استان زیبای آذربایجان شرقی از لحاظ داشتن جاذبه های تاریخی و طبیعی یکی از بهترین استان های کشور ایران است. طبیعت و آب و هوای بی نظیر آذربایجان شرقی موجب شده، موهبت های بسیار زیبا و منحصربه فردی را در خود جای دهد و گردشگران از تماشای این زیبایی ها لذت ببرند. یکی از این مناطق سرسبز، روستای کوهستانی آینالو می باشد.
آینالو، روستایی در دل جنگل های زیبای منطقه ارسباران در شهرستان کلیبر، بخش خدا آفرین می باشد. این روستا که ارتفاعش از سطح دریا حدود 1500 متر می باشد، از سمت شمال غربی به روستای وایقان و از جنوب شرقی به روستاهای بهروز و بالان می رسد. این روستا در منطقه زیبای آینالو قرار گرفته است و از مناطق حفاظت شده ایران محسوب می شود. مناطق حفاظت شده به خاطر داشتن پوشش گیاهی خاص و پوشش جانوری با ارزش، بسیار مورد توجه قرار می گیرند. روستای آینالو نیز از حیث داشتن این دو موهبت الهی بسیار ارزشمند و در نوع خود منحصر به فرد است، به همین خاطر در ایران جزو مناطق کم یاب از حیث پوشش گیاهی و حیوانات کمیاب محسوب می شود.
چشم انداز بکر و سرسبز آینالو برای گردشگران، بسیار دیدنی و جذاب می باشد. همچنین تماشای حیواناتی که زیستگاه مناسبی در این منطقه دارند نیز بر این جذابیت افزوده است.
آینالو بخش کوچکی از مساحت 86 هزار هکتاری ارسباران است و در فاصله 45 کیلومتری از شهر کلیبر و در 15 کیلومتری روستای عاشقلو قرار گرفته و از نظر طبیعت دوستان و کارشناسان محیط زیست با داشتن 17 گونه حیوانی در معرض انقراض، منطقه ای خاص می باشد.
نام روستای آینالو
دو نظریه برای نام روستای گردشگری آینالو وجود دارد. عده ای می گویند نام آن از ساختمانی گرفته شده که در دوره قاجار بنا شد. این ساختمان دارای دو طبقه و ایوانی سراسری بود و سقفی فلزی داشت که مانند آینه براق بود و همچنین شش برج با قلعه هایی قدیمی داشت که به سبک کاخ های قرن نوزدهم در روسیه و اروپا به وسیله تاجر ارمنی به نام طومانیاس ساخته شد. احتمالا مردم با دیدن سقف این عمارت آن را آینه لوء نامیده اند که بعدها به آینالو و در زبان محلی آینالی تغییر کرد. اما بعضی نیز معتقد هستند که نام این روستا از نام نوعی تفنگ گرفته شده که دارای آینه بوده و در کتاب های تاریخی ارامنه نیز نام آن آورده شده است. این نظریه قابل قبول تر است زیرا این روستا در گذشته به ساخت این نوع تفنگ معروف بوده است.
روستای آینالو پر از جاذبه های دیدنی است که هر کسی را محو تماشای خود می کند. محیطی بسیار زیبا، جنگلی بکر و پوشش گیاهی و جانوری بسیار جذاب منطقه آینالو، دلبری های شب در این مکان، آب و هوای بسیار دلپذیر و مه آلود بودن محیط همه از جذابیت های بی پایان روستای گردشگری آینالو می باشد. بسیاری از طبیعت دوستان برای عکاسی از جذابیت های طبیعی به این منطقه می آیند و لحظه های ناب بی نظیری را ثبت می کنند. بنای تاریخی به نام قنتور در آینالو دیده می شود، که از جذابیت های این روستا می باشد.
اهالی روستای آینالو
در ابتدای قرن 20، آینالو جزو 17 روستای ارمنی نشین ارسباران محسوب میشد. اما با گذشت زمان اهالی روستای آینالو نیز اکثرا مسلمان شدند. اهالی روستای آینالو در گذشته به آهنگری، زالو درمانی (باتلاقی در نزدیکی روستا بود و مردم از آن زالو می گرفتند) و ساخت تفنگ معروف بودند. اکنون نیز به ارائه خدمات گردشگری به مسافران و حفاظت از منطقه با ارزش آینالو مشغول می باشند. کمپ گردشگری آینالو توسط اهالی اداره می شود و مردم روستا به خوبی از این منطقه گردشگری حفاظت می کنند.
پوشش جانوری آینالو
حیواناتی مانند سیاه خروس قفقازی، اردک سفید، مارال، میش، پلنگ، گراز، قره قولاغ، سمور سنگی، خرس قهوه ای، گربه جنگلی، خرگوش، روباه، شغال، خارپشت اروپایی و مرغ قره قشلاق در این منطقه دیده می شوند. خزندگانی همچون مارمولک چشم ماری، مار قیطانی و لاسترمای دشتی پشت مشبک از مهمترین خزندگان این منطقه می باشند. در بین این حیوانات، سیاه خروس قفقازی در خطر بیشتری قرار دارد و کمیاب ترین جانور در این منطقه محسوب می شود. مارال نیز در آینالو جانی دوباره گرفت و با طرح احیای این حیوان، تعداد آن ها نسبت به گذشته کمی بیشتر شد. برای دیدن مارال ها باید دو کیلومتر از روستای آینالو دور شوید و این مسیر را پیاده طی کنید. این مسیر بسیار زیباست و چشم انداز دلفریبی از جذابیت های روستای آینالو دارد.
پوشش گیاهی آینالو
پوشش غنی و ارزشمند آینالو از ویژگی های ممتاز این منطقه می باشد. گونه های گیاهی مانند سرخدار، بلوط، زالزالک، گردو، انار، نارون، ممرز، بارانک، افرا، گلابی وحشی، گیلاس وحشی و ارس با سرزندگی و سرسبزی هرچه تمام تر باعث حفظ این منطقه جذاب شده اند. به جز این گونه های گیاهی، گیاهان خودرویی در این ناحیه می رویند که برای اهالی روستا و طبیعت گردان بسیار زیبا و قابل توجه هستند.
آب و هوای روستای آینالو
آینالو منطقه ای کوهستانی است و آب و هوای معتدلی دارد. وجود مه در این منطقه در اکثر مواقع دیده می شود و تازگی و لذت زیادی به انسان هدیه می کند. زمستان های آذربایجان شرقی بسیار سرد می باشد و باالتبع آینالو نیز این چنین می باشد اما دیدن عروس سفید پوش آینالو در زمستان خالی از لطف نیست. در تابستان، آب و هوای آینالو بسیار مطبوع و دلپذیر است و برای افرادی که به مناطق ییلاقی علاقه دارند اینجا مکانی بسیار عالی است. فصل بهار نیز با شکوفا شدن درختان و سرسبز شدن مناطق اطراف، حسی شعف انگیز به انسان می دهد و گردشگران را وا میدارد تا در دل جنگل زیبای آینالو رها شوند. پاییز آینالو نیز با رنگی شدن برگ های درختان و وزش باد پاییزی خود را نمایان می کند.
سفر به آینالو
در گذشته در این منطقه امکان اجاره اقامتگاه و فروشگاه مواد غذایی وجود نداشت، اما اکنون سه اقامتگاه به وسیله روستاییان و فروشگاهی جهت تهیه لوازم مورد نیاز گردشگران و مواد خوراکی آن ها احداث شده است. همچنین می توان در مجاورت عمارت طومانیاس کمپ برپا کرد و شب را به راحتی سپری کرد. در صورت سفر به آینالو از کفش مناسب استفاده کنید و وسایل اضافی همراه خود نیاورید. در این منطقه آتش روشن نکنید و زباله از خود به جای نگذارید.
مسیر دسترسی به روستای آینالو
برای رسیدن به روستای آینالو اگر از تهران حرکت می کنید، ابتدا به تبریز رفته و از آنجا به طرف کلیبر بروید و در مسیر به طرف قلعه بابک حرکت کنید. بعد از مسافت 55 کیلومتر در سمت چپ به مسیری فرعی دسترسی پیدا می کنید که به آینالو می رسد. اما اگر از جلفا حرکت می کنید به طرف نوردوز و سیه رود رفته و از آنجا بعد از پشت سر گذراندن روستاهای کردشت و اشتبین به عشاقلو می رسید. مسیری که سمت راست قرار دارد به جاده ارسباران منتهی می شود. این دو مسیر گفته شده آسفالته هستند و تنها دو کیلومتر از جاده ها خاکی است.
شنبه 27 مرداد 1403
سه شنبه 23 مرداد 1403
جمعه 10 فروردین 1403
سه شنبه 30 آبان 1402
یکشنبه 28 آبان 1402
جمعه 12 اسفند 1401
ادم فکر میکنه اینالو دارای 4 فصل نیس و هفت هشت تا فصل داره چون هر هوای داره
اینالو تو وسط جنگلش یه کلیسایی خرابه داره خیلی جایی دیدنی بود اما به مرور زمان بعضی ادمای سودجو اومدن و کندن که گنج پیدا کنن و هر بار خرابترش کردن
سه شنبه 26 مهر 1401
خیلی قشنگه
چهارشنبه 24 آذر 1400
یکشنبه 10 مرداد 1400
سه شنبه 25 خرداد 1400
پنج شنبه 06 خرداد 1400
شنبه 01 خرداد 1400
دوشنبه 13 اردیبهشت 1400
سه شنبه 17 فروردین 1400
یکشنبه 17 اسفند 1399
شنبه 18 بهمن 1399
شنبه 20 دی 1399
شنبه 08 آذر 1399