معرفی روستای ییلاقی شیخ موسی
روستای شیخ موسی در 70 کیلومتری شهرستان بابل، در منطقه بندپی با برخورداری از دیدنی ترین مناظر جنگلی، ییلاقی و کوهستانی به یکی از مناطق گردشگر پذیر شمال ایران و استان مازندران تبدیل شده است. این روستای خوش آب و هوا در ارتفاع 2500 متری از سطح آب های آزاد قرار گرفته و به همین دلیل بیشتر اوقات در بین ابرها مستور می شود و بهترین چشم انداز را خلق می کند. روستای شیخ موسی به دلیل سرمای هوا، روزهای گرم سال پذیرای گردشگران بسیاری می باشد.
زیبایی های روستای شیخ موسی
جاده زیبای فیروزجاه به شیخ موسی از بهترین و لذت بخش ترین مسیرهای شمالی کشور است که رانندگی در آن لذتی فراموش نشدنی دارد. این جاده با 70 کیلومتر طول از بابل شروع شده و فرعی هایی که وارد آن میشود هر کدام جذابیت منحصربه فردی دارد. مسیر رسیدن به روستای شیخ موسی با سقفی از آسمان آبی و حفاظی از کوهستان و جنگل های بکر و سرسبز همچون تکه ای از بهشت ما را به این روستای دیدنی و تماشای شگفتی های بیشتر هدایت می کند.
تپه های سرسبز و پوشیده از درخت در بهار و حضور دامهای زیادی از گاو و گوسفند و گله های اسب در منطقه کوهستانی شیخ موسی، دره ها، خانه های چوبی و حصارهای سنگی، چشم اندازی بسیار زیبا و منحصر به فرد را برای این روستا پدید آورده است. فصل پاییز نیز با هنرنمایی بی بدیل، تابلوی رنگارنگ خود را به نمایش می گذارد و تصویری فراموش نشدنی را در ذهن ها خلق می کند.
از جاذبه های دیدنی این منطقه کوهستانی میتوان به دو آبشار زیبایی که در زیر کوه و در مسیر رودخانه سجارود یا به زبان محلی سجرود قرار دارد، اشاره کرد. آبشار شیخ موسی یا آبشار حاجی شیخ موسی که تقریبا 18 متر ارتفاع دارد، یکی از زیبایی های این منطقه به شمار می رود و در بین دو کوه و در قسمت پایینی روستای شیخ موسی و منطقه بسیار زیبا و سرسبز و کوهستانی بندپی شهرستان بابل واقع شده است. آب آبشار شیخ موسی حاصل ذوب برف های این منطقه و بارش باران می باشد. دیواره صخره ای آبشار در طی گذشت زمان به خاطر برخورد آب دچار سایش شده و به شکلی زیبا و صیقلی درآمده است.
این آبشار در فصل زمستان یخ می زند و متوقف می شود اما قندیل هایی مانند الماس ایجاد می کند که زیبایی آن را دوچندان کرده است. در فصل پاییز آبشار شیخ موسی پرآب است و در فصل بهار و تابستان می توان از زیبایی های آن به نحو احسن لذت برد.
درختچه ها و گیاهان و درختانی که از دل صخره ها و سنگها بیرون زده اند جلوه خاصی به این روستا داده است و از همه جذابیتها زیباتر، رقص ابرهایی است که در بالای کوه منظره ای چشم نواز و رویایی ایجاد می کند و روستا را در آغوش لطیف خود دربرمیگیرد.
از دیگر زیبایی های این منطقه می توان به چشمههای آب معدنی که اطراف آنها درختان سرسبزی روییده اند و خانه های ساخته شده با چوب و گل، دیواره های سنگی بین کوه و جنگل و روستاهای دیگری که اطراف شیخ موسی هستند مانند نیراسم، شالینگنچال و ییلاق لهه اشاره کرد.
حاج شیخ موسی کیست؟
در بالاترین نقطه روستای شیخ موسی، گنبد درخشان نقره ای دیده می شود که محل دفن حاج شیخ موسی و امامزاده عبدالله می باشد. حاج شیخ موسی از شاگردان امام جعفر صادق (ع) بوده است. او از دوره امامت امام موسی کاظم (ع) به منطقه بابل سفر کرده تا دین اسلام را بین مردم این منطقه ترویج دهد. به علت جایگاه والایی که ایشان در بین مردم این منطقه داشتند، بعد از فوت او مقبره ای برای ایشان ساخته و نام روستا نیز از نام وی گرفته شد.
اهالی روستای شیخ موسی
اهالی منطقه اطراف و به خصوص ساکنین بابل از این منطقه به عنوان ییلاق تابستانی استفاده می کنند. بافت این روستا همچنان سنتی و قدیمی است و ساکنان آن بسیار مهمان نواز و خونگرم می باشند و به زبان مازندرانی سخن می گویند. آنها با تولید محصولات محلی مانند مانند نان و شیر و لبنیات ارگانیک، سوغات گردشگرانی که به این منطقه می آیند را تامین میکنند و همچنین برداشت محصولاتی مانند سیب، انار، گردو، پرتقال و گوجه سبز نیز در این روستا انجام میشود.
مراسم سنتی جشن مردگان
از دیگر جذابیت های روستای شیخ موسی، مراسم سنتی جشن مردگان یا مراسم فولکوریک است. بنابر یک باور سنتی، شخصیتی به نام فریدون پادشاه ایران در 28 تیر ماه با همراهی سپاهی از مردم مازندران به مبارزه با ضحاک و خونخواهی پدرش آبتین برمی خیزد و ضحاک پس از مقاومت بسیار و کشته شدن تعداد زیادی از افرادش، در کوه های دماوند به بند کشیده و در چاه انداخته می شود. پس از آن ماجرا، مردم همه ساله در این روز که همزمان با 26 عید ماه طبری ( گاهشمار طبری که نوعی تقویم ساسانی) است؛ جشن می گیرند و بر مزار مردگانشان شمع روشن می کنند. پهلوانان هر منطقه هم به یاد این نبرد با یکدیگر کشتی پهلوانی می گیرند. اگرچه با گذشت زمان مراسم جشن کمرنگ شده ولی روشن کردن شمع و تمیز کردن آرامگاه ها که به آستانه تراشی معروف است، همچنان مرسوم است.
بهترین زمان بازدید از روستای شیخ موسی
همانطور که گفته شد این منطقه ییلاقی در فصل های گرم سال پذیرای گردشگران است. در تابستان و بهار هوا خنک می باشد و طبیعت این ییلاق در بهترین حالت خود قرار گرفته است. همچنین زیبایی آبشار در فصل بهار خودنمایی میکند و مکان مناسبی برای تفریح گردشگران است.
مسیر دسترسی به روستای شیخ موسی
برای سفر به ییلاق حاجی شیخ موسی بعد از خارج شدن از شهر بابل، پس از طی 15 کیلومتر به شهر کوچک گلوگاه می رسید. پس از آن با طی یک مسیر 30 کیلومتری در جاده آسفالته و با عبور از دل جنگل سرسبز و رودخانه های بین راه، به ییلاق حاجی شیخ موسی خواهید رسید.
اقامت در روستای شیخ موسی بابل
اگر قصد اقامت در این روستا را دارید می توانید از خانه هایی که آنجا برای مسافران تعبیه شده استفاده کنید و یا با اجاره ویلا در بابل از دیدن مناطق دیگر بابل مانند آبشار درازکش و چشمه آبگرم ازرود لذت ببرید.
سه شنبه 30 خرداد 1402
ازگلوگاه بندپی تامنطقه شیخ موسی هرچه توصیف زیبای طبیعت این نعمت ورحمت خداوندی شرح داده شودقطعا کامل نخواهدشدودرمنطقه شخص والامقام حضرت شیخ چه ازنظرآب وهواوچه ازنظرمناظردلگشابنویسیم جزدیدن حضوردرمنطقه،وصف آن کامل نمیشود.مسئله مهمی که جاداردابرازشودشخصی باچنین وسعت بزرگی وگشادگی، این همه منطقه راوقف عام فرموده متاسفانه درمقطع حاضرزمینهای وقفی رابدون داشتن اعیانی باقیمت سرسام آوری بفروش میرسانندوبنظرمیرسدخیری درآن نخواهدبود.مطلب دیگری که قابل درک است باداشتن این همه آبادی وبه تبعه آن باداشتن جمعیت زیاد،ازپل فیروزجا تامنطقه شیخ بزرگوارومنحصربفرد،متاسفانه جاده بسیارنامطلوبی داردوپرازچاله ودست اندازمیباشد.شایسته است مسئولین ذیربط نظرخدمتی باین مردم شریف منطقه داشته باشند باتشکروسپاس
سه شنبه 05 اردیبهشت 1402
یکشنبه 07 آذر 1400
یکشنبه 03 مرداد 1400
دوشنبه 17 خرداد 1400
دوشنبه 10 خرداد 1400
سه شنبه 07 اردیبهشت 1400
شنبه 14 فروردین 1400
چهارشنبه 13 اسفند 1399
دوشنبه 13 بهمن 1399
دوشنبه 08 دی 1399
یکشنبه 23 آذر 1399
مه دلبر شالینگچالیع اا دا بوشم
hamidreza💓f
سه شنبه 27 آبان 1399
شنبه 10 آبان 1399
چهارشنبه 16 مهر 1399
سه شنبه 21 مرداد 1399
چهارشنبه 01 مرداد 1399
شنبه 14 تیر 1399
دوشنبه 02 تیر 1399
دوشنبه 26 خرداد 1399
یکشنبه 25 خرداد 1399
شنبه 24 خرداد 1399
سه شنبه 20 خرداد 1399
شنبه 10 خرداد 1399
جمعه 09 خرداد 1399
چهارشنبه 24 اردیبهشت 1399
دیگه طبیعتی از دست شما باقی نمانده!!!