استان مازندران از سبزترین و دلپذیرترین استانهای کشورمان ایران محسوب میشود که چشم اندازهای دلپذیر آن همواره مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی بوده است، اگر به غرب استان مازندران سفر کنید شهر زیبای رامسر را میبینید. رامسر یکی از زیباترین شهرهای ایران است که جاذبه های گرانبهای تاریخی و طبیعی بی شماری را در خود جای داده است. شهر رامسر از یک سو به دریای خزر و از سوی دیگر به رشته کوههای البرز وصل شده است. چشم اندازهای طبیعی بیشمار این شهر، از جمله چشمههای آب گرم، آبشارها و تنگههای فراوان، زمین های سرسبز و مزارع برنج و عطر دل انگیز نارنج و مرکبات در هوا باعث میشود که مسافران هیچگاه خاطرات زیبای سفر به رامسر را از یاد نبرند و زمین سبز و هوای خیال انگیز آن را مانند یک رویای خوش بهاری، همیشه در خاطرشان گرامی بدارند.
در شهر باصفای رامسر برای راحتی و آسودگی حال مسافرانی که به آن سفر میکند. امکانات رفاهی فراوانی به وجود آمده است. ازجمله این امکانات میتوان به هتل های شکوهمند جدید و قدیمی، اقامتگاههای سنتی با حال و هوای محلی و رستوران های با کیفیت بینظیر که غذاهای محلی مازندران را سرو میکنند اشاره کرد.
ویژگی های منحصر به فرد طبیعت زیبای رامسر باعث ساخت یکی از باشکوهترین هتل های قدیمی کشورمان در این منطقه شد که در خیابان شهید رجایی واقع شده است. ساخت هتل قدیمی رامسر در زمان حکومت پهلوی یعنی تقریبا در سال 1311 آغاز شد که در آن زمان آنرا با نام هتل بنیاد پهلوی میشناختند. در ساخت این هتل از معماری خاص اروپایی که آرت دکو نام دارد الگوبرداری کرده اند. از ویژگیهای بارز سبک معماری آرت دکو تابلوهای دیواری، مجسمه ها، نقوش برجستهی زیبا، فلزکاری و نقاشی های باشکوه میباشد. همهی این ظرافت و نوآوری در ساخت هتل باعث شده که این هتل بیمانند امروزه به عنوان تنها هتل در ایران به لیست آثار ملی ارزشمند کشورمان بپیوندد.
ویژگیهای ظاهری
هتل قدیمی رامسر با نمایی از سنگ های مجلل سفید به طور کامل از تمام ساختمانها و طبیعت اطراف خود متمایز شده است، به طوری که در اولین نگاه به چشم انداز کلی این ساختمان همهی بینندگان را مجذوب شکوه و جلال بیحد خود میکند. در زمان قدیم به علت ظاهر بیگانه و متمایز از بناهای سنتی موجود در شهر رامسر بسیار جلب توجه میکرد. همانطور که همهی ما میدانیم حکومت پهلوی و به ویژه سردمدار این حکومت به سبب میل به تجدد گرایی و غربزدگی شناخته میشد، بنابراین رضاخان با هدف دنباله روی از سبک و سیاق معماری غربی این هتل را با کمک جمعی از معماران بزرگ یا دانش آموختگان غربی بنا نهاد.
همان طور پیش تر گفتیم، ساخت هتل از سال 1311 شروع و تقریبا در حدود سال 1317 به پایان رسید و این هتل منحصر به فرد در این سال پذیرای مهمانان داخلی و خارجی بود. هتل قدیمی رامسر از سویی به کوه البرز و از سمت دیگر به ساحل دریای خزر منتهی میشود، در اطراف هتل هم زمین های زراعی و شالیزار هایی به چشم میخورد که فضا را رویایی و دلنواز میکرد. در گذرگاه ورودی هتل مجسمه های باشکوهی که برگرفته از متون کهن ایرانی بودند تعبیه شده بود. در ضلع جنوبی هتل باغ طبیعی زیبایی برای قدم زدن و گشت گذار مسافران ساخته شده است.
چندی نگذشت که هتل قدیمی رامسر به خاطر موقعیت جغرافیایی مطلوب خود، نزدیکی به دریا و جنگل و آب هوای با طراوت شهر رامسر و همچنین نماها و معماری خاص هتل به معروفترین هتل خاورمیانه مبدل شد.
همزمان با ساخت هتل، چهار امارت اختصاصی در اطراف هتل برای اقامت مقامات و سران بلند مرتبهی کشور ساخته شد. جالب است بدانید که در زمان حکومت پهلوی اسکناس هایی با طرح هتل قدیمی رامسر نیز چاپ شده بود.
بخش های درونی و نمای داخلی هتل
در ضلع شمالی پس از گذر از جاذبه ها و محیط سبز خارجی هتل قدیمی رامسر، ورودی اصلی آن تعبیه شده بود. از جمله شگفتی های این قسمت که در لحظهی ورود بینندگان را مجذوب خود میکرد مجسمه های با شکوه و گلدانهای گرانبها با کندهکاری های دستی ظریفی روی آن بود. همچنین تماشای گچبریهای خاصی که در تمامی قسمت های هتل با طرح گلها و گیاهان و انواع پرندگان به چشم میخورد خالی از لطف نیست.
هتل از سه طبقهی مجزا تشکیل شده است که هر طبقه به امور خاصی اختصاص داشت در اولین طبقه اتاقهای هتل وجود داشت در این طبقه با بهترین و با کیفیتترین خوراکیها از مهمانها پذیرایی میشد، در طبقهی دوم تالارهایی برای برگزاری مراسم های ویژه و رستورانهایی مجلل وجود داشت. طبقهی سوم نیز شامل سالن اجتماعاتی عظیم برای برگزاری گردهمایی های خاص بود.
راه پلههایی که طبقات را به هم متصل میکرد از جنس چوب گرانقیمت و محکم با حکاکی های ظریفی روی آن ساخته شده بود. جالب است بدانید در هیچکدام از قسمت های هتل در نمای بنا از آهن استفاده نشده است.
دکوراسیون داخلی اتاق های ساخته شده برای مهمانان هتل، به سبک هتل های غربی طراحی شده بود. به طور کلی هتل قدیمی رامسر از 25 اتاق و چند سوییت برای اقامت مهمانان تشکیل شده است. مشخصا هتل قدیمی رامسر از جهت سایر امکانات رفاهی مانند استخر و سالن ورزشی و وجود چشمه های آب گرم به بهترین نحو پذیرای مهمانان خود بوده است.
بلوار کازینو سابق یا بلوار معلم امروز
از معروفترین اجزای این مجموعه هتل، بلواری است که از ورودی اصلی هتل به سمت ساحل دریای خزر کشیده شده است، در دو طرف بلوار درخت های فراوانی برای زیبایی بخشی بیشتر کاشته شده است که این درختان به سبک درختکاری غربی آراسته شده بود. در طول مسیر گذر از بلوار، نیمکتهایی برای استراحت و چراغهای روشنایی زیبایی تعبیه شده بود که این اجزا حال و هوای کشورهای غربی را به بینندگان القا میکرد. مسیر بلوار در گذشته آسفالت بود اما در دورهی کنونی این مسیر با سنگ فرش پوشیده شده است و تنها میتوان در آن پیاده روی کرد و هیچ کدام از انواع وسایل نقلیه اجازهی تردد در آن را ندارند.
هتل قدیم رامسر در گذر تاریخ
بعد از انقلاب اسلامی در ساختار هتل قدیمی رامسر تحولاتی پدید آمد برای مثال برخی از مجسمههای محوطهی هتل حذف شده و چندین بنای دیگر در نزدیکی هتل ساخت شد.
امروزه، هتل قدیمی رامسر پذیرای مسافران نیست و امکان اقامت در آن وجود ندارد. و فقط بازدید از لابی و اولین طبقه ی هتل امکان پذیر است و نمیتوان به سایر طبقات دسترسی پیدا کرد.
جالب است بدانید که چندین فیلم و سریال تلویزیونی نیز در فضای این هتل فیلمبرداری شده است.
مدیریت هتل در تلاش است تا با گرفتن مجوز های لازم این هتل را به یک موزه تبدیل کنند تا همگان بتوانند از معماری زیبا و طبیعت دلپذیر این عمارت لذت ببرند.
سایر جاذبه های گردشگری شهر رامسر
اگر به شهر زیبای رامسر سفر کردید علاوه بر بازدید از هتل قدیمی با شکوه رامسر از مکان های دل انگیز دیگر آن نیز دیدار کنید. از جمله این مکانها میتوان به چشمه های آب گرم، پیست کارتینگ و دریاچه قو اشاره کرد. میتوانید با مراجعه به سایت ویلاجار تمامی اطلاعات مربوط به این مکانها را بدست آورید.
یافتن اقامتگاه مناسب
جهت یافتن بهترین اقامتگاه در طی سکونت خود در شهر رامسر، ویلاهای رامسر، یا شیرود و تنکابن که در نزدیکی رامسر است و قیمت های مناسبتری نسبت به رامسر دارند یا اقامتگاه های بومگردی این شهر را در سایت ویلاجار ببینید و مطابق با سلیقهی خود یکی از آنها را رزرو کنید.
دوشنبه 11 دی 1402
چهارشنبه 07 دی 1401
دوشنبه 15 آذر 1400
سه شنبه 06 مهر 1400
چهارشنبه 06 مرداد 1400
شنبه 22 خرداد 1400
یکشنبه 12 اردیبهشت 1400
دوشنبه 16 فروردین 1400
شنبه 16 اسفند 1399
شنبه 18 بهمن 1399
پنج شنبه 16 بهمن 1399
سه شنبه 16 دی 1399
چهارشنبه 21 خرداد 1399