غار گل زرد، غاری رودخانه ای در جنوب شرقی قله گل زرد می باشد. این غار در استان مازندران، در منطقه پلور و در مراتع شمالی روستای منظریه قرار دارد و از معدود غارهای طبیعی موجود در این منطقه است.
درون غار از کربنات کلسیم پوشیده شده است و در قسمت داخلی آن چندین حوضچه آب سرد نیز وجود دارد. عمق برخی از این حوضچه ها به چهار متر می رسد. گل زرد از غارهای فعال آهکی است و تولید طبیعی انواع این سازه های آهکی در آن همچنان ادامه دارد. این غار هر ساله میزبان تعداد بیشماری از گردشگران داخلی و خارجی می باشد.
دهانه غار گل زرد بسیار تنگ است به گونه ای که برای ورود به این غار در ابتدا باید با حالت سینه خیز وارد شد.
مسیر غار گل زرد کاملا واضح است و نیازی به زه کشی مانند برخی های غارها نیست. غار گل زرد بسیار زیبا است و با وجود حوضچه های کوچک و بزرگ، جویبارهای زیر زمینی و سازندهای آهکی بسیار متنوع، فضایی شگفت انگیز و خیره کننده دارد. برای رفت و برگشت تا قسمت انتهایی این غار حدود 3 ساعت زمان نیاز دارید.
غار آبی گل زرد دارای استلاگتید و استلاگمیت های زیبا و فراوان می باشد که شکل گرفتن هر یک سانتی متر از این استلاکتیت ها یا استلاگمیت ها (قندیل ها و مخروط های غار) حدودا 100 سال طول خواهد کشید و این زاینده بودن غار برای ساخت این قندیل ها از دیگر شگفتی های این غار زیباست.
زمان مناسب برای بازدید از غار گل زرد، خرداد تا شهریور ماه هر سال است که به دلیل آب گرفتگی غار در قبل و بعد از زمان ذکر شده، این غار بسته است.
مسیر دسترسی به غار گل زرد
در جاده هراز، در فاصله ۶۵ کیلومتری تهران، کمی پیش از خروجی سد لار و نرسیده به راهدارخانه منظریه، جادهای خاکی از سمت چپ مسیر اصلی منشعب میشود که ۴ کیلومتر طول دارد. بالا رفتن از آن تنها با خودروهای شاسی بلند (آفرود) و یا پیاده امکانپذیر می باشد. این جاده در انتها به یک کلبه کوهستانی میرسد که از کنار آن تا دهانه غار نیم ساعت به صورت پیاده، راه است.
پنج شنبه 04 فروردین 1401
یکشنبه 07 آذر 1400
یکشنبه 03 مرداد 1400
دوشنبه 17 خرداد 1400
سه شنبه 07 اردیبهشت 1400
شنبه 14 فروردین 1400
چهارشنبه 13 اسفند 1399
سه شنبه 14 بهمن 1399
دوشنبه 08 دی 1399
سه شنبه 20 خرداد 1399