معرفی روستای برغان
روستای برغان (Baraghan) یکی از روستاهای تاریخی و گردشگری نزدیک شهر کرج و جزو شهرستان ساوجبلاغ می باشد. روستای توریستی برغان در مسیر کرج - کردان قرار گرفته و این موقعیت باعث رونق صنعت گردشگری آن شده است. روستایی که علاوه بر زیبایی های طبیعی و گردشگری، از نظر تاریخی نیز حرف های زیادی برای گفتن دارد. روستای برغان به دلیل نزدیکی به استان تهران، همواره مکان بسیار مناسبی برای تفریح پایتخت نشینان میباشد که خستگی زندگی پرمشغله شهرنشینی را از تن رها میکنند و برای آنها نسبت به سفرهای بلندمدت بسیار مقرون به صرفه میباشد.
آب و هوای این روستا به دلیل قرارگیری در رشته کوه های البرز در بهار و تابستان معتدل و در پاییز و زمستان سرد می باشد.
بافت روستای برغان، قدیمی و دارای باغ های بسیاری است که در تمام فصول سال به ویژه بهار و تابستان پذیرای گردشگران بسیاری می باشد.
رودخانههای شاهرود و سنج که از کوههای البرز مرکزی سرچشمه میگیرد، از کنار این روستا میگذرند و همین رودخانه ها نیز سبزی و طراوت را برای روستا و جاده منتهی به آن به ارمغان می آورند، به طوری که وقتی وارد جاده برغان میشوید، تا چشم کار میکند، درخت است و سرسبزی و صدای رودی خروشان که شما را به وجد میآورد. عمر بسیاری از این درختان به بیش از هزار سال میرسد.
جاذبه های تاریخی روستای برغان
منطقه توریستی برغان آثاری همچون حسینیه اعظم برغان، پل تاریخی برغان، میدان برغان، چنار کهن و باشکوه مسجد جامع، درخت پیر سپیدارک و تپه باستانی قلعه کش کلا که از دوره ایلخانی به جا مانده و زیارتگاه چهل دختر را در خود جای داده است.
مسجد جامع با قدمتی هشتصد ساله و حسینیه اعظم که در بالامحله برغان قرار گرفته، با قدمتی بیش از پنج قرن، از آثار مذهبی تاریخی مهم روستای برغان است.
حسینیه اعظم برغان قدمتی به دیرینگی صفویه دارد و با شماره ثبت 10824 در تاریخ دوم بهمن ماه 1382 خورشیدی در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفته است. مراسم تعزیه خوانی در این حسینیه یکی از باشکوهترین مراسم های مذهبی این منطقه میباشد.
نکته جالب در مورد دو اثر باارزش حسینه و مسجد برغان، پلی است که آن دو را به یکدیگر پیوند میدهد. ساخت پل سنگی برغان نیز به دوران صفویه بازمیگردد و در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است. میدان برغان جز مکان های مهم این روستاست که محل تجمع و برگزاری مراسم های مهمی مانند تعزیهخوانی میباشد.
بازار برغان نیز در زمره قدیمی ترین بازارهای استان به شمار می رود که در گذشته نیز مرکز تجارت محصولات کشاورزی، پنبه و نظایر آن بوده است.
همچنین پلی با یک چشمه طاق روی رودخانه شاهرود مقابل در ورودی حسینیه اعظم بنا شده که از بناهای دوره صفویه است و در دورههای زندیه، قاجاریه و پهلوی تعمیراتی در آن صورت گرفته است.
شکم گردی در روستای برغان
وجود باغ های فراوان میوه در برغان باعث شده که افراد تمایل بیشتری به گردش در این روستای توریستی داشته باشند و انواع میوه های فصلی با رنگ و لعاب جذاب گردشگران را وسوسه میکند تا برای یکبار هم که شده آنها را امتحان کنند. همچنین از سوغاتی های خوشمزه و معروف این روستا می توان به آلوی برغان، عسل، خشکبار و آجیل برغان، توت و لبنیات اشاره کرد.
آلوی برغان نوع خاصی از این میوه است که از پیوند دو آلوی بخارا و آلوی محلی به دست می آید. انتخاب محل کاشت و نگهداری آلو و دمای مناسب در پرورش این میوه محلی بسیار اهمیت دارد.
بستنی برغان نیز که با روش خاصی تهیه میشود از خوراکی های معروف برغان است.
اسب سواری در برغان
افرادی که به سوارکاری علاقه مند هستند میتوانند به دو باشگاه که در مسیر کرج - کردان قرار گرفته، مراجعه کنند و اسب سواری در برغان را تجربه کنند.
روستاهای اطراف برغان
روستای سنج در نزدیکی برغان نیز یکی از روستاهای توریست پذیر است که باغهای فراوانی را در خود جای داده و بهاری بسیار تماشایی و جذاب دارد. روستای آتشگاه و روستای سورهه با انواع ترشی های محلی و گونه های جانوری خاص از دیدنی های البرز هستند که در نزدیکی روستای برغان گردشگران را به سوی خود فرامیخوانند.
بهترین زمان بازدید از روستای برغان
بازدید از این روستا در هر فصل زیبایی های خاص خود را دارد. در فصل بهار، زیبایی های این روستا با شکوفه های درختان میوه و گل های زیبا تزیین می شود، در فصل تابستان برای رفتن به منطقه ای خوش آب و هوا، در فصل پاییز برای دیدن پاییز هزار رنگ روستا و در فصل زمستان برای برف بازی. اما بهترین زمان حضور در روستای توریستی برغان از فروردین تا اوایل پاییز است.
اقامت در برغان
در برغان، هتلی وجود ندارد اما میتوانید از خانه های محلی یا ویلاهای موجود در منطقه استفاده کنید. امکان اجاره ویلا در کرج یا اجاره ویلا در کردان در سایت ویلاجار موجود است.
مسیر دسترسی به روستای برغان
مسیر اول، از اتوبان کرج ـ رجاییشهر، جاده آتشگاه به سمت این روستا بروید.
مسیر دوم، از اتوبان کرج ـ قزوین پس از کردان به سمت برغان حرکت کنید.
سه شنبه 09 مرداد 1403
یکشنبه 19 آذر 1402
سه شنبه 09 آذر 1400
یکشنبه 03 مرداد 1400
شنبه 14 فروردین 1400
چهارشنبه 13 اسفند 1399
سه شنبه 14 بهمن 1399
سه شنبه 09 دی 1399
دوشنبه 26 آبان 1399
پنج شنبه 08 آبان 1399
سه شنبه 15 مهر 1399
دوشنبه 20 مرداد 1399
سه شنبه 31 تیر 1399
شنبه 14 تیر 1399
یکشنبه 01 تیر 1399
دوشنبه 26 خرداد 1399
پنج شنبه 22 خرداد 1399
سه شنبه 20 خرداد 1399