از سگ به گربه سانان مانند ببر و پلنگ و شیر و حتی گرگ و فک هم منتقل شود
در کشورهای پیشرفته هیچ حیوان اهلی نباید زندگی آزاد داشته باشد و زندگی آزاد مختص حیوانات حیات وحش است
ایران بزودی یکی از بالاترین نرخهای سگ ولگرد در جهان را از آن خود خواهد کرد
در همه جای دنیا پناهگاهی وجود دارد که در آن سگها زندهگیری میشوند. آنها دو ماه فرصت دارند که از طریق شبکههای اجتماعی، سایت و بیلبورد با ذکر خصوصیات و عکس، صاحبی برای خود پیدا کنند، اما اگر کسی پیدا نشد، حیوان را با روشهای کم درد و با مرگ آرام از بین میبرند تا جا برای سگهای جدید باز شود و حق داشتن صاحب برای سگهای زیبا و جوان و خوش اخلاقی که در طبیعت تنها ماندهاند وجود داشته باشد.
سگ یک تجارت است که پیمانکاران شهرداری ها در آن دخیل هستند. همانطوری که زباله در شهرهای بزرگ در اختیار یکسری افراد خاص است. هیچ پیمانکاری که در این زمینه فعالیت میکند حاضر به توقف این وضعیت و کنترل جمعیت سگهای شهری نیست
باید شرایط را کنترل کرد تا چرخه بیهوده تولید مثل بالا و کشتن سگ متوقف شود. دستگاه نظارتی باید وارد بشود و ببیند بودجه سگ کشی کجا هزینه شده؟ چرا هیچ وقت جمعیت حیوانات شهری به تعادل نرسیده است؟ چرا روش درست را پیدا نکردهاند؟ سگ کشی جواب نمیدهد. باید تصمیمات بر اساس پژوهش باشد و ارادهای جدی برای این کار وجود داشته باشد. سگهای ولگرد آسیب میرسانند، آنها گاهی ترسناک میشوند، آنها در طبیعت گونهای مهاجم به شمار میآیند، اما مقصر آنها نیستند. حیواناتی وفادار که قرنها و هزارهها به کمک ما آمدند و حالا در حاشیه جادهها بهدنبال پسمانده غذای مسافری میگردند که از پنجره ماشینش به بیرون پرت کرده است.
شنبه 08 آذر 1399
یکشنبه 12 مرداد 1399
سه شنبه 30 اردیبهشت 1399
و سد رو نگاه کردم خیلی چشم اندازش زیباست. همیشه اونجا گردشگر هست هروقت برین. اما سگهای زیادی داره.