اهالی تهران اگر قصد سفری کوتاه در دل طبیعت دارند نیازی نیست مسافت دوری بپیمایند بلکه در استان البرز جایی خوش آب و هوا با طبیعتی دل نشین به نام کندر جای گرفته که طبیعت دوستان را به تماشای زیبایی های خود دعوت میکند.
دشت رنگارنگ کندر، پوشیده از لاله، بین کوههای بلند قامت و استوار رشته کوه البرز جا خوش کرده و در فصل بهار میزبان گردشگران بسیاری از تهران، کرج و سایر شهرهای اطراف است.
قدمت برپایی جشنواره گل لاله استان البرز و شهرستان کرج در فصل بهار تقریبا به چهل سال میرسد و به طور عمده در باغ لاله گچسر و پارک چمران برگزار میگردد. اما دشت زیبای رنگین کمانی کندر برای اولین بار در فصل بهار سال 1399 شمسی چهره تماشایی و تحسین برانگیز خود را در دامان طبیعت منطقه گستراند. دشت لاله کندر مشرف بر روستای کندر و بر دامنهی کوهی از فاصله دور هم خودنمایی میکند.
به طور دقیق دشت لاله کندور یا مزرعه لزور کندور واقع در روستای کندر بخش آسارا، از توابع استان البرز قرار گرفته و از سمت شمال شرقی شهر کرج در فاصله 22 کیلومتری و در 7 کیلومتری جاده چالوس و غرب روستای کندر واقع شده است.
در زمان های گذشته مردم این منطقه به کاشت گل لاله مشغول بودند و علت شکل گرفتن این دشت هم از همکاری اهالی روستا و افراد علاقهمند به گل و گیاه و طبیعت نشات میگیرد به همین علت مردم روستا تصمیم گرفتند با کاشت پهنه وسیعی از لاله های رنگین کمانی، جذابیت کندر را بیشتر از قبل سازند.
فردی به نام پهلوانی طراح این دشت زیبای لاله است، او با استفاده از هنر خود، عشق به طبیعت و از جان و دل برای طراحی دشت لاله کوشید. سرمایه گذار این پروژه توریستی فردی به نام مصطفی می باشد و به دست گروه گل الف انجام شده است. شرکت الف 7 سال سابقه درخشان گلکاری در سطح استان البرز را در کارنامه خود داشته و به طرز ماهرانه مرزعه گل لاله لزور را تاسیس کرده است. سرمایه این پروژه 7 میلیارد تومان اعلام شده و به طور مستقیم برای 16 نفر شغل ایجاد کرده است. مدیر این مجموعه توریستی اظهار داشت که در آینده تعداد شاغلین در این مرکز به 45 نفر نیز می رسد.
از اهداف این مجموعه؛ برپایی جشنواره لالهها در کشور به جای سفر به جشنواره گل های هلند، ترویج این صنعت و هنر برای جلوگیری از واردات، تکثیر پیاز انواع لاله، کشت گیاهان دارویی بومی کوههای منطقه کندر و صادرات لاله می باشد.
در ابتدا تعداد 2 میلیون و 100 هزار پیاز لاله از نوع آلیوم و سنبل در 30 نوع واریته لاله در وسعتی به اندازه 3.5 هکتار در منطقه بومگردی لزور روستا کشت شدند که مساحت 20 هزار متر مربع از این پهنا به شکل فشرده و مساحت 15 هزار متر مربع نیز به روش پراکنده در 3 نوع پیاز میان رس، پیش رس و دیررس به مرحله کشت رسید و در بهار 1400 به بار نشسته اند.
آشنایی با روستای کندر
در حوالی تهران و کرج چندین روستای خوش آب و هوا و ییلاقی وجود دارد که برای گذران تعطیلات مقصدی عالی هستند. یکی از این روستاها، روستای کُندر است. قدمت این روستا به دوره صفویان و قاجاریان باز می گردد.
روستای کندر طبیعتی سرسبز، بکر و چندین جاذبه دارد که دشت لالههای کندر یکی از معروفترین آنهاست و به همین خاطر روستای کندر به پایتخت لالههای ایران معروف شده است. در فصل بهار صخرههای روستای کندر مانند دشتی از جنس مخمل که سرتاسر آن را گلهای رنگارنگ لاله فرا گرفته جلوه بی بدیلی به طبیعت منطقه می دهد.
وجه تسمیه این روستا به این صورت است که در زمان های گذشته به آن روستای کهن دور یا کهنه دور گفته میشد که با مرور زمان به کن+دور یا همان کندر تبدیل شده است. بعضی منابع روستای کندر را مکانی تحت عنوان زورگاه پادشاه خسرو می نامند.
گویش اهالی روستای کندر تاتی و شغل اکثر آنها باغداری و کشاورزی است. از محصولات این روستا می توان به عدس، گندم و جو، انگور کندری، گیلاس و گلابی اشاره کرد.
فاصله روستای کندر تا امامزاده داوود حدود 6 ساعت و تا روستای واریج (کن سولقان - وارنگه - واریج) 3 ساعت راه است. فاصله کندر تا تهران 60 کیلومتر و فاصله آن تا کرج 22 کیلومتر میباشد.
از جاهای دیدنی روستای کندر می توان به ارتفاعات پهنسار، سد کندر، قبرستان تاریخی روستا، آبشار کندر و قله لیز اشاره کرد. برای رفتن به آبشار کندر میتوان به صورت پیادهروی از جاده کندر استفاده کرد و برای رفتن به قسمت بالایی آبشار هم مسیر بسیار کوتاه است. یکی دیگر از جاذبه های روستای کندر رودخانه دره گدا است که به درسیلگ نیز معروف است؛ این رودخانه از رودخانههای فصلی این روستاست که سر چشمه آن از دامنه کوه لیز است و با جاری شدن بر باغات تنگه و جنوب روستا در نهایت به رودخانه کرج منتهی میشود. چشمههای خنک و گوارا مانند چشمه بالا محل و گل چشمه، منطقه چهل بی بی یا چهل دختر، امامزاده ناصر و عبدالله (ع) و نیز لالههایی به رنگ زرد و نارنجی مزرعه لزور نیز دیگر جاذبه های دیدنی روستاست. نکته جالب در مورد چشمه بالامحل این است که در زمان های قدیم فقط خانمهای روستا میتوانستند از این چشمه آب بردارند و در صورتی که مردی قصد داشت آب بردارد باید به همراه یک خانم به این عمل می پرداخت. چشمه گل نیز ابتدای ورودی رودخانه دره گدا جریان دارد.
در مورد منطقه چهل بی بی یا چهل دختر داستانهای زیادی گفته شده است. عده ای عقیده دارند در این مکان 40 دختر برای گردش یا زیارت آمده اند که ناپدید شدند. به همین دلیل دختران مجرد برای باز شدن بختشان یا حل شدن مشکل دیگری برای نذر و نیاز به این منطقه میآمدند. مقابل چهل دختر یک زاغه قدیمی نیز به چشم می خورد.
آستان مقدس امامزاده عبدالله و ناصر (ع) جزو جاذبه های مذهبی روستای کندر محسوب میشود و قدمتی به دیرینگی قرن هفتم هجری قمری دارد. در این امامزاده سنگ قبرهای قدیمی با قدمتی 180 ساله دیده میشوند که مشخصاتی مانند جایگاه اجتماعی، جنسیت و شغل متوفی روی آنها درج شده است. یکی از این سنگ قبرها به حاج حسن کندری از تاثیرگذارترین افراد روستا تعلق دارد و روی آن تاریخ 1289 قمری و طرح مهر و تسبیح و شانه مشاهده میشود.
بهترین زمان بازدید از دشت لاله کندر
بهترین زمان سفر به این منطقه فصل بهار میباشد. در این فصل منطقه کندر مملو از رنگ و زیبایی لاله ها می گردد. به طور کلی دشت لاله های موجود در استان البرز، فروردین ماه آغاز به کار میکنند و لاله های زیبای آنها تا دهم خرداد ماه میهمان طبیعت می باشند.
اقامت در روستای کندر
برای اقامت در این روستا میتوانید از کلبههای اقامتگاه بومگردی لزور استفاده کنید. این اقامتگاه شامل کلبههای خشتی و گاهگلی است که دارای چراغ نفتی و کرسی زغالی هستند و تنورهای زمینی آنها مکانی برای پخت نان محلی می باشند. این اقامتگاه تجربه زندگی کوتاه به شیوه سنتی را فراهم کرده و گردشگران می توانند از هم نشینی با مردمان محلی کمال استفاده را داشته باشند. ظرفیت نرمال نفرات این اقامتگاه 160 نفر و حداکثر آن 250 نفر می باشد. تفریحاتی مانند تیراندازی و اسبسواری نیز برای مسافران این منطقه ایجاد شده است. ازگیل و سنجد نیز درختان بومی هستند که در محوطه این مجموعه بومگردی به چشم می خورند.
همچین میتوانید با اجاره ویلا در کرج اقامتی مطمئن داشته باشید و از جاذبه های دیگر البرز مانند سد امیرکبیر، روستای برغان و آبشار سنج دیدن کنید.
بازدید از دشت لاله کندر
بازدید از دشت لاله در همه روزهای هفته از ساعت 8 صبح تا 8 شب میزبان علاقهمندان به طبیعت میباشد. بهای بلیط برای روزهای شنبه تا چهارشنبه و روزهای آخر هفته یعنی پنجشنبه و جمعه متفاوت است. نکته ای که باید به آن توجه داشت زمان بازدید است که برای هر سانس 2 ساعت و 15 دقیقه می باشد. با توجه به شرایط کنونی که تحت تاثیر بیماری کروناست ممکن است محدودیت هایی در سانسها ایجاد شود پس جهت رعایت پروتکلهای بهداشتی قبل از عازم شدن به دشت لاله های کندر حتما اطلاعات بروزتر را دریافت کنید.
مسیر رسیدن به دشت لاله کندر
روستای کندر دارای دو جاده است. یک جاده قدیمی که از روستای پورکان بالاتر است و قسمتی از آن خاکی می باشد و جاده جدید نیز که اول جاده چالوس و یک کیلومتر پس از پل بیلقان و تونل واقع شده و کاملاً آسفالت می باشد. این مسیر از روی پل آهنی عبور میکند که از زیر آن رودخانه کرج جاری است، بعد از طی 11 کیلومتر پیچ و خم این جاده به روستای کندر میرسید.
شنبه 23 مهر 1401
یکشنبه 21 آذر 1400
شنبه 09 مرداد 1400
یکشنبه 23 خرداد 1400
سه شنبه 21 اردیبهشت 1400
با تلفن هتل گاجره تماس بگیرید شاید اطلاعات بیشتری داشته باشند.
یکشنبه 12 اردیبهشت 1400
سه شنبه 24 فروردین 1400