روستای آینه ورزان در فاصله 60 کیلومتری شرق تهران و 17 کیلومتری شهر دماوند در شهرستان دماوند و توابع آبسرد واقع شده است. این روستای زیبا دارای طبیعتی دلنشین و بکر است و با ارتفاع نسبی فوق العاده و چشم انداز جذاب یکی از نقاط محبوب برای طبیعتگردی و گردشگری اهالی تهران و شهرهای مجاور می باشد.
روستای آینه ورزان به دو بخش پایین ده و بالا ده تقسیم می شود که هر کدام از آنها طبیعتی خاص و متفاوت دارند. در بالادست آینه ورزان آبشاری خروشان و کوهی به نام زرینه کوه قرار گرفته که هر بیننده ای را مجذوب زیبایی های خود می سازد. پایین دست روستا نیز دشتی وسیع واقع شده که زیبایی های آن روح گردشگران را می نوازد.
با توجه به موقعیت جغرافیایی روستای آیینه ورزان که مانند آئینه ای مقابل روستای خوش آب و هوا و زیبای زان قرار گرفته و نیز پرآب بودن آن و رونق داشتن کشاورزی موجب شده نام آیینه ورزان برای آن انتخاب شود. تماشای این روستای دل انگیز از بالای کوه منظره بسیار زیبایی را در مقابل تماشاگران قرار می دهد.
مردم بومی این منطقه به روستای توریستی آینه ورزان، عین ورزان می گویند و زبان آن ها، تاتی است.
یکی از فعالیت های مرسوم روستای آیینه ورزان، منبت کاری است. طوری که در کوچه های روستا مغازه ها و دکان های کوچک زیادی جهت ارائه محصولات منبت دیده میشود و با عبور از کوچه های روستا، صدای ضربه چکش، قلم، چوب و مغار استادکاران به راحتی شنیده می شود.
در این روستای سرسبز باغات فراوان زردآلو، گیلاس، گردو، آلبالو و سیب و… خودنمایی می کند.
تاریخچه روستای آینه ورزان
قدمت روستای آینه ورزان تقریبا به 2000 سال قبل بر میگردد. در بالای کوه مقابل روستا باقی مانده هایی از بنای یک آتشکده باستانی دیده شده است.
از مهمترین بناهای تاریخی این روستای توریستی می توان به امامزاده عبدالله (ع) از فرزندان حضرت جعفر بن صادق، قلعه نوذر، حمام تاریخی و چند خانه تاریخی اشاره کرد که البته تنها یکی از آن خانه ها سالم باقی مانده است.
امامزاده عبدالله یکی از بناهای ارزشمند تاریخی - مذهبی این روستا می باشد که به شکل برج هشت ضلعی و گنبد مخروطی شکل ساخته شده است. مصالح به کار رفته در ساخت این بنا سنگ و گچ و ملاتی است که یادآور معماری اواخر دوره مغول می باشد. نفوذ آب به داخل امامزاده و خرابی گنبد آن موجب شد تا در سال 1397 گنبد امامزاده مورد مرمت قرار بگیرد. یکی از زیبایی های ساختمان امامزاده عبدالله، کاشی کاری های داخل آن است که به صورت کوکبی و چهارگوش انجام شده و به دوران هشتم هجری تعلق دارد. روی قبر امامزاده نیز صندوقی منبت کاری شده قرار گرفته که بر قسمت بیرونی آن کتیبه ای به خط نستعلیق دیده میشود. این کتیبه داستان ساخت و نصب این صندوق را در زمان صفویه بازگو می کند. امروزه درب با ارزش و چوبی امامزاده در موزه دوران اسلامی نگهداری می شود. ساختمان امامزاده در جهت شمال – جنوب ساخته شده و محراب آن در ضلع جنوبی بنا قرار دارد، ضلع شرقی امامزاده نیز سازه ای به صورت نمازخانه و کفش کن دیده می شود که ساخت آن به دوران صفویه باز می گردد. کاشی کاری امامزاده به سبک معماری زمان مغول که با رنگ فیروزه ای مزین شده چشم هر بیننده ای را می نوازد. امامزاده عبدالله آیینه ورزان جز آثاری است که در فهرست ملی ایران به ثبت رسیده است. همچنین در حیاط امامزاده درخت چناری وجود دارد که عمر آن تقریبا 600 الی 700 سال می باشد و کهنسالان آیینه ورزان خاطرات زیبایی برای بازگو کردن در مورد آن دارند. در گذشته اهالی روستا در روزهای گرم تابستان از سایه این درخت کهنسال بهرهمند می شدند و ساعت ها به استراحت در زیر آن مشغول بودند.
قله تاریخی نوذر شاه نیز بر بالای کوه بلندی که مشرف بر روستاست قرار گرفته که البته امروزه چیز زیادی از آن باقی نمانده و با گذشت زمان به دست غارتگران و گنجیابان دچار تخریب شده است. این قلعه تاریخی در افسانهها و حکایت های بومی، محل نبرد رستم و اسفندیار بوده است.
آبشار آینه ورزان
آبشار آینه ورزان در موقعیت جغرافیایی N354125 E521159 واقع است و از آبشار های زیبای استان تهران می باشد. برای رسیدن به آبشار باید از مسیر رود پر آب روستا به طرف شمال حرکت کنید. پس از گذشتن از کنار خانه های مسکونی داخل روستا به کوهپایه ای با شیب 45 درجه می رسید. سپس با عبور از کوهپایه در سمت چپ جاده خاکی با طول 3 کیلومتر دیده می شود. سپس با عبور از جاده خاکی مجددا در مسیر رودخانه قرار می گیرید و پس از نیم ساعت پیاده روی به اولین آبشار این منطقه خواهید رسید. طول آبشار 20 متر می باشد. می توانید کنار آبشار استراحت کرده و از چشم انداز طبیعت کنار آن لذت ببرید.
در فاصله 10 دقیقه ای از آبشار در سمت شمال آن تنگه باریکی به طور 2 متر وجود دارد. این تنگه شبیه تنگه واشی فیروزکوه است. می توانید مسیر را از بین آب ادامه داده و سپس با عبور از ارتفاعات به محل آبشار دوم خواهید رسید. آبشار دوم کوتاه تر از آبشار اول اما زیباتر است. در نظر داشته باشید که اگر سابقا فعالیت های کوهنوردی حرفه ای نداشته اید به آبشار دوم نروید زیرا مسیر دستیابی به آن بسیار خطرناک است.
مسیر دسترسی به روستا و آبشار آیینه ورزان
برای رسیدن به روستای عین ورزان یا آینه ورزان از سمت تهران در هفتاد کیلومتری تهران در جاده فیروزکوه بعد از عبور از رودهن و آبسرد از دوربرگردان مجدد در مسیر برگشت به تهران قرار بگیرید و از طریق اولین خروجی وارد روستا شوید. با دو ساعت پیاده روی به آبشار زیبای آینه ورزان خواهید رسید.
اقامت در نزدیکی آینه ورزان دماوند
اگر تصمیم دارید شب را در این منطقه بمانید میتوانید از اقامتگاه های موجود در روستا استفاده کرده و یا میتوانید ویلای مورد نظر خود را از سایت ویلاجار رزرو کنید. برای این کار کافیست اجاره ویلا در دماوند را انتخاب کنید. همچنین پیشنهاد میکنیم از چشمه اعلا دماوند نیز بازدید کنید.
سه شنبه 08 آبان 1403
دوشنبه 06 آذر 1402
شنبه 27 آبان 1402
دوشنبه 02 مرداد 1402
ممنون از ارائه اطلاعات مهم و زیبای شما
شنبه 23 مهر 1401
سه شنبه 23 آذر 1400
شنبه 20 آذر 1400
جمعه 16 مهر 1400
برای خرید ملک در اینه ورزان در خدمتیم
09129378072 مرادی
پنج شنبه 11 شهریور 1400
شنبه 09 مرداد 1400
یکشنبه 23 خرداد 1400
یکشنبه 12 اردیبهشت 1400
پنج شنبه 02 اردیبهشت 1400