بازار قدیمی گرگان یا بازار نعلبندان در بافت قدیمی و سنتی شهرستان گرگان، حد فاصل چهار راه میدان تا سه راه میرکریم و میدان قیصریه و در محله نعلبندان واقع شده است.
بازار قدیمى گرگان که پیشینه ای بسیار کهن دارد به لحاظ سبک معمارى یکى از زیباترین بازارهاى شمال ایران به شمار می رود.
این بازار یکى از مراکز مهم فروش انواع محصولات محلی و سنتی و حتی غیر بومی است. محصولات صنایع دستى که در این بازار عرضه می شود بسیار مشهور می باشد به ویژه دستبافتهاى ترکمنى که از مهمترین صنایع دستی استان گلستان محسوب می شود.
در محدوده بازار سنتی گرگان، مدرسه محسنیه سادات، کاروانسراهای حاج امین الاضرب، کاروانسرای حاج محمد تقی خان هزار جریبی، حمام درب نو و سقاخانه حضرت عباس وجود داشته که با گذشت زمان فقط اسمی از آنها مانده است.
از آثار باستانی مهم و تاریخی داخل بازار نعلبندان می توان از حمام قاضی، مسجد جامع دوره سلجوقیان، تکایای قدیمی، آب انبار و عمارت محمدشاه نام برد. در سال ۱۳۱۱ شمسی، خیابان امام خمینی از میان میدان اصلی این بازار رد شده و نعلبندان را به دو قسمت شمال و جنوب تقسیم کرده است.
چیزی که بازار قدیمی گرگان را از سایر بازارهای سنتی کشور متمایز می کند روباز بودن آن است که شاید دلیل این امر نوع خاص معماری و یا شرایط اقلیمی آن زمان بوده است.
سالها پیش در قسمت بزازان این بازار، فضای بزرگی برای نعل زدن به اسب ها بوده است و کاروانهای مختلفی از این مسیر میگذشتند تا اسبان خود را در آنجا نعل بزنند به همین دلیل نام این میدان را نعلبندان گذاشته اند.
میدان ترهبار و میدان عباسعلی از مشهورترین میادین شهر هستند که بعد از گذشتن چندین سال، با وجود این که بافت پیر این منطقه به حساب می آید هنوز پویا هستند و همچنان اکثر مردم گرگان، بیشتر لوازم اولیه مورد نیاز خود را از آنجا تهیه میکنند.
شنبه 30 مهر 1401
شنبه 02 مرداد 1400
سه شنبه 11 خرداد 1400
دوشنبه 06 اردیبهشت 1400
و البته آب و هوای گرگان هم عالیه.
سه شنبه 12 اسفند 1399
دوشنبه 13 بهمن 1399
شنبه 06 دی 1399
دوشنبه 19 خرداد 1399