اجاره ویلا و سوئیت - آپارتمان

فارس - پاسارگاد   ( بزرگراه سعادت شهر_ صفاشهر )
چهارشنبه 09 تیر 1400

شهر شیراز در استان فارس یکی از مهم‌ترین مناطق گردشگری و توریستی ایران است که به خاطر جاذبه های تاریخی بی نظیر و بناهای تاریخی ارزشمند خود در سراسر جهان معروف شده است. شیراز قسمت اعظمی از تاریخ ایران را در خود جای داده است و به همین منظور هرساله گردشگران زیادی برای کسب یک تجربه تاریخی بی‌نظیر به این شهر سفر میکنند.  

میتوان گفت که مهم‌ترین جاذبه گردشگری شیراز پاسارگاد است. این بنای عظیم و منحصر به فرد با اولین نگاه همگان به به حیرت و شگفتی وا می‌دارد و با عظمت و زیبایی خود در میان سایر مناطق شیراز خودنمایی میکند.

پاسارگاد در فاصله 82 کیلومتری تخت جمشید و 130 کیلومتری شهر شیراز واقع شده است و در دامنه کوه زاگرس عظمت و ابهت خود را به رخ دیگران می‌کشد.  

تاریخچه شهر پاسارگاد

تاریخ شناسان قدمت این منطقه را به دوره پاره سنگی نسبت داده اند اما همه جهان پاسارگاد را به سبب سلسله هخامنشیان و تاریخ آن می‌شناسند.  

گفته شده است که در سال 550 میلادی یعنی در حدود 2500 سال قبل، امپراطور دلیر و نام آور ایران یعنی کوروش کبیر پس از پیروزی بر آخرین پادشاه ماد و مغلوب کردن او دشتی که در نزدیکی میدان نبرد بود را برای ساخت پایتخت خود انتخاب کرد. در همان زمان کوروش بزرگترین سلسله جهان، سلسله پرافتخار هخامنشیان را بنیان گذاری کرد.

بعد از شکست مادها سرزمین های زیادی در طی حکومت کوروش فتح میشد و روز به روز مرزهای ایران گسترش می‌یافت. از آنجایی که کوروش در طی سفر به سرزمین های گوناگون و فتوحات خود بناهای زیادی را دیده بود با الهام از بناهای مرمری یونانی، باغی با زیبایی غیر قابل وصف، درختانی سرسبز و آبنماهای باشکوه را در این مکان ساخت که این پردیس زیبا الهام بخش بسیاری از باغهای زیبا در طول تاریخ بود.

تمامی بناها و کاخ ها در قسمت های مختلفی از این باغ ساخته شده بودند، زندان سلیمان یا برج سلیمان هم که از بناهای بی نظیر این باغ است در در شرق این مجموعه جای گرفت.

تخت سلیمان که یکی از شناخته شده ترین بناهای پاسارگاد است زینت بخش جنوب باغ شده بود که پیکر پادشاه کبیر هخامنشی کوروش در آن آرمیده است.

ساخت پاسارگاد نقطه عطفی در معماری ایران و نشانگری از معماری اصیل هخامنشی بود.  

امروزه فقط بخش اندکی از آن پایتخت عظیم باقی مانده است و بخش اعظمی از آن همه زیبایی و ابهت به دست فراموشی سپرده شده است.  

آرامگاه کوروش کبیر

آرامگاه کوروش یک بنای سنگی با ارتفاع 11 متر است که در کمال سادگی از جاذبه خاصی برخوردار است. این بنا از یک تخته سنگ بزرگ و شش ردیف پله تشکیل شده است. سنگها این بنا با بست های فلزی به هم متصل شده اند و هیچ ملاتی در به هم چسباندن آن ها به کار نرفته است. این آرامگاه 7 طبقه است و طبقه هفتم آن خزانه نام دارد.  

میگویند که پیکر مومیایی شده کوروش در این طبقه قرار دارد.  

طراحی این آرامگاه توسط خود کوروش انجام گرفت. وی پی از کشته شدن در جنگ با سکاها به این آرامگاه منتقل شد.

تمامی پادشان هخامنشی برای احترام و بزرگداشت کوروش مراسم تاجگذاری خود را در این مقبره و در جوار پدرشان انجام می‌دادند.

کاخ بار عام

کاخ بار عام محلی بود که مهمانان و نمایندگان سایر مناطق تحت حکومت هخامنشیان برای دیدار با پادشاه به آن وارد می‌شدند. این بنا از چهار ایوان وسیع و یک تالار بسیار زیبا تشکیل شده بود که از تمام چهار دیوار تالار راه هایی برای ورود و خروج قرار داشت. از میان چهار ستون این تالار تنها یک عدد باقی مانده است.  

ایوان های کاخ بار عام هم از ستون های زیادی تشکیل شده بودند مثلا ایوان شمالی که بیشترین تعداد ستون را داشت از 48 ستون تشکیل شده بود.

این کاخ با طرح ها و نقوشی از حیوانات از جمله عقاب، ماهی و گاه تزئین شده بود. و یک نوشته حکاکی شده با خط میخی در آن وجود دارد که به این شرح است: « من کوروش شاه هخامنشی ام»

زندان سلیمان

زندان سلیمان همان آرامگاه کمبوجیه است که به دست کوروش کبیر ساخته شده است. امروزه تنها یک سنگ عمودی به ارتفاع 14 متر از آن بنا باقی مانده است.  

البته بیشتر مورخان بر این باورند که این مکان آرامگاه کمبوجیه پسر کوروش است اما افرادی هم هستند که این مکان را آرامگاه همسر کوروش، خزانه حکومت و حتی آتشکده میدانند.  

در این مکان هم نشانه هایی از معماری تدفینی به چشم می‌خورد و هم مذهبی.  

کاروانسرای مظفری

در نزدیک آرامگاه کوروش کاروانسرایی وجود دارد که متعلق به سال 766 هجری شمسی است و توسط پادشاه مظفری بنا شده. تخته سنگ های به کار رفته در این کاروانسرا از بازمانده های پاسارگاد است.

جهانگرد معروف استرالیایی در طی بازدید از این کاروانسرا اینگونه روایت میکند: «هر گوشه از استان فارس برگی از تاریخ است و شیراز پر است از مکان های غیرقابل وصف.»

انسان بالدار

در میان تمام نقش و نگارهای پاسارگاد انسان بالدار بیشتر از بقیه جلب توجه میکند. میگویند که این مجسمه نمایانگر شخصیت و تفکرات کوروش بوده است. در جای جای پاسارگاد آثاری مشاهده میشود که نماینده تمامی مناطق و فرهنگ های تحت حکومت کوروش بودند. سنگ نگاره انسان بالدار در میان کاخ دروازه قرار دارد و صورت آن به سمت ورودی کاخ قرار دارد. این سنگ‌نگاره از سالم‌ترین سنگ نگاره‌های باقی مانده از زمان کوروش است. گفته شده است که با ساختن این تندیس که مردی با ریش کوتاه و پرپشت را نشان می‌دهد که ردایی بلند تنش است و نشانگر حس اتحاد و همدلی است.

اقامت در شیراز

برای اقامت در استان فارس می‌توانید در سایت ویلاجار اقامتگاه های بومگردی پاسارگاد و اقامتگاه های شیراز را مشاهده کنید. 

در سفر به شیراز از مناطقی مانند تخت جمشید (پرسپولیس)، آرامگاه باباکوهی، مسجد وکیل و دشت زیبای ارژان هم دیدن کنید. 

دیدگاه کاربران


ستایش
ستایش
یکشنبه 17 مهر 1401
دوست داشتم بدونم داخلش چجوریه

جمعه 25 شهریور 1401
دور ور مقبره کوروش بزرگ یک شخص به طور تمسخر نام کوروش رو نام برده
شرم بر توهین کنندگان به کوروش
فرامرز
فرامرز
سه شنبه 16 آذر 1400
چقد حیف که به همچین آثار با ارزشی بی توجهی میشه الان تو هر کشور دیگه ای بود کلی ازش مراقبت میکردن
yektaa_jafarii
yektaa_jafarii
یکشنبه 14 شهریور 1400
نخستین پایتخت سلسله هخامنشیان، پاسارگاده که در دوره کوروش بزرگ ساخته شده و در دشت سرسبز مرغاب که در چهل کیلومتری شمال شرقی تخت جمشیده و آرامگاه ابدی کوروش بزرگه
پاسارگاد محل پیروزی کوروش بر استیاک (آخرین پادشاه مادها) هم بوده به همین خاطر مورخان معتقدند که کوروش، پاسارگاد را بسیار دوست داشته و اونجا کاخ های زیادی ساخته.
SIAVASHRASOOLI
SIAVASHRASOOLI
چهارشنبه 06 مرداد 1400
متاسفانه اصلا بهش رسیدگی نمیشه و کسی قدر این آثار با ارزش رو نمیدونه کلی تخریب شده و خیلی ها یادگاری نوشتن روش ولی پاسارگاد یکی از با ارزش ترین بناهای تاریخی برای ما ایرانیان است .