دهکدههای ییلاقی شمال ایران از بکرترین و بینظیرترین پتانسیل های طبیعی برخوردار هستند که به واسطه قرار گرفتن در دل کوههای سر به فلک کشیده، آب و هوایی خنک دارند و به یکی از مقاصد گردشگری در میان مسافران شهرهای شمالی مبدل شدهاند. در این میان استان گیلان جزو مناطق پیشتاز در زمینه گردشگری بوده است و زیبایی های ماسوله، رشت و قلعه رودخان و ماسال بر کسی پوشیده نیست. از میان روستاهای ییلاقی با طبیعت زیبا و آب وهوای بسیار مطبوع، روستای شالما در استان گیلان مانند نگینی میدرخشد.
معرفی روستای شالما
شالما، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان ماسال در استان گیلان میباشد و با فاصله 20 دقیقه ای از ماسال قرار گرفته است.
روستای شالما در دوازده کیلومتری بخش غربی شهرستان ماسال، در مسیر اصلی جاده ییلاقی اولسبلنگاه واقع شده است. احاطه این روستا توسط رشته کوه های البرز، طبیعتی زیبا برای این روستا به ارمغان آورده است.
به دلیل محل اتصال رودخانه شالما و چسلی در این روستا و سرچشمه گرفتن رودخانه پر آب خالکای از کوه های شالما و چشمه های جوشان در دل روستا، مردم روستا، شالما را سرچشمه آب ها می نامند. همچنین در تاکید این عبارت باید بگوییم در قلب روستای شالما 5 چشمه از داخل زمین و در میان درختان انبوه سر به فلک کشیده میجوشد و حیات را به روستاییان عطا میکند.
رودخانه شالما در نیمی از سال وحشی و بسیار خروشان به حساب می آید با این حال این مساله نمی تواند باعث آن شود که دوستداران طبیعت به این روستا سفر نکنند و در فصل گرما در حریم این رودخانه حضور نیابند. با عبور از میان شالیزارها و استشمام عطر دلچسب برنج که تمام فضای را دربرگرفته، به رودخانه شالما میرسید. تماشای این طبیعت دلچسب در کنار رودخانه و کوه های جنگلی و شالیزارهایی که رزق و روزی مردم در گرو آنهاست جان رهگذران تازه میشود و روح انسان را با خود بر فراز آسمان ها می کشد.
زیارتگاه شالما نیز از جایگاه ویژه ای در بین مردم منطقه برخوردار است و ساختمان زیبای این بنا که در میان عظمت کوهساران قرار گرفته، شکوه و جلال خاصی برای این مکان مقدس فراهم آورده است و هر ساله نیز گردشگران بسیاری از شهرهای مختلف به این امام زاده آمده و به زیارت می پردازند. زیارت در سکوت دلنشین و راز آلود جنگل سبز شالما آرامشی عجیب به شما تزریق میکند. این بقعه متعلق به آقا سید مهر علی و آقا سید رضا علی است که اهالی شالما بر این باورند که این آرامگاه مزار دو نفر از نوادگان امام کاظم (ع) میباشد. این آرامگاه معماری بسیار ساده ای دارد و ضریح آن به شکل مشبک و به صورت دست ساز و از جنس چوب ساخته شده است. مردم این منطقه به این دو امامزاده اعتقاد خاصی دارند و معمولا در ماه محرم، عزاداری های باشکوهی در این محل برگزار میکنند و دسته های سینه زنی از روستاهای اطراف شالما به این آرامگاه مقدس میروند.
روستای شالما برای مسافران و گردشگرانی که می خواهند طبیعت بکر، کوه و رودخانه، غذاهای محلی و صنایع دستی را در یک سفر کوتاه و کم هزینه تجربه کنند گزینه بسیار مناسبی است. غارها، قندیل های رسوبی و نیز بوته های شمشاد و صنایع دستی بی نظیر که به سایر استانها صادر می شود، شالما را به یک دهکده توریستی تبدیل کرده است. اگر به ماسال سفر کردید و تصمیم به دیدن ییلاقات بی نظیر آن مانند شالما داشتید حتما به اولسبلنگاه هم سری بزنید و چند ساعتی در طبیعت رویایی آن به استراحت بپردازید. در ضمن با حضور در این روستاها حتما از غذاهای محلی گیلان میل کنید و از افراد بومی سوغات و صنایع دستی گیلان را بخرید تا هم به رونق اقتصادی دهکده ها کمک کرده باشید و هم هدیه ای مناسب برای دوستان خود به ارمغان ببرید.
اقامت در شالما
استان گیلان به واسطه داشتن طبیعت زیبا و دوست داشتنی و جنگلهای سبز دارای اقامتگاههای بومگردی و خانه هایی است که توسط افراد محلی برای گردشگران در نظر گرفته شده است.
همچنین میتوانید به سایت ویلاجار مراجعه کرده و از اجاره خانه روستایی در ماسال استفاده کنید. سوئیت های اجاره ای در ماسال هم با قیمت مناسب تر برای گردشگران این منطقه توریستی موجود است.
مسیر دسترسی به ییلاق شالما
روستای شالما در مسیر راه روستای چسلی قرار دارد که برای رفتن به آن باید از جاده اصلی به سمت ییلاق، به سمت چپ مسیر حرکت را ادامه داده و پس از ورود به مرکز شالما راهی روستای بسیار خوش آب و هوای چسلی شد.
شنبه 19 اسفند 1402
سه شنبه 09 آذر 1400
دوشنبه 04 مرداد 1400
سه شنبه 18 خرداد 1400
چهارشنبه 08 اردیبهشت 1400
شنبه 14 فروردین 1400
پنج شنبه 14 اسفند 1399
سه شنبه 14 بهمن 1399
سه شنبه 20 آبان 1399
پنج شنبه 01 آبان 1399
یکشنبه 02 شهریور 1399
دوشنبه 13 مرداد 1399
سه شنبه 24 تیر 1399
یکشنبه 08 تیر 1399
شنبه 31 خرداد 1399
یکشنبه 25 خرداد 1399
چهارشنبه 21 خرداد 1399