حاجی بکنده کجاست؟
منطقه ساحلی حاجی بکنده (Haji Bekandeh) در شهرستان رشت و از توابع بخش خشکبیجار، در 9 کیلومتری شمال شرقی خشکبیجار و سی و دو کیلومتری رشت قرار گرفته است. حاجی بکنده درواقع یک دهستان در استان گیلان در بخش خشکبیجار است. این دهستان مرکز روستاهای منطقه می باشد.
ویژگی های منطقه ساحلی حاجی بکنده
مناطق ساحلی همیشه از پرطرفدارترین مکان های گردشگری هستند که دو استان گیلان و مازندران این پتانسیل را به خوبی دارا میباشند و امکانات مناسبی را برای بازدید کنندگان فراهم کرده اند.
این منطقه با مساحتی حدود صد هکتار، به عنوان حوزه ساحلی و جلگه ای در لیست مناطق ثبت شده طبیعت گردی گیلان قرار دارد.
ساحل حاجی بکنده بسیار بکر و دست نخورده است و قابلیت این را دارد که صنعت گردشگری دریایی در این منطقه توسعه پیدا کند به خصوص وجود سواحل همجوار از جمله جفرود و منطقه آزاد انزلی، که ارزش های این منطقه ساحلی رشت را دوچندان می کنند.
بی شک تماشای طلوع و غروب آفتاب ساحل حاجی بکنده حس آرامش بخش و دلپذیری به انسان میدهد و نمایان شدن شگفتانه های دریا در هنگام غروب روح آدمی را جلا میبخشد.
حاجی بکنده در سال های اخیر به خاطر وجود دریا، ساحل شنی، امکان انجام ورزش های ساحلی و شنا، صید ماهی، تماشای صید گروهی و زمستانی، خرید ماهی تازه از صیادان و ده ها جاذبه دیگر، و امکانات کافی از جمله سرویس های بهداشتی، مکان های بازی و فضاهای مناسب برای استراحت به یک روستای گردشگری با طرفداران بسیار تبدیل شده است.
در ساحل حاجی بکنده ماسه هایی وجود دارد که آن را مناسب فوتبال های ساحلی می کند. قایق سواری و تماشای صید گروهی و زمستانی نیز از لذت های ساحل حاجی بکنده است. بعضی از زوج های جوان در کنار این ساحل زیبا شروع زندگی مشترکشان را جشن میگیرند و ماه عسل خود را در این منطقه زیبا می گذرانند.
رودخانه امین آباد در شرق و رودخانه حاجی بکنده در غرب روستا جریان دارد و پس از عبور از حاشیه روستا به دریای خزر می ریزد و مکان مناسبی را برای گردشگران مناطق رودخانه ای نیز پدید می آورد.
فعالیت ساکنان حاجی بکنده
درآمد اکثر اهالی این روستا، از فعالیتهای زراعی و باغداری تامین می شود. محصول عمده زراعی روستای حاجی بکنده، برنج است ولی باقلا، خیار و کدو نیز به وفور در این روستا یافت می شود. صیادی از دیگر فعالیتهای اقتصادی اهالی این روستا می باشد که زیر نظر سازمان شیلات به صید انواع ماهیهای سفید، کپور، آزاد، سیاه کولی، کاس کولی، کیلکا و نیز به صید ماهیهای خاویاری مانند فیل ماهی، چالباش و ازون برون میپردازند.
دامداری به شیوه سنتی نیز در این روستا متداول است و پرورش طیور خانگی مانند مرغ، اردک و بوقلمون در آن رواج دارد.
از غذاهای محلی این روستا میتوان به فسنجان، ترشی تره، باقلا خورشت و میرزا قاسمی اشاره کرد.
مردم این روستا در برپایی مراسم های مذهبی و ملی همچون چهارشنبه سوری، عید نوروز، شب یلدا، سیزده بدر، عید غدیر، عید فطر و قربان پیشرو هستند و ایام سوگواری سالار شهیدان را با ادای احترامی خاص به جا می آورند.
ورزش های بومی مانند کشتی گیله مردی، رقص محلی، ترانه های محلی و صدای ساز نوازندگان در ایام عید و تعطیلات برای مسافران این روستا بسیار جالب و تماشایی میباشد.
سفر به منطقه ساحلی حاجی بکنده
دسترسی به روستای حاجی بکنده از طریق شهر خشکبیجار و شهر رشت با جاده ای مناسب صورت می گیرد. برای ماندن در این منطقه نیز مکان های اقامتی زیادی موجود است که با وجود پلاژها و دکه های متعدد این امکان فراهم شده است. همچنین مردم محلی با در اختیار قرار دادن خانه ها و سوئیت های موجود در روستا به مسافران خدمت رسانی انجام میدهند. همچنین سایت ویلاجار امکان اجاره ویلا در زیبا کنار را در اختیار مسافران قرار داده، تا اگر افراد مایل باشند، بدون دغدغه از امکانات اقامتی این منطقه ساحلی استفاده کنند.
چهارشنبه 03 آذر 1400
سه شنبه 11 خرداد 1400
دوشنبه 06 اردیبهشت 1400
سه شنبه 12 اسفند 1399
دوشنبه 13 بهمن 1399
پنج شنبه 04 دی 1399
شنبه 01 آذر 1399
دوشنبه 12 آبان 1399
دوشنبه 21 مهر 1399
یکشنبه 26 مرداد 1399
یکشنبه 05 مرداد 1399
دوشنبه 16 تیر 1399
دوشنبه 02 تیر 1399
سه شنبه 27 خرداد 1399
شنبه 24 خرداد 1399
دوشنبه 19 خرداد 1399
شنبه 30 فروردین 1399