روستای ایستا در حومه طالقان، روستایی است که در آن می توان با سبک زندگی سال ها قبل آشنا شد، گویی که سوار بر ماشین زمان شده و به دوران قاجار می روید.
گروهی از پیروان میرزا صادق مجتهد تبریزی از فقهای زمان مشروطیت که بر طرد مطلق اندیشه تجدد و دستاوردهایش تاکید میکرد، به طرد دنیایی با عدم استفاده از ابزار تکنولوژیک و امور جدید و مدرن فتوا پرداخته اند و به دور از دنیای مدرن در روستایی کوچک زندگی می کنند.
هنگامی که در روستای ایستا قدم برمی دارید، اثری از خودرو نخواهید دید. مردمان این روستا، به شیوه کاملا سنتی زندگی می کنند. تلویزیون در این روستا وجود ندارد و اهالی آن اعتقادی به داشتن ابزارهای مدرن ندارند.
مردمان این روستا مراسم عروسی و عزا ندارند و مراسمی چون جشن تولد، سالگرد ازدواج برای آنان بی معنی می باشد. ورود بانوان در این روستا ممنوع می باشد و کسی از دنیای بیرون تا کنون بانوان ساکن در این روستا را ندیده است.
اهالی این روستا، که خود را اهل توقف مینامند در هیچ فعالیت سیاسی و اجتماعی شرکت نمیکنند و اعتقادات خود را نیز تبلیغ نمیکنند. ساکنین این روستای عجیب برای خرید مایحتاج خود همانند، پارچه، میخ و مقدار بسیار کمی آهن و شیشه و مانند اینها به شهر طالقان میروند و خودشان آهنگری و نجاری می کنند.
در زمین های زراعتی این روستا، کشاورزی و دامپروری به شیوه کاملا سنتی انجام میپذیرد. پرورش گاو، گوسفند، طیور (مرغ و خروس) اسب و قاطر از دیگر فعالیتهای آنان به شمار میرود.
اهالی این روستا شناسنامه ندارند و جزو آمار جمعیت ایران به حساب نمیآیند. هیچ گونه خدمات دولتی را دریافت نمیکنند. خوراکی را که خاستگاه و چگونگی تولیدش را ندانند، مصرف نمیکنند و به جای آن از لبنیات تولیدی خودشان بهره فراوان می برند.
مردمان این روستا برای تردد از اسب و قاطر استفاده میکنند. کودکان این روستا برای علم آموزی به مدارس طالقان نمیروند بلکه به سبک سنتی و مکتب خانهای با فراگیری دروس همانند و اجابت و محرمات فقهی، خوشنویسی و اصول عقاید سواد را می آموزند. در مجموع حدود بیست جلد کتاب در روستای ایستا موجود است که رساله علمیه میرزا صادق مجتهد تبریزی و کتاب خطی سید حسین نجفی طباطبایی از آن جمله است.
شنبه 06 آذر 1400
شنبه 02 مرداد 1400
سه شنبه 11 خرداد 1400
دوشنبه 06 اردیبهشت 1400
چهارشنبه 13 اسفند 1399
دوشنبه 13 بهمن 1399
شنبه 06 دی 1399
دوشنبه 19 خرداد 1399