چادگان یکی از شهرستان های استان اصفهان است که با داشتن آب و هوایی مطبوع و معتدل، همراه با طبیعت سرسبز و امکانات رفاهی مناسب به یکی از زیباترین مناطق گردشگری برای توریست ها و همچنین اهالی استان اصفهان تبدیل شده است. نام باستانی این شهر پاراتاک بوده است که بعدها به چادگان تغییر پیدا کرد.
نام چادگان از دو بخش چاد و گان تشکیل شده است. چاد کلمه ای ترکی به معنای شیار و دره و گان، پسوند نسبت است. قرار گرفتن بافت قدیم شهر چادگان در میان دره ای کوچک با معنای لغوی آن یکسان است.
پیدایش شهر چادگان بیشتر بر اساس شرایط مناسب محیط طبیعی بوده است تا ضرورت های تاریخی یا سیاسی، و وجود رودخانه مهم زاینده رود نیز از دیگر عوامل پیدایش شهر چادگان به شمار می آید.
از آنجایی که شهر چادگان بر روی تپه های کم ارتفاع بنا گردیده است، این تپه ها علاوه بر اینکه به عنوان نشانه های موثر در شهر، عملکرد دارند، سیمای خاصی در شکل گیری شهر ارائه می دهند. همچنین اختلاف ارتفاع در تفکیک نوع کاربردی، زمینه بسیار موثر و عامل عمده ای در جهت حفظ مزارع و باغات و کنترل توسعه مناطق مسکونی در بافت کشاورزی شهر محسوب می شود.
دهکده تفریحی زاینده رود
یکی از زیباترین تفرجگاه های استان اصفهان دهکده تفریحی زاینده رود می باشد. این منطقه در کنار سد چادگان و در ساحل دریاچه پشت سد واقع شده است که در آن، امکانات رفاهی از قبیل اسکله قایقرانی، زمین ورزش، مجموعه تجاری، رستوران، چایخانه سنتی و استخر به طور کامل راه اندازی شده است.
جاذبه های تاریخی
مهمترین جاذبه تاریخی چادگان، خانه معظم الملک میر پنج می باشد. این ساختمان دارای زیر زمین، تالارها و اتاق های وسیع با دیوارهای مزین به نقوش و آیینه کاری های ظریف می باشد. تزیینات خانه متاثر از تزئینات قرن گذشته اروپا است، اما ساخت آن مطابق با موقعیت جغرافیایی منطقه صورت گرفته است. همچنین به دلیل موقعیت کوهستانی منطقه و جلوگیری از ورود سرما، در جلو ایوان اتاق خواب ها جداره ای از شیشه های الوان به صورت قرینه قرار گرفته اند که در حوض مقابل عمارت تصویر خانه را با شیشه های رنگینش منعکس می سازد.
دیگر آثار تاریخی چادگان
مشهد کاوه که نام های آن کودلیه یا کوالیه نیز می باشد، زادگاه و مدفن مجاهد مشهور تاریخ، کاوه آهنگر است و از دیگر آثار تاریخی چادگان به شمار می رود. کاوه که پیشه او آهنگری و از اهالی کوالیه بوده، برای امرار معاش به اقتضای شغل خود به اصفهان رفته و در آنجا حرفه خود را ادامه می دهد و بر علیه ظلم و ستم ضحاک می شورد و به همراه عامه مردم که از کثرت ظلم و بیداد به ستوه آمده بودند، ضحاک را از تخت چند ساله پادشاهی به زیر می کشد. کاوه به هنگام مرگ وصیت نمود تا وی را در محل تولدش به خاک بسپارند و چنین شد. پیکر او به کوالیه منتقل شده و در کنار مزار پسرش (قارون) به خاک سپرده شد. پس از این واقعه کوالیه تدریجا به مشهد کاوه تغییر نام داد.
از دیگر ابنیه تاریخی مشهد کاوه، برجی مربوط به پانصد سال قبل و از آثار خان های دوره های پیشین بوده است که از آن برای دیده بانی و اشراف بر روستا استفاده می شده است. نظرگاه هایی نیز به نام قیه که به زبان محلی یعنی صخره پرپی، محل بلند مشرف به آب و درخت همیشه سبز می باشد که منصوب به سادات علوی (ع) است و سالیانه محل حضور اهالی در مناسبت های مذهبی است. از محل های تاریخی و باستانی دیگر می توان به بقایای کودلیه باستانی (نام قدیم مشهد کاوه) و قبرستان های معروف آن اشاره کرد. تعداد چهار مجسمه شیر سنگی از کودلیه باستانی به جا مانده که با توجه به نقل قول ها، متعلق به مقبره بزرگان و سروران قوم آریا بوده اند.
سه شنبه 09 آذر 1400
دوشنبه 04 مرداد 1400
سه شنبه 18 خرداد 1400
چهارشنبه 08 اردیبهشت 1400
شنبه 14 فروردین 1400
چهارشنبه 13 اسفند 1399
سه شنبه 14 بهمن 1399
چهارشنبه 10 دی 1399
سه شنبه 20 خرداد 1399