اجاره ویلا و سوئیت - آپارتمان

مازندران - سلمانشهر متل قو  
پنج شنبه 18 خرداد 1396

غار آبی دانیال از جمله زیباترین غارهای رودخانه ای کشور است که در نزدیکی روستایی به نام دانیال در شهرستان سلمانشهر، استان مازندران واقع شده است. 

غار آبی دانیال به تازگی کشف و مورد توجه گردشگران قرار گرفته است. غار دانیال یک غار رودخانه ای محسوب میشود و فقط یک شعبه یا دالان اصلی به طول تقریبی ۱۵۰۰ متر و عرض تقریبی یک و نیم متر دارد. این غار از پیچ و خم‌های فراوان، دالان‌های تنگ و باریک پر آب، حوضچه‌ها و آبشارهای کوچک برخوردار است.

غار دانیال دومین غار بزرگ رودخانه‌ای ایران بعد از غار قوری قلعه پاوه در کرمانشاه است.

یکی از نکات جالب توجه در این غار، یکسان بودن دمای آن در طول سال است. همچنین رودخانه ای از ابتدای غار تا بخش انتهایی در جریان است که از به هم پیوستن چندین جوی و چشمه به وجود می‌آید. عمق این رودخانه در بخش‌های مختلف غار متغیر است که در قسمت های عمیق به حداکثر یک متر می رسد.

غار آبی دانیال، راهرویی آبی دارد که طی میلیون‌ها سال با حرکت آب‌های زیرزمینی در سنگ‌های آهکی انحلال‌ پذیر شکل گرفته اند و سنگ های آن اشکال عجیب و غریبی دارند. هنگام ورود به این غار باید قید خشک ماندن را بزنید چرا که در همان ابتدای ورود به غار خیس خواهید شد و حتی در بعضی مناطق ممکن است نیاز باشد تا حدودی پاهایتان را در آب بگذارید. بیشتر زیبایی این غار در نیمه اول آن است و انتهای غار دارای فضایی تنگ‌تر و سقف کوتاه‌تر و سنگ‌های تیزتر است.

حدود سیصد متر بعد از حوضچه اول در این غار به فضای باز بزرگی می‌رسید که به تالار خفاش شهرت دارد. تقریبا میانه این تالار تپه‌های بلندی قرار دارد که قبلا محل زندگی خفاش ها بوده است اما به دلیل حضور بازدیدکنندگان، تعداد خفاش‌های غار به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

مهم‌ترین مزیت‌ غار آبی دانیال، این است که هر کجا که خسته شدید می‌توانید از همان مسیر برگردید.

مسیر دسترسی به غار آبی دانیال

در شهر متل قو (سلمانشهر)، بلواری از میان شهر به نام دریاگوشه به روستای دانیال منتهی می‌شود، طول این مسیر حدود پنج کیلومتر است. پس از رسیدن به روستای دانیال، در انتهای روستا بعد از گذشتن از یک پل چوبی وارد یک مسیر خاکی و نسبتا ناهموار به طول دو کیلومتر شوید و مسیر را تا انتها بروید. پس از عبور از رودخانه‌ای که در پایین دست روستا قرار دارد، از سمت چپ رودخانه تا دومین انشعاب پیش بروید. پس از رسیدن به دومین انشعاب مسیر سمت چپ را به سمت بالا تا زیر دیواره‌ای سفید رنگ پی بگیرید. دهانه غار رو به شمال غربی بوده است و درست در زیر این دیواره قرار دارد. برای رسیدن به غار دانیال نیاز است تا حدود یک ساعت جنگل‌نوردی داشته باشید.

دیدگاه کاربران


کاظم
کاظم
یکشنبه 07 آذر 1400
غار دانیال از دسته غارهای ترسناک شمال کشور محسوب میشه، بهتره آخر هفته به غار سر بزنید چون وسط هفته خیلی خلوت و ترسناکه
Gardeshgar Sade
Gardeshgar Sade
یکشنبه 03 مرداد 1400
مسیر بسیار سختی دارد این غار و حتما به راهنما احتیاج است و باید تجهیزات لازم صخره نوردی را به همراه داشته باشید.
vida.pakdel
vida.pakdel
چهارشنبه 12 خرداد 1400
همان لحظه‌ای که در دالان پر پیچ و خمِ این غار قدم میگذارید و پاهایتان خنکی آب را حس میکنه سفر ماجراجویی فراموش نشدنی غار دانیال آغاز میشه.
najmeh_okhli
najmeh_okhli
سه شنبه 07 اردیبهشت 1400
غار دانیال عالی👌😊😍 تا الان یک و نیم متر از بخش دالان اصلی این غار مورد بررسی و کاوش قرار گرفته و باقی مسیرها دست نخورده مانده.
javaheriyanzade
javaheriyanzade
شنبه 14 فروردین 1400
بسیار زیبا و تحسین برانگیز❤️❤️❤️💖💟 فاصله غار دانیال تا روستای دانیال تقریبا 30 دقیقه است که باید پیاده از مسیری جنگلی رفت.
mirhosayni
mirhosayni
چهارشنبه 13 اسفند 1399
هنگام غار نوردی مواظب باشید خطرناکه. این غار بعد از قوری قلعه دومین غار آبی ایران محسوب میشه و بسیار شبیه علیصدر هست.
nimairangard
nimairangard
دوشنبه 13 بهمن 1399
من به خاطر اینکه تنها سفر کردم امکان ورود به غار دانیال رو نداشتم چون تنها رفتن داخل غار اصلا کار عاقلانه ای نیست و خیلی سخته.
qiosar
qiosar
دوشنبه 08 دی 1399
عمق آب داخل غار در بخش های مختلفش تغییر میکنه اما در هیچ کجای اون از یک متر بیشتر نمیشه. به همین خاطر هم برای غار نوردی بسیار مناسب و امن هستش.
babaneja
babaneja
دوشنبه 19 خرداد 1399
شبیه تنگه واشی هست..زمان لازم برای پیمایش کامل غار برای یک تیم کوچک و سریع سه و نیم ساعت و برای یک تیم متوسط بین پنج تا هفت ساعت است. جریان رودخانه بجز در چند قسمت محدود بهترین نشانه جهت پیمایش غار می‌باشد.👏👏👏