در شمال استان هرمزگان، شهرستانی به نام حاجی آباد در محور ترانزیتی بندرعباس–سیرجان قرار دارد که از محصولات معروف آن خرمای پیارم است و این محصول در سطح ملی شهرت بالایی دارد. حاجی آباد برخلاف مناطق مختلف هرمزگان که گرم و شرجی است، طبیعتی بکر، زیبا و سرسبزی دارد و به عنوان دروازه ورودی شمال استان هرمزگان نویدبخش سفری خوش برای گردشگران به ویژه مسافران نوروزی می باشد. از مکان های دیدنی این شهرستان، چشمه ای به نام سبزپوشان است. این چشمه زیبا در مجاورت کوه صخره ای و کوچکی واقع شده و در فصل گرم تابستان میزبان طبیعتدوستان بسیاری از سراسر ایران میباشد و موجب آرامش و لذت مردم محلی در روزهای تعطیل و آخر هفته نیز میشود. چشمه سبزپوشان در روستایی به نام برغنی حاجی آباد، در میان نخلستان ها قرار دارد و مردم بومی به آن گُلم سوز پوشُن میگویند. یکی از ویژگیهای منحصر به فرد چشمه سبزپوشان این است که دمای آب آن در فصل های سرد دمایی گرم و متعادل و در فصل گرم خنک میباشد و موجب شده که همیشه امکان شنا کردن و آبتنی داشته باشد. در تابستان سوزان هرمزگان، آب زلال و خنک و در فصل خشک و سرد زمستان و ولرم متناسب با دمای بدن انسان این چشمه را در میان چشمههای مختلف این استان متمایز کرده است. علاوه بر محیط دلنشین و زیبای پیرامون چشمه، در مجاورت آن و در بالای تپه کنار چشمه، بقعه امامزاده ای دیده میشود که گردشگران می توانند از آن بازدید کنند.
عمق چشمه سبزپوشان 2.5 متر برآورد شده و حجم آبدهی آن 360 لیتر در ثانیه است. مظهر این چشمه یک بیضی با مساحت پانزده مترمربع با درجه حرارت 28 درجه سانتیگراد به طور میانگین اعلام شده است. فضای اطراف چشمه سبزپوشان جهت رشد بعضی از گونه های گیاهی و جانوری مناسب است و در چشمه نیز آبزیان و ماهیان مختلفی از جمله کامبوزیا، سیاه ماهی، گونه باربوس، پلانکتون ها و گونه های مختلفی از نرم تنان دیده شده است. گونههای گیاهی موجود در این منطقه شامل نسی، لویی، بندواش، مورتی بوریا، علف هفت بند می باشد. درختان موجود در محوطه چشمه سبزپوشان شامل کُنار، خرما و گز هستند که محیط اطراف چشمه را بسیار دیدنی و جذاب ساخته اند. چشمه سبزپوشان یکی از بزرگ ترین چشمه های موجود در استان هرمزگان است و ویژگی دمایی این چشمه موجب شگفتی بسیاری از گردشگران و حتی مردم محلی شده است.
از نکات جالب در مورد چشمه سبزپوشان این است که مردم روستای حاجی آباد معتقدند ماهی های موجود در چشمه به زیارتگاه تعلق دارد و به هیچ وجه نباید از آبزیان چشمه صید شود، زیرا بر طبق باور آنها با گرفتن ماهی ها مشکلات زیادی در زندگی، گریبانگیر صیاد خواهد شد به همین دلیل مردم بومی از توریست ها نیز درخواست میکنند به فکر صید ماهی های چشمه سبزپوشان نباشند.
از آب این چشمه جهت مصارف آبیاری نخلستان ها، کشاورزی و تولید مرکبات استفاده میشود. روستای گنج و دیگر باغات منطقه حفا، هاشم آباد و طارم نیز از وجود چشمه سبزپوشان بهرهمند میشوند.
بازدید از چشمه سبزپوشان
زمان مناسب برای بازدید از این منطقه و آبتنی در چشمه سبزپوشان بهار است و حداقل یک روز برای گردش در منطقه لازم است. حتما لوازم و تجهیزات مناسب برای طبیعتگردی و پیک نیک همراه داشته باشید. همچنین از دیدنی های دیگر مانند آبشار تزرج در جنوب غربی حاجی آباد و جنگل دریایی حرا دیدن کنید. همانطور که اشاره کردیم از صید ماهیها و آبزی های چشمه جدا خودداری کنید. امکان آوردن اتومبیل تا لب چشمه وجود دارد. برای اقامت میتوانید اقامتگاه های بومگردی استان هرمزگان را رزرو نمایید.
مسیر دسترسی به چشمه سبزپوشان
برای رفتن به این چشمه به استان هرمزگان، شهرستان حاجی آباد، بخش طارم و روستای برغنی بروید. فاصله چشمه تا شهرستان حاجی آباد 25 کیلومتر است و در مسیر آبشار تزرج قرار دارد.
سه شنبه 19 مهر 1401
چهارشنبه 17 آذر 1400
سه شنبه 16 شهریور 1400
شنبه 09 مرداد 1400
یکشنبه 23 خرداد 1400
سه شنبه 04 خرداد 1400