اجاره ویلا و سوئیت - آپارتمان

البرز - آسارا  
دوشنبه 20 اردیبهشت 1400

روستای توریستی خور در جاده چالوس، در فاصله 17 کیلومتری سد کرج و 44 کیلومتری کرج واقع شده است. در مورد نام این روستا گفته شده که به خاطر داشتن آب و هوای دلچسب از خرداد یا خوب گرفته شده و برخی نیز بر این باورند که نام آن از خورشید می آید. روستای خور در ارتفاع 2800 متری از سطح دریا قرار دارد و دارای 2 جاذبه اصلی از جمله پیست اسکی و آبشار خور است. در قسمت شرقی روستای خور، قله گندم چال با ارتفاع 3600 متر واقع شده که جزو مناطق رفیع بخش البرز مرکزی به شمار میرود.

باغ های زیبای روستا، گورستان تاریخی با قدمت 600 تا 700 سال، هوای دلچسب و بدون رطوبت آن و دره های سرسبز و وجود مکان مذهبی خور را به یکی از مکان های گردشگری اطراف تهران و البرز تبدیل کرده که همه ساله توریست های زیادی برای دیدن این زیبایی ها مخصوصا آبشار خور به این منطقه سفر میکنند.

از محصولات این روستا میتوان به هلو، سیب، گردو، گلابی و آلبالو اشاره کرد. همچنین در بهار گیاهان وحشی مانند ریواس، قارچ، آویشن، والک و کنگر در اطراف روستا دیده میشود. این روستا به علت آب و هوای کوهستانی محل زیست حیواناتی همچون میش، روباه، بز، گرگ، کل و قوچ و شغال و نیز عقاب، جغد، بلبل، مرغ کوهی، شاهین، شانه به سر، دارکوب و کبک از جمله پرنده‌های روستای خور هستند.

دو روستا هم نام روستای خور جاده چالوس هستند یکی روستای خور شهرستان ساوجبلاغ البرز که پیشینه ای تاریخی داشته و به شهرک تبدیل شده و دیگری روستای تاریخی خور کرمان.

 

قله گندم چال

پشته بند، پهنه سار نام های دیگر این مکان هستند. این قله ارتفاعی به اندازه 3600 متر دارد و میان جاده سولقان و جاده چالوس واقع شده است. قله گندم چال از سمت شمال به روستای شهرستانک، از شرق به سنگان و سولقان، از غرب به جاده چالوس و روستای خور و از جنوب نیز به وردآورد میرسد. صعود به قله گندم چال از دو مسیر امکان پذیر است یکی از روستای خور و جاده چالوس و دیگری جاده سنگان و سولقان. این دو مسیر دارای مناظر منحصر به فرد و آبشارهای خروشانی هستند که برای هر رهگذری مکانی مناسب جهت عکاسی و لذت بردن از طبیعت است. به اصطلاح کله قند یخی که در قسمت پایین آبشار ایجاد میشود، گاهی ارتفاعی به اندازه 20 متر دارد و از این جهت در نوع خود منحصر به فرد است.

 

آبشار زیبای خور

شلال خور یا همان آبشار خور با ارتفاع تقریبی 50 متر از مناطق محبوب طبیعتگردان اطراف تهران است. آب آبشار به شکل عمود بر زمین و صخره ای سرازیر میشود. فاصله این آبشار با روستای خور حدود دو کیلومتر بدون شیب است که میتوان با یک پیاده روی جذاب و گذر از کنار جوی آب و درختهای گیلاس، زردآلو، سیب ترش و گوجه سبز به این آبشار دیدنی دست یافت. پیش از رسیدن به محل آبشار، تپه ای دیده میشود که مملو از گیاه چای کوهی و گل آویشن است. علاقه‌مندان به گیاهان دارویی میتوانند به مقدار نیاز خود به چیدن گیاهان مشغول شوند. بعد از عبور از آبشار اصلی خور به یک تپه برخورد میکنیم که بعد از این تپه آبشار دیگری نیز دیده میشود. بهترین زمان برای دیدن آبشار خور فصل تابستان است؛ با وجود گرم بودن هوا اما پیرامون آبشار هوایی خنک و دلچسب داشته و حضور در این طبیعت را فرحبخش می سازد.

مسیر نهر آبی از مجاور آبشار تا مکان روستا به صورت یک کانال کوچک احداث شده تا از تلف شدن آب آبشار جلوگیری شود. در مسیر این جوی آب، دریچه هایی در نظرگرفته شده تا آب به طرف باغات اطراف هدایت شود.

تماشای آبشار یخ زده خور در فصل زمستان نیز جذابیت های خاصی دارد اما ناگفته نماند که مسیر به دلیل برودت هوا و بارش برف صعب العبور خواهد شد. قندیل های یخ آبشار خور ارتفاعی حدود 40 متر دارند و فضایی مناسب برای علاقه‌مندان به یخ نوردی ایجاد کرده است.

فرود از آبشار به معنای آبشار نوردی نیست و این دو فعالیت کاملا از هم جدا هستند. آبشار نوردی نوعی یخ نوردی میباشد که بالا رفتن از آبشارهای یخ زده در فصل زمستان جایگزین صخره های بلند یخی می شود. در ورزش هیجان انگیز آبشار نوردی باید از آبشار صعود کرده اما در فرود از آبشار باید خود را از آن به طرف پایین پرتاب کنید. آبشار نوردی، ملزم به داشتن امکاناتی مانند یخ شکن، تبر مخصوص یخ نوردی، کفش های مخصوص یخ نوردی است. در فرود نیز به وسیله لوازم حرفه ای به طرف پایین و در حوضچه آبشار فرود می آیید که حتما باید با حضور افراد حرفه ای انجام شود.

 

پیست اسکی خور

این پیست از جاذبه های توریستی کرج به شمار میرود و با داشتن 1850 متر طول و 18 میله به عنوان طولانی ترین پیست اسکی ایران شناخته میشود. ارتفاع این پیست از سطح دریا 2800 الی 3000 متر برآورد شده و برای رسیدن به آن باید همان مسیر روستای خور را پیش بگیرید و بعد از روستا به محل پیست خواهید رسید. پیست اسکی خور در سال 1357 شمسی احداث شده و مدتی غیر فعال بود و پس از جنگ تحمیلی دوباره فعالیت خود را آغاز کرد و بعد از مدتی عدم فعالیت در سال 1388 فعالیت خود را با مدیریتی جدید آغاز نمود. این پیست دارای دو مسیر 350 متری و 1850 متری است و ظرفیت روزانه 1300 اسکی باز را در فصل زمستان دارد. از امکانات این پیست میتوان به رستوران، دستگاه تله اسکی بشقابی و یک دستگاه برف کوب میباشد. با طی زمان 1 ساعت و 30 دقیقه از تهران به پیست اسکی خور میرسیم که این نزدیکی به تهران موجب شده طرفداران ورزش اسکی به این مکان بیشتر از پیست دیزین رجوع کنند. از جمله زیبایی های این پیست، چشم انداز بکر آن است که در تمام فصول بازدیدکنندگان را جذب خود میسازد.

در پیست اسکی خور آموزش های لازم در مورد اسنوبرد و اسکی با حضور مربی انجام میشود و خارج از محوطه پیست نیز مکانی جهت سرسره بازی به وسیله تیوپ تعبیه شده که این بخش از پیست به عنوان محبوب ترین قسمت مجموعه شناخته میشود. این بخش زیر نظر مدیریت پیست خور نیست و به طور مستقیم توسط شورای روستای خور اداره میشود. طبق گفته مدیریت پیست خور به خاطر غیر استاندارد بودن تیوپ سواری و ناهموار بودن مسیرها و خطرناک بودن آن، زمانی با ورود نیروی انتظامی این فعالیت متوقف شد اما مجددا از سر گرفته شد.

با وجود خطرات تیوپ سواری اما در زمان تعطیلات جوانان بسیاری به همراه تیوپ‌های اجاره‌ای یا شخصی خود به محل پیست آمده و مشغول به سرسره بازی می‌شوند. غیر ایمن بودن این فعالیت موجب شده که تعدادی از بازدیدکنندگان آسیب ببینند. با اینکه پیست‌های دیزین و اسکی خور در استان البرز قرار دارند اما سرپرستی تربیت بدنی استان تهران روی آن دو نظارت دارد.

 

آرامگاه امامزاده شاهزاده عسکری

این بقعه مبارک در قسمت جنوب غربی روستا قرار گرفته و بنای کوچک چهار گوش آن دارای ایوانی در چهار جهت و ضریحی از جنس چوب است. ساختمان امامزاده از گِل و سنگ بنا شده و برای تزئینات داخلی نیز از گچ کاری استفاده شده است. امامزاده شاهزاده عسکری از نوادگان امام هفتم شیعیان میباشد. در زمان های گذشته پیرامون آرامگاه، محل دفن اموات روستا بوده که تاریخ بعضی از سنگ قبرها، قرن 9، 10 و 11 را نشان میدهد. با این اوصاف احتمالا قدمت بنای آرامگاه به زمان صفویه برمیگردد.

بقعه امامزاده شاهزاده عسکری با شماره ثبت 6576 جز آثار ملی تاریخی کشور قرار گرفته است.

 

مسیر رسیدن به روستای خور

برای رفتن به روستای خور به استان البرز و شهر کرج رفته و با طی زمان 1 ساعت از کرج به مسیر فرعی آسفالته خوزنکلا وارد شوید. این مکان در 16 کیلومتری آبشار خور واقع شده است. 3 کیلومتر از مسیر پیش رو به صورت مالرو و خاکی میباشد. شیب این جاده در بعضی نقاط به اندازه 13 درصد اعلام شده است. با عبور از دوراهی که اول مسیر دیده میشود از روستای جورآب گذر کرده و وارد مسیری کوهستانی میشوید. این مسیر با گذر از روستاهای خوزنکلا، ارنگه، سیجان در نهایت به روستای خور میرسد. ناگفته نماند که در این مسیر افراد بومی به فروش گیلاس تازه مشغول هستند و تماشای ابرها و کوه های اطراف لذتی وصف نشدنی دارد.

 

اقامت در روستای خور

در روستای خور میتوان از هتل آپارتمان موجود استفاده کرد و یا به سایت ویلاجار مراجعه کرده و اجاره ویلا در کرج را انتخاب کنید تا سفری بدون دغدغه داشته باشید.

دیدگاه کاربران


حسین
حسین
چهارشنبه 25 مهر 1403
ما که رفتیم 40 هزارتومان ورودی گرفتن
واقعا مزخرف یه طوری تعریف میکنم آدم رعشه میگیره میری اونجا یه روستای درب و داغون که هم جاش نوشته مسیر اختصاصی. اگه بری با دمپایی سر کوچه صفاش بهتر از اونجاس. روستا نیست اصلا نمیشه گفت چه جاییه .مردم سرد .کوچه درب و داغون. حتی برای معطلی هم بدرد نمیخوره
پیام
پیام
دوشنبه 11 تیر 1403
جاده خور تا پیست در فصل های غیر برفی هم زیباست
حمید
حمید
چهارشنبه 12 اردیبهشت 1403
روستای خور در ارتفاعات البرز در جاده چالوس قرار کرفته مردم خونگرم و مهربانی دارد آب و هوای فوق العاده عالی و مناظر زیبا . خیلی سال قبل که رفته بودم تا سرمحله اسفالت بود . اگر مکانی برای ماندن داشته باشید جای فوق خیلی خوبی است . جوانترها اکثرا به کرج و دیگر شهرها مهاجرت کرده اند و زمستان هم اکثرا در کرج و ... اقامت میکنند.
به هرحال جایی است که ارزش دیدن دارد صمنا اگر اهل سبزی های کوهی باشید به وفور یافت میشود
ایمان کریم زاده
ایمان کریم زاده
چهارشنبه 15 فروردین 1403
ویلا و زمین داخل بافت سنددار برای فروش در روستای خور جاده چالوس موجود است
سعید
سعید
سه شنبه 07 آذر 1402
عالی
ترانه
ترانه
دوشنبه 06 آذر 1402
روستای بکر و با صفاییه

دوشنبه 09 مرداد 1402
سلام و درود
اینطورکه بنده اطلاع دارم مردم خور به افراد غریبه و غیر بومی زمین و یا ملک و خانه نمی فروشند و حتما باید در آنجا وصل باشید به یکی از اهالی ده به همین خاطر هم کمتر ویلا ساخته شده
𝓗𝓪𝓫𝓲𝓫 𝓏𝑒𝓎
𝓗𝓪𝓫𝓲𝓫 𝓏𝑒𝓎
سه شنبه 22 فروردین 1402
زمین داخل بافت سنددار برای فروش
darkness666000
سعید
سعید
دوشنبه 17 بهمن 1401
فروش زمین داخل بافت سند دار در خور لوکیشن عالی
مهر زاد
مهر زاد
جمعه 11 آذر 1401
خور که فرمودید تو استان کرمان هست را کجای نقشه پیدا کردید؟
شیما
شیما
چهارشنبه 20 مهر 1401
در زمستان برای اسکی و یخ نوردی عالیه
رضا هنجی
رضا هنجی
چهارشنبه 14 اردیبهشت 1401
علیرغم اینکه توضیحات اولیه لازم بود، متاسفانه خواننده و مسافر را مجاب به حصول اطمینان از ماندن در شب نمیدارد. اصلا معلوم نیست حضور مسافر در خور برای ماندن درشب با چه امکانات و یا مشکلات روبرو خواد بود؟!!! و راه دستری را معلوم نمیکند که آسفالته ماشین رو هست یا خیر!؟
نوش آفرین
نوش آفرین
شنبه 04 دی 1400
اینجا میخوام خونه یا زمین بخرم اما هیچ شماره ای پیدا نمیکنم. امکان راهنمایی وجود داره؟
مهرنوش
مهرنوش
شنبه 20 آذر 1400
من و دخترم به آبشار رفتیم، خیلی مسیر و منظره زیبایی داره، ولی یه جاهایی شیبش خیلی زیاد میشه برای من اونم با یه بچه خیلی سخت بود
majid4526
majid4526
شنبه 09 مرداد 1400
این روستا زمستان های بسیار سرد و تابستان های خنکی دارد و آبشار خور هم در این روستا است که حدود 30 الی 45 دقیقه‌ پیاده روی دارد و در زمستان یخ میزند و در فصل تابستان و بهار پر آب و دیدنی است.
dagh_chilar
dagh_chilar
یکشنبه 23 خرداد 1400
آبشار خور دیدنی ترین جاذبه جاده چالوس 👏👏 بی نظیر و بی همتاست. وقتی یخ میزنه کوهنوردها به این منطقه میان و یخ نوردی میکنند.