شهرستان بانه در استان کردستان برای بسیاری از مردم فقط مرکزی برای خرید اجناس مختلف است؛ غافل از اینکه طبیعت پیرامون این شهر و روستاهای دلنشین آن، مقصد مناسبی برای لذت بردن از آب و هوای خوش کردستان و طبیعتگردی است.
امروزه در تمام نقاط ایران، نواحی روستایی به عنوان یکی از شاخصه های اصلی توسعه اقتصادی استان ها محسوب میشود و توجه به ایجاد مشاغل مدرن در مناطق روستایی موجب ارتقا یافتن روستا از تمام جهات میشود.
یکی از روستاهای خوش آب و هوای بانه، تفرجگاه توریستی و گردشگری نجنه است. فاصله این روستا با شهرستان بانه حدود 38 کیلومتر است و جز توابع بخش نمشیر در قسمت شمال غربی بانه محسوب میشود و در جاده بانه سردشت واقع شده است.
این روستای چشم نواز و زیبا با طبیعت بکر خود به مقصد گردشگران و به خصوص مسافرانی که برای خرید لوازم خانگی و... به شهرستان بانه می آیند تبدیل شده و بسیاری از گردشگران که به دنبال مناطق دست نخورده و بکر و با معماری سنتی هستند این روستا را انتخاب میکنند چراکه روستای نجنه توانسته با حفظ بافت قدیمی خود به سلیقه اینگونه توریست ها پاسخ دهد.
کوه های رفیع و بلند زاگرس که همواره مملو از درختان بلوط هستند، روستای زیبای نجنه را احاطه کرده و موجب زیبایی هرچه بیشتر روستا شده اند. یکی دیگر از زیبایی هایی که در بدو ورود به روستا توجه توریست ها را به خود جلب میکند جاده ورودی آن است که از میان درختان کهن سال و قدیمی بلوط زاگرس گذر میکند و منظره ای جذاب تقدیم رهگذران می کند.
اهالی روستای نجنه عمدتا به فعالیت کشاورزی و دامداری مشغول هستند و بازدید از آداب و رسوم و فرهنگ غنی مردم کرد زبان این روستا تجربه ای تازه برای علاقهمندان به فرهنگ مردم روستا می باشد.
علت سبز بودن نجنه وجود چشمه های پر آب و گوارای بسیاری است که موجب شده کشاورزی و صنعت شیلات در این روستا رونق چشمگیری داشته باشد. تاسیس چند شیلات در این منطقه موجب رشد اقتصادی مردم روستا و مناطق اطراف گردیده، همچنین تجربه چشیدن طعم ماهی قزل آلا برای گردشگران در مجاورت رود پر آبی که در روستا جاری است، سفری خاطره انگیز برای آنها خواهد ساخت.
یکی دیگر از دلایل اصلی جذابیت روستای نجنه علیا وجود قرآنی قدیمی میباشد که برای دیدن آن باید به مسجد روستا رفت؛ این قرآن نمایانگر فرهنگ و پایبندی مردم روستا به دین مقدس اسلام از سال های دور است. قرآن روستای نجنه شامل 30 جز کامل قرآن کریم، 316 برگ در اندازه 5.21 در 2.30 و جلدی از جنس چرم و به رنگ قهوهای است که در سال 978 هجری قمری به وسیله شخصی به نام مراد بن یوسف بن عیسی معروف به فقیه مراد با خط ثلث نگاشته شده است. قرآن معروف روستای نجنه، درگذشته در خانه امامان جمعه روستا نگهداری میشد و آنها نسل به نسل به فرزندان خود انتقال میدادند تا اینکه برنامه ای جهت ثبت این اثر تاریخی به عنوان یکی از آثار ملی و معنوی ایران در تاریخ 9 مرداد سال 1387 به وسیله کارشناسان میراث فرهنگی تدوین شد و این کتاب مقدس را به محل مسجد روستا انتقال دادند. اگر برای بازدید از قرآن تاریخی نجنه به مسجد این روستا رفتید شناسنامه آن را مطالعه کنید. آرامگاه فقیه مراد کاتب این قرآن تاریخی نیز در روستای نجنه قرار دارد.
از دیگر جاذبه های روستای نجنه درخت بلوط و درخت گردو باقدمتی 400 ساله است. همچنین درختان سپیدار روستا نیز عمر بالایی دارند و در فهرست آثار ملی معنوی ثبت شده اند. بیشترین گردشگران این روستا از استان آذربایجان غربی هستند که احتمالا به علت نزدیکی به کردستان و آشنایی بیشتر با روستاهای توریستی این استان عازم سفر به این منطقه میشوند.
گفتنی است که جاده منتهی به روستای نجه در حد یک جاده روستایی قابل قبول است اما نیاز به کارشناسی و مرمت بیشتر دارد.
محصولات روستای نجنه
انگور و خربزه این روستا و در کل این منطقه از بانه از بهترین و معروف ترین محصولات کشاورزی به شمار میرود که طرفداران بسیاری دارد. گردوی با کیفیت نجنه نیز از دیگر محصولات این روستاست.
اقامت در روستای توریستی نجنه
روستای نجنه یک هتل 2 ستاره به نام هتل ماسی دارد که مدیریت آنرا یک خانواده برعهده دارند. اگر به این هتل رفتید حتما از کباب ماهی قزل آلا میل کنید. ماهی روستای نجنه از لذیذترین ماهی های تمام کشور است. پیشنهاد میکنیم قبل از اینکه تصمیم به اقامت در هتل روستای نجنه بگیرید، نشستن در زیر درخت های تنومند روستا را برای برپایی پیک نیک انتخاب کنید تا با شنیدن سمفونی طبیعت و آوای پرندگان و صدای آب چشمه و رودخانه درک بیشتری از زیبایی های طبیعت دریافت کنید. اگر تمایل دارید میتوانید اقامتگاه بومگردی در کردستان را از سایت ویلاجار انتخاب کرده و از چند روز قبل اقدام به رزرو نمایید.
بهترین زمان برای سفر به روستای نجنه
با آغاز فصل پاییز جلوه های بی نظیری در روستای نجنه ایجاد میشود که مقصدی مملو از رنگ های متنوع و جذاب برای عکاسی و بازدید از طبیعت روستاست. اما به دلیل کوهستانی بودن استان کردستان فصول بهار و تابستان پیشنهاد اول برای بازدید از این روستاست چرا که سرسبزی درختان در اوج خود قرار دارد.
مسیر دسترسی به روستای نجنه
برای بازدید از نجنه، به بانه رفته و از آنجا به روستای کوخان، بروید و حرکت را در مسیر جاده بانه ـ سردشت ادامه دهید. سپس با عبور از دو روستا به نام های نمشیر، نجنه سفلی به روستای نجنه علیا میرسید.
در جاده بانه - سردشت مزارع زیادی توجه رهگذران را به خود جلب میکند. کشاورزان این مزارع کپرهای کوچکی در مجاورت جاده ساخته اند و از این طریق به فروش محصولات کشاورزی خود با قیمتی مناسب اقدام میکنند. روستای بلبر و آبشار گویله نیز از دیگر جاذبه های استان کردستان هستند که بازدید از آنها خالی از لطف نیست.
دوشنبه 04 دی 1402
دوشنبه 06 آذر 1402
سه شنبه 09 اسفند 1401
سه شنبه 19 مهر 1401
میتونید خودتون ماهی بگیرید و کباب کنید
چهارشنبه 17 آذر 1400
سه شنبه 16 شهریور 1400
هنگام سفر به این روستا حتما خوردن ماهی قزل آلا را تجربه کنید. بستان های زیادی در مسیر بانه به سردشت وجود داره که کشاورزان با ساختن کپر کوچکی به فروش محصولات کشاورزی خود در کنار جاده به قیمت ارزان میکنند.
شنبه 09 مرداد 1400
یکشنبه 23 خرداد 1400
چهارشنبه 05 خرداد 1400