اجاره ویلا و سوئیت - آپارتمان

تهران - رباط کریم  
سه شنبه 11 دی 1403

گسترده ترین مجموعه حمل و نقل هوایی در ایران، فرودگاه امام خمینی است که با وسیع ترین باندهای فرودگاهی و بیش از 14 هزار هکتار مساحت در قسمت جنوب غربی تهران واقع شده است.

دسترسی سریع به فرودگاه با وسایل حمل و نقل عمومی مثل تاکسی، مترو و اتوبوس، برخورداری از پارکینگ، هتل، رستوران، کافی شاپ و سایر امکانات رفاهی برای مسافران این فرودگاه را نسبت به سایر فرودگاه های کشور متمایز ساخته است.

پیشینه تاسیس فرودگاه امام خمینی

پیشنهاد تاسیس و راه اندازی یک فرودگاه جدید در تهران برای بار اول در سال 1346 ه.ش از طرف سازمان بین المللی هوانوردی غیرنظامی (سازمان ایکائو) مطرح شد. فرودگاهی مجهز که امکان ارائه خدمات ترانزیتی ایران با کشورهای آسیایی و اروپایی را داشته باشد.

در سال 1351 با این طرح بنام فرودگاه بین المللی آریامهر موافقت و در سال 1356 قرارداد آن بین چند شرکت ایرانی و آمریکایی منعقد و ساخت آن شروع شد.

برای این پروژه بودجه یک میلیارد دلاری در نظر گرفته شده بود که تا در سال 1362 افتتاح گردد. اما با شروع انقلاب اسلامی در سال 1357 ساخت فرودگاه به تعویق افتاد سپس با روی کار آمدن دولت جدید جمهوری اسلامی، تصمیم جدید اتخاذ شد تا با استفاده از نیروهای متخصص داخلی آن را تکمیل نمایند. اما در نهایت بعد از پایان جنگ عراق و ایران، یک شرکت فرانسوی با همکاری چند شرکت ایرانی، ساخت فرودگاه را شروع کردند و فاز اولیه فرودگاه به صورت نیمه تکمیل در اردیبهشت 1383 افتتاح شد.

معماری فرودگاه امام خمینی

همانطور که گفته شد طرح اولیه توسط طراح فرودگاه شارل دوگل پاریس، بنام پل آندرو ارائه شد اما در نهایت در سال 1375 طرح مهندسین داخلی ایران انتخاب و در سال 1382 اجرا شد.

این مجموعه به شکل یک هشت‌ ضلعی طراحی شده است که از چهار واحد مجزا در هر طرف تشکیل شده و به طور متقارن در راستای محور اصلی خود قرار گرفته‌اند.

پایانه‌های فرودگاه امام خمینی

فرودگاه بین المللی امام خمینی از 3 ترمینال مجزا تشکیل شده که گنجایش مسافران در هریک بسیار زیاد است.

  • اولین ترمینال که امکان جابه جایی 7 میلیون مسافر و 120 هزار تن بار را دارد در سال 1383 شروع به فعالیت کرد.
  • فرودگاه دوم که پایانه سلام نامیده شد، در سال 1398 به بهره برداری رسید و امکان جابجایی روزانه 5 میلیون مسافر را برخوردار است البته هدف از ایجاد این پایانه پروازهای داخلی بوده است.
  • ترمینال سوم، فرودگاه ایرانشهر است که طرح آن هنوز در مرحله مطالعاتی و بررسی قرار دارد. اما با راه اندازی آن برآورد میشود میزان 20 میلیون نفر مسافر میتواند پذیرش داشته باشد.

بخش‌های مختلف فرودگاه امام خمینی

هدف از طراحی و ایجاد مجموعه فرودگاهی بین المللی امام خمینی، ارائه خدمات بهتر برای مسافرین داخلی و خارجی است به همین منظور دارای بخش های مختلفی میباشد.

  • بخش گذرنامه، یکی از مهم ترین بخش ها در هر فرودگاه بین المللی است که مسافران میتوانند در فرودگاه امام خمینی ویزای فرودگاهی و امور بازرگانی و اداری مرتبط با سفر خود را  در این قسمت دریافت کنند.
  • بخش دیگر، جایگاه اختصاصی CIP، است که مسافران میتوانند قبل یا بعد از سفر خود در فرودگاه استراحت کنند. این بخش در فرودگاه امام خمینی شامل 3 طبقه میباشد. در واقع خدمات CIP شامل تمام مراحل پرواز از جمله، حمل بار و دریافت کارت پرواز برای مسافر است که توسط کارکنان فرودگاه انجام میشود و مسافر تا پایان این مراحل در سالن تشریفات حضور دارد.

ناگفته نماند این خدمات شامل هزینه های بالایی است و افراد خاصی از این خدمات استفاده میکنند.

  • بخش گمرک که قسمت دیگری از فرودگاه بین المللی امام خمینی میباشد، وظایف بررسی کالا، حیوانات خانگی و ارز همراه مسافران را به عهده دارد. البته هر مسافری که بیش تر از 50 هزار یورو همراه خود داشته باشد موظف است به بخش گمرک اطلاع دهد. از طرفی کالاهایی که تجاری هستند، در این بخش بررسی میشوند.
  • قسمت پست در فرودگاه بین المللی امام خمینی، این امکان را به افراد میدهد تا هر بسته ای را با ابعاد و وزن نا محدود به کشور دیگری ارسال کنند.
  • قسمت مهمی دیگری از فرودگاه بین‌المللی امام خمینی، اورژانس است که در آن فوریت های پزشکی و انتقال بیماران به بیمارستان، انجام میگیرد. علاوه بر آن، بخش قرنطینه، برای نگهداری و مراقبت از مسافرینی که علائم بیماری واگیردار در آن ها دیده شود، در نظر گرفته شده است.

امکانات فرودگاه امام خمینی

از جمله امکانات رفاهی بروز و بین المللی که برای مسافران در این فرودگاه در نظر گرفته شده است میتوان به

  • صرافی و بانک
  • تاکسی فرودگاهی
  • هتل
  • پارکینگ طبقاتی
  • کافی شاپ و رستوران
  • اینترنت وای فای رایگان
  • حمل و نقل مسافران از پارکینگ تا پایانه با اتوبوس شاتل اشاره کرد.

دسترسی به فرودگاه بین‌المللی امام خمینی

دسترسی به فرودگاه با وسیله شخصی از 2 بزرگراه ساوه و اتوبان قم به راحتی امکان پذیر است.

به غیر از خودروی شخصی افراد میتوانند برای رفت و آمد به فرودگاه، از ایستگاه فرودگاه در خط 8 مترو استفاده کنند.

همینطور شرکت های تاکسیرانی مختلفی هستند که با خودروهای لوکس به مسافران آماده خدمت رسانی در تمامی ساعات شبانه روز میباشند.

به غیر از این موارد، از ترمینال 4 به فاصله زمانی هر یک ساعت یکبار، اتوبوس ویژه فرودگاه به سمت میدان آزادی و حرم مطهر حرکت میکند.

در حال حاضر فرودگاه امام خمینی جایگزین فرودگاه مهرآباد، برای تمامی پروازهای خارجی به غیر از سفر حج میباشد.

دیدگاه کاربران