روستای سقالکسار در استان گیلان و در پانزده کیلومتری جنوب شهر رشت و در 327 کیلومتری از تهران قرار دارد. این روستا به علت داشتن پاک ترین دریاچه ایران و طبیعت زیبا و چشم نوازش و البته مردم مهمان نواز و خونگرم معروف شده است.
نامگذاری سقالکسار
واژه سقالکسار به معنای محل آب خوردن پرندگان میباشد. در زمان های گذشته پرندگانی همچون سار و لک به این روستا می آمدند و از آب چشمه می نوشیدند و به همین علت این روستا و دریاچه آن سقالکسار نامیده شدند.
درباره روستای سقالکسار
روستای سقالکسار در دهستان لاکان واقع شده و تمیز بودن این روستا یکی از ویژگی های مهم آن است و یکی از دلایل مهم این پاکیزگی، اجرای طرحی به وسیله شورای اسلامی آن مبنی بر اینکه هنگام ورود مسافران به روستا، مبلغی از گردشگران ورودی دریافت می کنند و یک کیسه زباله به آنها می دهند تا زباله های خود را در طبیعت روستا و دریاچه رها نکنند و در کیسه زباله بریزند و در صورتی که گردشگران، کیسه های زباله را به متصدی تحویل بدهند، دو سوم مبلغ به آنان پس داده خواهد شد، این جایزه و مشوق موثر، موجب شد تا هیچ زباله ای در طبیعت این روستا دیده نشود. اما ظاهرا این رسم و روش پسندیده در کنترل نظافت روستا کمرنگ شده است و دیگر کسی از آن استقبال نمیکند.
روستای سقالکسار چشم انداز طبیعی زیبایی دارد و سکوت آن و دریاچه ای که مقصد بسیاری از مسافران است، جاذبه ای بی بدیل هستند. دریاچه سقالکسار را انبوهی از درخت های جنگلی بلند قامت احاطه کرده اند و رویایی بودند آن را دوچندان ساخته اند. روستای سقالکسار علاوه بر دریاچه، جاذبه های طبیعی بسیاری دارد که با سفر به آن میتوانید عمیقا زیبایی های آن را درک کنید و همچنین با همنشینی مردم خونگرمش که عمدتا به کشاورزی و دامداری و پرورش ماهی مشغول هستند، از نزدیک آشنا شوید. اگر در فصل بهره برداری از برنج به این روستا سفر کنید، مزارع برنج و عطر دلنشین شالی و منظره زیبای خوشه های آنها جلوه ای منحصر به فرد به این روستای خوش آب و هوای استان گیلان می بخشد. بازارچه روستای سقالکسار هم در نوع خود جذابیت خاصی دارد.
نکته جالب در مورد روستای سقالکسار این است که تصویربرداری فیلم ماهی و گربه در این روستا و در لوکیشن دریاچه انجام گرفت. شاید تا آن زمان کمتر کسی دریاچه سقالکسار را میشناخت و این فیلم راز آلود و جنایی موجب شد جذابیت دریاچه بیشتر شود.
دریاچه سقالکسار
پیرامون مزار آقا سید شریف دریاچه های زیادی دیده میشود که طبیعت بسیار دلنوازی دارند. از بزرگترین این دریاچه ها یا استخرها، سد خاکی سقالکسار با مساحت 15 هکتار است. این دریاچه در نزدیک چماچاه واقع شده و جزو روستای سقالکسار است. این دریاچه زیبا در تمام فصل ها توریست های زیادی را به سمت خود جذب می کند که با 15 دقیقه رانندگی از شهر رشت می توان به روستای سقالکسار و دیدن این دریاچه آمد. در واقع سقالکسار یکی از بزرگترین دریاچه های استان گیلان، نیز محسوب میشود که ارتفاع آن از سطح دریا 64 متر میباشد. آب این دریاچه از بارش های سالیانه این منطقه و همچنین چشمه های اطراف تامین میشود.
همانطور که گفته شد یکی از ویژگی های روستای سقالکسار پاک بودن آن است و بالتبع دریاچه آن نیز از توجه مردم بومی بهرهمند بوده و کمتر زباله ای در پیرامون آن مشاهده میشود. در زمان های گذشته، میان دریاچه سقالکسار، خانه ای دیده میشد که ظاهرا غرق شده بود و مردم محلی داستان های متفاوتی برای آن نقل میکردند. عده ای میگفتند که این سازه غرق شده، خانه ای است که هنگام بالا آمدن آب دریاچه بخشی از آن پنهان شده و زیر آب میرود و زمان پایین آمدن آب دریاچه نمایان میشود. عده ای دیگر به این سازه خانه سقالکسار میگفتند و عقیده داشتند که قایقی شبیه خانه است که در آب دریاچه لنگر اندخته، اما امروزه خانه سقالکسار یا همان سازه غرق شده وجود ندارد و آن را از میان دریاچه برداشته اند.
تفریحات و امکانات دریاچه سقالکسار
در پیرامون دریاچه سقالکسار امکانات مناسبی برای گردشگران تعبیه شده است که میتوانند لحظاتی خوش را در کنار آن سپری کنند.
لذت پیاده روی در کنار دریاچه سقالکسار و لذت بردن از سکوت و تماشای مناظر طبیعی بسیار شگفت انگیز است. یک پیاده روی لذت بخش دور تا دور دریاچه جلوه های تازه ای از روستا را نمایان میکند که ممکن است با حیوانات اهلی مواجه شوید که در حال چرا هستند و اگر در فصل کم آبی و تابستان به سقالکسار بیایید، در بخشی از آن تنه درختانی را خواهید دید که از آب بیرون زده و منظره متفاوتی به دریاچه میدهد. در اطراف دریاچه مکان هایی برای برگزاری پیک نیک در نظر گرفته شده که زیر سایه درختان در مجاورت دریاچه، میتوان بساط پیک نیک را پهن کرد و از تماشای موج های کوچک دریاچه لذت برد.
در سفر به روستا و دریاچه سقالکسار عکاسی را فراموش نکنید! با وجود دریاچه زیبا و زلال آن که انعکاس درختان اطراف را در سینه خود جای داده تصاویر بی نظیر و تکرار نشدنی میتوان ثبت کرد.
همچنین امکانات مناسب برای قایق سواری گردشگران فراهم شده که میتوان لذت تماشای چشم انداز اطراف دریاچه و روستا را از درون دریاچه تجربه کرده و عکس های زیبایی بگیرید. البته استفاده از قایق های پدالی ملزم به پرداخت هزینه میباشد.
با وجود جذاب بودن دریاچه سقالکسار برای ماهیگیری و شنا، اما این تفریحات لذت بخش در این محل ممنوع است.
نقاط ضعف دریاچه و روستای سقالکسار
این روستای توریستی پتانسیل های طبیعی و غیر طبیعی بسیاری دارد که جلوه زیبایی به آن داده اند، اما از جنبه اطلاع رسانی و تبلیغات، مورد توجه قرار نگرفته است. امکانات روستا مناسب است اما پاسخگوی نیاز گردشگران مخصوصا در روزهای تعطیل نیست. دریاچه سقالکسار نیز به نظارت بیشتر مسئولان نیاز دارد.
مناطق توریستی نزدیک سقالکسار
موزه میراث روستایی در نزدیکی دریاچه و شرق آن و در فاصله 30 دقیقه ای از آن واقع شده، دافسار در نزدیکی سقالکسار در فاصله 30 دقیقه ای از آن که برای ماهیگیری مکانی بسیار مناسب است و البته از سقالکسار بسیار خلوت تر و بکرتر میباشد، قلعه رودخان در 20 کیلومتری فومن و با فاصله زمانی یک ساعت از سقالکسار، ماسوله شهری پلکانی که بیشتر به خاطر معماری زیبایش معروف شده از جذابیت های گردشگری نزدیک دریاچه سقالکسار هستند.
بهترین زمان سفر به سقالکسار
فصل بهار با وجود سرسبزی و زیبایی این روستا اما ممکن است بسیار شلوغ باشد و برخی افراد را دچار مشکل سازد، اگر شرایط لازم را دارید میتوانید در فصل پاییز یا زمستان به دیدن سقالکسار و دریاچه زیبای آن بیایید. به خصوص در فصل پاییز که برگ های درختان اطراف، آب زلال دریاچه را به زیبایی رنگآمیزی میکنند. زمستان نیز سرتاسر روستا پوشیده از برف میشود و منظره سفید دریاچه و خانه های روستا در نوع خود بسیار جذاب است.
اقامت در روستای سقالکسار
اجاره خانه های روستایی در سقالکسار به علت نزدیکی به دریاچه از گزینه های مناسب اقامت میباشد. افرادی که به کمپینگ علاقه دارند با داشتن تجهیزات کامل میتوانند در روستا چادر برپا کنند. روستاهای اطراف نیز خانه های روستایی برای گردشگران دارند. همچنین میتوان در شهرهای فومن، خمام و رشت از اجاره ویلا در رشت، اجاره ویلا در فومن و اجاره ویلا در خمام استفاده کرده و یا در هتل مستقر شوید.
مسیر دسترسی به روستای سقالکسار
مسیر اول: از جاده قزوین به رشت، در دوراهی مسیر رشت را انتخاب کرده و بعد از پلیس راه، تقاطع روگذر به سمت فومن را برگزینید تا وارد جاده فومن سراوان شوید و سپس به بقعه آقاسید شریف (که موزه میراث روستایی در این مسیر نیز واقع شده است) رفته و از اینجا هم تا روستای سقالکسار 15 دقیقه راه میباشد.
مسیر دوم: به شهر رشت رفته و از آنجا به فلکه انتظام، در ده کیلومتری جاده جیرده، بعد از بقعه آقاسید شریف و قبل از جیرده به روستای سقالکسار میرسید.
سه شنبه 09 آذر 1400
یکشنبه 03 مرداد 1400
جمعه 25 تیر 1400
من باجمعی ازهمکاران دبیر درهفته ی معلم به این مکان جذاب ورویایی ودیدنی سفربه یادماندنی ای داشتیم.بهدهمه دوستان عزیزی که این مطالب مفیدروخوندن توصیه می کنم حتماایران زیبای خودمون ،خصوصااین روستای زیبا روببینیدوازمناظروجاذبه های زیبایش حظّ وافرروببرید. سپاس💐💐💐🌷🌷🌷🌷
دوشنبه 17 خرداد 1400
سه شنبه 07 اردیبهشت 1400
شنبه 14 فروردین 1400
چهارشنبه 13 اسفند 1399
سه شنبه 14 بهمن 1399
سه شنبه 09 دی 1399
دوشنبه 19 آبان 1399
چهارشنبه 30 مهر 1399
یکشنبه 02 شهریور 1399
دوشنبه 13 مرداد 1399
سه شنبه 24 تیر 1399
یکشنبه 08 تیر 1399
شنبه 31 خرداد 1399
یکشنبه 25 خرداد 1399
سه شنبه 20 خرداد 1399