موقعیت جنگل ابر شاهرود
جنگل ابر شاهرود، یکی از زیباترین و خوش آب و هواترین جنگل های دنیا است که در چهل و پنج کیلومتری شمال شرقی شاهرود در مسیر جاده آزادشهر در نزدیکی روستای ابر واقع شده است و ادامه جنگل های سرسبز شمال کشور می باشد و به دلیل پوشش ابر موجود در این جنگل به این نام خوانده می شود.
جنگل ابر از طرف شمال، به جنگل های استان گلستان، از طرف جنوب به کوه قاسم، کوه ابر و قطری، از طرف شرق به منطقه اولنگ و از طرف غرب به کوه یخام و تکیانو منتهی می شود.
ویژگی های جنگل ابر شاهرود
جنگل ابر با 35 هزار هکتار وسعت، قسمتی از جنگلهای باستانی هیرکانی با قدمت چهل میلیون سال محسوب میشود. این جاذبه دیدنی به واسطه داشتن دریایی از ابر که در زمان های مختلف از سال فضای آن را احاطه میکند شهره شده و همه ساله گردشگران زیادی برای دیدن این جاذبه دیدنی به شاهرود می آیند. ارتفاع زیاد جنگل از سطح دریا، پایین بودن درجه حرارت در فصل گرما، وجود چشمهسارهای فراوان و پوشش جنگلی متنوع از شاخصههای این جنگل است.
منطقه ای که جنگل ابر در آن واقع شده، در مجاورت دو ناحیهی کم فشار (دشت گرگان) و پر فشار (منطقه ابر) قرار گرفته است، همین امر سبب شده در هنگام انرژی گرفتن زمین، ابرها به راحتی جا به جا شوند.
به طور کلی جنگل ابر در محل تلاقی سه جریان اقلیمی اصلی غرب و جنوب آسیا، یعنی پرفشارهای سیبری (جریان خشک و سرد)، پرفشار جنب حاره (جریان گرم و بیابانزا) و زبانههای اطلس و مدیترانه (جریان معتدل و مرطوب) است. ترکیب این اقلیمهای متفاوت و متضاد در یک منطقه کوچک جغرافیایی، در جهان کمنظیر است و همین امر باعث ایجاد تنوع گیاهی و جانوری در این منطقه شده است.
این جنگل بی شک از زیباترین جنگل های ایران و حتی دنیا به شمار میرود و مکانی رویایی و سحرانگیز برای بازدیدکنندگان میباشد که رویای قرار گرفتن بر فراز ابرها را برای انسان به برآورده میکند. با عبور از بالای ابرها خاطره ای به یادماندنی در ذهن ها میماند و فرصت تصمیم گرفتن برای رفتن به مناطق دیگر از انسان گرفته میشود.
جنگل ابر شاهرود جایی است که آسمان و زمین به هم میرسند. گویی ابرها درختان را در آغوش گرفته و بر قامت آنها بوسه میزنند و گاهی به نظر میرسد که زمین بر مرکب آسمان سوار شده و میخواهد همراه آن سفری بی پایان را آغاز کند.
این جنگل زیبا در تاریخ 20 بهمن 1389 خورشیدی به عنوان صد و چهاردهمین اثر طبیعی توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به ثبت رسیده و برای کسانی که به علم گیاه شناسی علاقهمند هستند، مکانی بسیار مناسب است.
در تاریخ 29 بهمن 1393 جنگل ابر توسط سازمان حفاظت محیط زیست جزو مناطق چهارگانه حفاظت شده قرار گرفت.
جنگل ابر دارای چشمه سارهای متعددی نیز است که از مهمترین آنها، چشمه قطری، چشمه ترش، چشمه آلوچال و آب شرش می باشد. چشمه ترش از بهترین مکان های کمپ زنی در جنگل ابر است.
دو آبشار آلوچال و شرشر از معروف ترین آبشارهای جنگل ابر هستند که بسیاری از بازدیدکنندگان صرفا برای دیدن این دو جاذبه راهی جنگل ابر میشوند. در مجاورت این دو آبشار، تعداد زیادی آبشار دیگر قرار دارد که در مسیر کوهپیمایی نمایان هستند. البته ناگفته نماند که مسیر رسیدن به آبشار شرشر سخت است و تنها کوه نوردان حرفه ای میتوانند از آن دیدن کنند.
آبشار آلوچال نیز از دو آبشار بزرگ تشکیل شده که از فاصله چند صد متری روی هم میریزند و آبشار اصلی آلوچال را به وجود می آورند. ارتفاع این آبشار 25 متر است. برای دیدن این جاذبه باید از مسیر آسفالته 50 کیلومتر، از مسیر شوسه 9 کیلومتر و 5 کیلومتر نیز پیاده روی انجام داد.
برای رسیدن به جنگل ابر گردشگران باید بخشی از مسیر را به مدت چند ساعت پیاده بروند. جنگل نوردی و کوه نوردی در این طبیعت زیبا بسیار لذت بخش است و دیدن قله ها و تپه ها، درختان گوناگون، چشمه های پر آب و آبشارهای خروشان با هوایی دلچسب و با طراوت انسان را به بزم عاشقانه ای میان او و طبیعت دعوت میکند.
از تفریحات لذت بخش این منطقه خوش آب و هوا دوچرخه سواری می باشد. اگر آمادگی جسمانی مناسبی دارید میتوانید از این فرصت استفاده کرده و با گروه های مختلف دوچرخه سوار همراه شوید.
قطعا لذت عکاسی در این جنگل زیبا تکرار نشدنی است و بهترین خاطره ها را برای گردشگران ثبت میکند. تماشای پرندگان گوناگون این بهشت کوچک نیز خالی از لطف نیست و حس زندگی و حیات را در انسان زنده میکند.
جنگل ابر مملو از گیاهان دارویی نادر و شناخته شده است که برای تحقیق و پژوهش در این زمینه مکانی مناسب است.
پوشش گیاهی و جانوری جنگل ابر
از گیاهان درختی موجود در این منطقه می توان بلوط، ممرز افرا، شیردار، توسکا، آزاد داغداغان و از گیاهان مرتعی گونه های کلاه میر حسن، چوبک، اسپرس، دم روباهی، آویشن و شبدر را نام برد.
از جانوران این منطقه نیز می توان به خرس قهوهای، گرک، پلنگ، خوک وحشی، شغال، روباه، خرگوش، کل و بز، شوکا، و از پرندگان کبک، کبوتر جنگلی، بلدرچین، عقاب جنگلی، کرکس، شاهین، فاخته، قرقاول اشاره کرد.
معرفی روستای ابر
این روستا در فاصله 12 کیلومتری از جنگل ابر واقع شده و به علت امکانات اقامتی که در اختیار گردشگران قرار میدهد معروف شده است. روستای ابر برخلاف جنگل ابر در دشتی کویری و وسیع واقع شده و در ابتدای مسیر جنگل نوردی قرار دارد. بیشتر جنگل نوردان و کوه نوردان قبل از حرکت در روستا استراحت میکنند و بعد راهی جنگل میشوند.
جاذبه های گردشگری نزدیک جنگل ابر
این جنگل رویایی به تنهایی آنقدر جذاب و زیباست که ارزش دارد برای دیدن آن راهی جاده شوید و وقت خود را برای لذت بردن از طبیعت بی نظیر آن صرف کنید. اما علاوه بر زیبایی های این جنگل، جذابیت های دیگری نیز وجود دارد که رنج سفر را بر شما آسان تر میکند.
در راه رسیدن به جنگل ابر از طرف تهران که به شاهرود سفر کنید میتوانید از آثار تاریخی متعدد این شهر که به قاره کوچک معروف است دیدن کنید. مجموعه بایزید بسطامی دانشمند مشهور بسطام و آرامگاه شیخ ابوالحسن خرقانی، عارف و شاعر ایرانی در روستای قلعه نو خرقان از جاذبه های تاریخی در نزدیکی جنگل ابر شاهرود هستند.
سفر به جنگل ابر شاهرود
برای سفر به این منطقه با خودروی شخصی باید برنامه دقیقی داشته باشید و در صورتی که آشنایی چندانی به این جنگل ندارید، حتما با راهنمایان محلی و افرادی که آشنایی دارند، همراه شوید زیرا ابرها ناگهان ظاهر میشوند و دید را کم میکنند که اگر در این لحظه در کنار آبشار یا پرتگاهی قدم بردارید، احتمال خطر بالا میرود.
هر آنچه که برای سفر مورد نیاز است را از شاهرود تهیه کنید زیرا امکانات مغازه هایی که در روستا وجود دارد بسیار محدود می باشد.
گردشگران می توانند در کمپ جنگل ابر چادر بزنند. امکان اسکان در خانههای روستایی نیز در روستای ابر وجود دارد.
اواخر فروردین ماه تا مهرماه، بهترین زمان بازدید از جنگل ابر است.
برای اقامت نیز میتواند با اجاره سوئیت در سمنان سفری لذت بخش را تجربه کنید.
مسیر دسترسی جنگل ابر
برای دسترسی به جنگل ابر باید از شاهرود و یا شهر بسطام وارد جاده شاهرود - آزاد شهر شده و از آنجا وارد راه فرعی به سمت روستای ابر شوید. از آنجا تا جنگل ابر راه زیادی نیست. ضمن اینکه راه دسترسی دیگری از استان گلستان نیز وجود دارد.
سه شنبه 09 آذر 1400
یکشنبه 03 مرداد 1400
سه شنبه 18 خرداد 1400
چهارشنبه 08 اردیبهشت 1400
شنبه 14 فروردین 1400
چهارشنبه 13 اسفند 1399
سه شنبه 14 بهمن 1399
چهارشنبه 10 دی 1399
سه شنبه 09 دی 1399
پنج شنبه 29 آبان 1399
دوشنبه 12 آبان 1399
دوشنبه 21 مهر 1399
شنبه 25 مرداد 1399
یکشنبه 05 مرداد 1399
دوشنبه 16 تیر 1399
دوشنبه 02 تیر 1399
سه شنبه 27 خرداد 1399
شنبه 24 خرداد 1399
سه شنبه 20 خرداد 1399