دریاچه نئور در جنوب شرقی استان اردبیل، بین شهرستان اردبیل و خلخال و در یکی از دره های کوهستان باغرو واقع شده است که به عنوان بزرگترین دریاچه طبیعی و آب شیرین استان اردبیل شناخته می شود.
ریشه اسم نئور مغولی است. در زبان مغولی به دریاچه نوور می گویند و در ترکی آذربایجانی به دریاچه کوچکی که هیچ رودخانه ای به آن منتهی نمی شود، نئور نیز گفته می شود.
دریاچه نئور مشتمل بر دو دریاچه کوچک و بزرگ است که در فصل بهار به هم میپیوندند و دریاچه واحدی را به وجود میآورند که حداقل و حداکثر عمق آن حدود 6 و 13 متر می باشد. روی این دریاچه سدی در تنها خروجی دریاچه احداث و مورد بهره برداری قرار گرفت که هدف از ایجاد آن، ذخیره آب این دریاچه جهت استفادههای کشاورزی بوده است.
بارندگی کافی و وجود چشمههای متعدد موجب پایداری وضعیت دریاچه شده، ضمن آنکه هوای مطبوع منطقه زمینه بسیار مناسبی برای جذب گردشگران، به ویژه در فصول گرم سال را به وجود آورده است.
منطقه دریاچه نئور به عنوان یک منطقه حفاظت شده زیست - محیطی تحت نظارت سازمان حفاظت محیط زیست است و شکار هر گونه پرنده آبی در این دریاچه ممنوع می باشد. این منطقه از ارزش های زیستگاهی، اکوتوریستی، زنبور داری، کشاورزی و دامداری برخوردار می باشد و نیز از پوشش گیاهى متنوع از جمله شبدر، بابونه، بومادران، آلاله، نعناع و غیره بهره مند است، دریاچه نئور زیستگاه برخی از گونه های پرندگان مهاجر عبوری نیز هست.
از جمله چشمه های منطقه نئور می توان از چشمه های گور بلاغی، شبلو بلاغی، گول بلاغی، قاشقا بلاغی، پیالا گوزه، قورما چوخور بلاغی، دیری بلاغی، پاسگاه بلاغی، قوتور بلاغی، حسین بلاغی، اوبا بلاغی، اسدخان یوردونون بلاغی، سید یوردونون بلاغی، قالا گوزه سی و فرخ یوردونون بلاغی نام برد.
جاذبه های گردشگری دریاچه نئور
از جمله جاذبه های جالب و لذت بخش این دریاچه، ماهیگیری است. نوعی ماهی به نام ماهی قزل آلای رنگین کمان در نئور وجود دارد که هرسال برای کنترل جمعیت گاماروس ها (نوعی آبزی) در دریاچه، تعدادی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان، را داخل آب نئور رها می کنند.
مسابقه ی ماهیگیری در شهریور ماه هر سال در این مکان برگزار می شود که برای علاقه مندانی که در این مسابقه شرکت می کنند و همچنین برای دوستداران طبیعت بسیار هیجان انگیز است.
ماهی های دریاچه نئور باید قبل از شروع فصل زمستان صید و جمع آوری شوند چرا که در فصول سرد سال، آب این دریاچه یخ زده و موجب نابودی ماهی ها می شود.
یخ زدن دریاچه نئور در زمستان موجب فراهم آمدن طبیعی یک جاذبه دیگر می گردد، در این فصل علاقه مندان به ورزش های زمستانی می توانند با سفر به این منطقه اوقات لذت بخشی را برای خود خلق کنند.
مسیر دسترسی به دریاچه نئور
زیباترین مسیر دسترسی به نئور جاده ای خاکی است که از سوباتان تالش به دریاچه می رسد. اما چند مسیر برای رفتن به منطقه نئور وجود دارد.
از اردبیل به سمت خلخال می رویم، بعد از طی حدود سی و پنج کیلومتر، روستای بودالالو را می بینیم که از این روستا جاده ای به سمت بالا می رود و باید در حدود سیزده کیلومتر راه برویم و بعد از عبور از روستای عباس آباد به دریاچه زیبای نئور می رسیم. مسیر تا قبل از دریاچه آسفالت است اما دورتا دور دریاچه جاده خاکی می باشد که دسترسی به اطراف دریاچه را میسر می کند.
دوشنبه 08 آذر 1400
یکشنبه 03 مرداد 1400
دوشنبه 17 خرداد 1400
سه شنبه 07 اردیبهشت 1400
شنبه 14 فروردین 1400
چهارشنبه 13 اسفند 1399
سه شنبه 14 بهمن 1399
سه شنبه 20 خرداد 1399