گردکوه از سه تپه بزرگ باستانی تشکیل شده است که در منطقه جمنان در جنوب شرقی شهرستان قائمشهر قرار دارد.
بلند ترین تپه این منطقه چیزی در حدود بیست و شش متر ارتفاع دارد که پیشینه آنها تا عصر آهن تخمین زده شده است.
ایرانیان در دوره اشکانیان و ساسانیان در این تپه ها سکونت داشتند، به همین دلیل بقایایی از ظروف قدیمی مربوط به دوران ساسانی و اشکانی در این منطقه کشف شده است. همچنین باستان شناسان در نزدیکی این تپه نیز گورستانی کشف کرده اند که قدمت این گورستان را متعلق به سه هزار سال پیش از ظهور اسلام می دانند.
در عمق یک و نیم متری زمین دامنه ارتفاعات گردکوه، اسکلتی که طول قدش تنها تا کمر وی به ۱۴۰ سانتی متر می رسد، به همراه کوزه، کاسه و بشقاب و وسایل تزیینی مربوط به این اسکلت که متعلق به دو هزار و هشت صد سال پیش است یافته شده است.
آنچه امروز از جمنان تاریخى مشاهده مى کنیم، سه تپه عظیم باستانى موسوم به گردکوه به ارتفاعات متفاوت به همراه سفالینه هایى از هزاره اول ق.م و دوره هاى تاریخى و اسلامى است. در این تپه نیز تاکنون آثاری از عصر آهن یک و دو و سه، پیکره و تیغه سنگی و رگههایی به دست آمده است.
برخی شواهد موجود حاکی از آن است تپهها در دوران ساسانیان و پس از حمله اعراب کاربرد نظامی داشته اند و تپه بلند بیست و شش متری، دژ نظامی بوده است. باستان شناسان در کاوشگری از تپه گردکوه قائم شهر به آثار و بقایایی دست یافتند که این شهر را با پیشینه تاریخی مربوط به ۵ هزار سال پیش، به عنوان یک شهر باستانی قدیم معرفی میکند.
شنبه 18 تیر 1401
دوشنبه 08 آذر 1400
یکشنبه 03 مرداد 1400
دوشنبه 17 خرداد 1400
سه شنبه 07 اردیبهشت 1400
شنبه 14 فروردین 1400
چهارشنبه 13 اسفند 1399
سه شنبه 14 بهمن 1399
سه شنبه 20 خرداد 1399