جنگل سنگده کجاست؟
جنگل سنگده یا جنگل فریم در روستای سنگده، یکی از بخش های دودانگه واقع شهرستان ساری در استان مازندران است و در فاصله دویست و چهل کیلومتری تهران قرار گرفته است.
سنگده به سه شهر تهران، ساری و سمنان نزدیک می باشد و در گذشته به آن سیدده گفته می شد. زیبایی این روستا به جنگل های زیبایی است که آن را از شمال و جنوب در برگرفته اند.
جنگل های سنگده بخشی از جنگل های هیرکانی است که در دامنه شمالی رشته کوه های البرز ( دامنه جنگلی قله خرونرو) قرار گرفته و از قدیمی ترین جنگل ها در دنیا به شمار می آید و دارای قدمتی فراتر از سی میلیون سال است.
جنگل های سنگده یکی از بی نظیر ترین جنگل های دنیا می باشند و مشابه آن فقط در دو منطقه از دنیا وجود دارد که یکی در آمریکا و دیگری در شرق آسیا قرار دارد.
جنگل سنگده مازندران، در ارتفاع نهصد متری از سطح دریا قرار گرفته است.
پوشش گیاهی جنگل سنگده
این جنگل شامل انواع مختلفی از درختان می باشد که از جمله آن می توان به راش، گیلاس وحشی، بارانک، ممرز، سرخدار یا سردار، توسکا، انجیلی، ون (زبان گنجشک)، نمدار، ملج و انواع مختلفی از افرا اشاره کرد. در ارتفاعات بالاتر نیز می توان درختانی مانند خشت، زرشک، سماق، توس، دیو آلبالو و ... را مشاهده کرد. به دلیل ارتفاع زیاد و همچنین سرما، بیشترین درختان این جنگل را درختان راش تشکیل داده است که نسبت به گونه های دیگر در برابر سرما مقاوم می باشد.
جاذبه های جنگل سنگده
فاصله ای که به خاطر وجود جنگل های هیرکانی بین روستای سنگده با شهرها و روستاهای اطراف ایجاد شده، باعث دست نخورده ماندن و بکر بودن این جنگل شده و موجب شده که زیبایی خود را حفظ کند.
جنگل ها همواره سرسبزی و زیبایی، درختان و گیاهان درهم تنیده، هوایی پاک و مطبوع و آواز زیبای پرندگان را برای انسان به ارمغان می آورند، تا خستگی زندگی روزمره را با پیاده روی لذت بخش در جنگل، به دست فراموشی بسپارند. جنگل راش سنگده نیز آرامش خاصی برای گردشگران مهیا می کند و از مناطق محبوب جنگل نوردان و طبیعت دوستان به شمار می رود.
قدم زدن در جنگل و تماشای درختان بلند قامت و زیبای راش که با نظم خاصی کنار هم قرار گرفته اند، حسی خالص و غیر قابل توصیف در انسان ایجاد می کند که باعث میشود افراد زیادی در فصول مختلف برای دیدن زیبایی های این جنگل قدم در راه آن بگذارند.
برگ های رنگارنگ سرخ و زرد در فصل پاییز سنگده، ترکیبی زیبا از طبیعت را به رخ بیننده می کشد و با آمدن فصل بهار نیز، با سرسبز شدن برگ درختان و رسیده شدن نهال های جوان راش چهره دیگری از جنگل نمایان می شود.
این جنگل دارای چشمه ها و رودخانه های بسیاری می باشد که رودخانه کسلیان یکی از رودخانه های جنگل های سنگده است که محلیان و اهالی روستای سنگده به آن هفت لول می گویند و علت این نام گذاری این است که این رودخانه دارای پلی می باشد که درون این پل هفت لوله قرار دارد که از یک طرف آن آب رودخانه به شدت وارد می شود و از طرف دیگر نیز خارج می گردد.
جنگلنوردی در جنگل راش سنگده از بهترین تفریحات در این منطقه می باشد. درختان راش در این مکان متراکم هستند و طول این درختان به 40 متر میرسد و نوک آنها به سختی دیده می شود. نام دیگر جنگل راش جنگل مرسی سی است. از چوب درختان راش برای ساخت خانه های روستایی، لوازم چوبی و در بعضی قسمت های ساختمان استفاده می کنند. از این جهت، این چوب بسیار با ارزش می باشد و در بیشتر مناطق نایاب است اما در جنگل های ایران به وفور یافت می شود. راش با شاخ و برگ فراوان سایه ای مناسب برای استراحت افراد در پیرامون خود می گسترد. نهال جوان راش بسیار آسیب پذیر است و در سرمای بهاره و گرمای خیلی زیاد تابستان، برگ های آن از بین می رود. درخت راش ریشه های سطحی دارد و در جنگلهایی که خاک آهکی با ضخامت کم دارند و گرمای هوا مطلوب است، به خوبی رشد می کنند.
یکی از جاذبه های طبیعی جنگل های سنگده چشمه ای است که در کنار آن یک آلاچیق بزرگ با معماری خاص قرار گرفته است و آب روستای سنگده از طریق همین چشمه تامین می گردد و آن آلاچیق بزرگ به تلار سربند معروف است.
آبشار اوبن نیز از زیبایی های این منطقه است. با عبور از جنگل راش از طریق جاده روستا و با پیادهروی در مرز میان مازندران و سمنان به آبشاری می رسیم که ارتفاع آن از سطح دریا 1800 متر می باشد. آب این آبشار ابتدا به شیرینرود و سپس به رودخانه تجن سرازیر می شود.
از جاذبه هایی که در اطراف جنگل سنگده قرار دارند می توان به جنگل ارفع ده و دریاچه شورمست اشاره کرد. در ضمن سایت ستارهنگری آلاشت نیز در حوالی این منطقه قرار دارد.
بهترین زمان برای رفتن به جنگل سنگده
از اردیبهشت ماه تا اوایل دی ماه بهترین زمان جهت تفرج در جنگل سنگده است. با این وجود در زمان های دیگر سال نیز می توان از دیدنی های این جنگل لذت برد اما باید شرایط جوی را در نظر داشته باشید.
اقامت در حوالی جنگل سنگده
برای اقامت در این منطقه می توانید از اقامتگاه های بومگردی سوادکوه و پل سفید استفاده کنید و در شهمیرزاد نیز اقامتگاه هایی برای گردشگران در نظر گرفته اند. همچنین می توانید برای اجاره ویلا در سوادکوه با اطمینان خاطر از سایت ویلاجار، اقامتگاه مورد نظر خود را رزرو نمایید.
مسیر دسترسی به جنگل سنگده
برای دسترسی به جنگل های سنگده باید از مسیر جاده فیروزکوه به سمت مازندران حرکت کرده پس از طی صد و نود کیلومتر و قبل از شهرستان پل سفید به جاده فرعی در سمت راست وارد شد و پس از ادامه آن به روستای سنگده می رسید و پس از آن نیز به جنگل های سرسبز و زیبای سنگده می رسید.
اگر از مازندران قصد سفر به جنگل سنگده را دارید از قائمشهر به جاده فیروزکوه وارد شوید و از انتهای پل سفید به طرف روستای سنگده حرکت کنید.
از ساری نیز به سمت کیاسر حرکت کرده و زمانی که به دو راهی روستای تاکم رسیدید به طرف شهر فریم حرکت کنید. با عبور از سد سلیمان تنگه و روستاهای دادکلا، سودکلا و مجی و کلیج کلا نیز می توانید وارد شهر فریم شوید.
سه شنبه 20 شهریور 1403
شنبه 09 مهر 1401
پیشنهاد میکنم غذا نبرید و از پرورش ماهی که خودش ماهی رو کباب هم میکنه غذا بگیرید.عالیه 👌
پنج شنبه 17 شهریور 1401
شنبه 06 آذر 1400
یکشنبه 03 مرداد 1400
چهارشنبه 12 خرداد 1400
سه شنبه 07 اردیبهشت 1400
چهارشنبه 13 اسفند 1399
دوشنبه 13 بهمن 1399
یکشنبه 07 دی 1399
دوشنبه 26 آبان 1399
پنج شنبه 08 آبان 1399
سه شنبه 15 مهر 1399
سه شنبه 21 مرداد 1399
چهارشنبه 01 مرداد 1399
شنبه 14 تیر 1399
یکشنبه 01 تیر 1399
دوشنبه 26 خرداد 1399
قبل از ورود به جنگل روی یه تابلو نوشته شده بود مراقب حیوانات وحشی باشید. (متوجه نشدم که مراقب باشیم اون ها به ما حمله نکنند یا ما نباید به آنها صدمه بزنیم)
شنبه 24 خرداد 1399
دوشنبه 19 خرداد 1399
چهارشنبه 07 خرداد 1399