در غربی ترین نقطه شهر تهران و در امتداد جاده ای پر پیچ و خم و کوهستانی روستایی آرام و کوچک در میان رشته کوه های البرز واقع شده که وردیج نام دارد.
زمانی که به گردش و طبیعت گردی فکر میکنیم ناخودآگاه تصویری از سرسبزی، درختان انبوه، دریا، جنگل، چشمه و... پیش چشمانمان ظاهر می شود اما همه طبیعت گردی این نیست. گاهی با مکان های عجیبی مواجه می شویم که ساعت ها توجه ما را به خود جلب می کنند. یکی از این شگفتانه ها آدمک های عجیب سنگی وردیج است که موجب شده وردیج در بین گردشگران جذاب تر از همیشه باشد.
اما چیزی که در بدو ورود به این منطقه گردشگران را متعجب می سازد تابلو «ورود افراد متفرقه ممنوع» است! اهالی روستای وردیج تمایل ندارند افراد غریبه اطراف خانه ها و باغ هایشان گشت و گذار کنند. با این وجود جالب ترین جاذبه گردشگری که توریست ها را به این منطقه سوق می دهد بیرون از روستا قرار دارد و به نوعی نمایشگاهی از آثار سنگی و صورتک ها و آدم های سنگی غول پیکر است.
منطقه دیدنی این روستا با نام دامنه ارواح سنگی و یا آدمک جیان می باشد که برای تماشای این دامنه نباید وارد روستا شوید و باید از آن عبور کنید.
درباره این سنگ ها و نام گذاری روستا نقل قول های زیادی وجود دارد و نام این روستا به علت وجود سنگهایی است که دارای اشکال خاصی می باشند و منظره جالبی را به وجود آورده اند.
این سنگ ها بیشتر به جمجمه انسان و بدن جانوران وحشی شباهت دارد. افسانههای زیادی در رابطه با این سنگ های مرموز وجود دارد. عده ای عقیده دارند که این سنگهای پر حفره، باقی مانده هایی از یک قلعه قدیمی هستند که در کنار جاده بنا شده است. برخی دیگر نیز باور دارند که موجودات زنده ای در این منطقه تبدیل به سنگ شدهاند، یعنی در اصل این سنگ ها روح های سنگی می باشند که چشم و دهان آنها مانند یک حفره توخالی باقی مانده است. اما علم زمینشناسی این نظریه ها را رد می کند و علت به وجود آمدن این اشکال را ناشی از نوعی فرسایش بادی، به نام هوازدگی، میدانند که موجب ایجاد این نمونه کم نظیر و دیدنی شده است.
روستای وردیج ارتفاعی در حدود 1850 متر از سطح دریا دارد و بزرگترین دهکده در شمال غرب تهران می باشد و بین کرج و تهران واقع شده است. این روستا بخشی از کن و سولقان محسوب می شود. برای کسانی که ساکن تهران هستند با چند ساعت رانندگی می توانند به دیدن این روستا در غرب دره کن بیایند و از دیدن زیبایی های آن غرق در لذت شوند.
آب اهالی روستای وردیج از چشمه های متعددی تامین می شود که مهم ترین آن چشمه ها چشمه شاه و چشمه پااورزا می باشند.
برای جمعآوری آب رودها، چشمهها و آبهای سطحی و برای آبیاری باغها و آب آشامیدنی روستا، حوضچههایی در بخش شمالی روستای وردیج فراهم شده و در بخش مرکزی روستا، باغهای وسیع گردو، سیب، خرمالو، توت و شاتوت منظره زیبایی را به وجود آورده اند و در جنوبی ترین بخش روستا خانههای روستاییان قرار دارد.
آب و هوای روستای وردیج به علت قرار داشتن در منطقه کوهستانی در فصول گرم سال خنک و مطبوع و در فصول سرد، سرد و خشک است. سرمای طاقت فرسای منطقه در فصول سرد موجب خروج روستاییان از روستا میگردد. رودخانههای این منطقه تنها از میانه های زمستان تا اواخر فصل بهار جریان دارند و بعد از آن خشک می شوند.
روستای وردیج به جز جاذبه دامنه ارواح سنگی، دارای منطقه تفریحی و گردشگری دیگری به نام آبشار لت مال است. لت به معنای سنگ می باشد و مال هم یعنی مالیده شدن. درواقع معنای نام آبشار لتمال، تمثیلی از مالیده شدن آب روی سنگها است. برای رفتن به آبشار لت مال باید خودرو خود را کنار جاده الی پارک کرده و حدود یک ساعت پیاده روی از جاده اصلی را صرف رفتن به دیدن این آبشار زیبا کرد. آبشار لت مال از سه آبشار کوچک و فرعی تشکیل شده است که هر کدام زیبایی منحصر به فردی دارند. آبشار اول 5 متر ارتفاع دارد و آبشار دوم مقداری از آبشار اول بلندتر است، اما آبشار سوم که آبشار اصلی لت مال است 35 متر ارتفاع دارد و به صورت پله ای به پایین سرازیر می گردد.
روستای وردیج در تمام فصول سال بسیار زیبا و تماشایی است. در بهار شکوفه های درختان، در تابستان سرسبزی و خرمی طبیعت، در پاییز تماشای طبیعت هزار رنگ و در زمستان لباس سفیدی که بر تن کوه های آن است نمایانگر زیبایی این روستای شگفت انگیز است.
یکی از فصول مناسب سفر به این روستای خوش آب و هوا در فصل تابستان است که می توان برای فرار از آلودگی و گرمای تهران به این روستا سفر کرد. لازم به ذکر است که در زمستان سفر به این منطقه به علت بارش برف به احتیاط نیاز دارد.
بهترین زمان برای بازدید از این دهکده فصل بهار، به ویژه اردیبهشت ماه می باشد زیرا که در این فصل باغ های وردیج و واریش با شکوفه های زیبای گیلاس و آلبالو پوشیده شده اند و مناظر زیبای بهاری به نمایش گذاشته می شود. دره های عمیق، باغ های سرسبز و کوه های مرتفع از دیگر جذابیت های طبیعی این منطقه می باشد که شما را به خود جذب می نماید.
روستای وردیج و اطراف آن، مکان بسیار مناسبی برای علاقه مندان به دوچرخه سواری در کوهستان است. مسیر دوچرخه سواری حرفه ای از جاده خاکی روبروی روستا آغاز می شود و تا دامنه کوه واریش و سپس روستای کندر کرج ادامه دارد.
کوهنوردان مسیر قله های پهنه حصار، چشمه شاهی و لیچه نیز از این روستا عبور می کنند.
اگر به این روستا سفر کردید حتما وسایل و مواد خوراکی مورد نیاز را از تهران خریداری کنید زیرا حوالی وردیج سوپر مارکت و رستوران یافت نمی شود. کفش مناسب به پا کرده و بهتر است سبک سفر کنید.
از جاذبه های نزدیک وردیج می توان به روستای واریش که سرسبزتر از وردیج است و چشمه ای زیبا با آب خنک و گوارایی دارد و همچنین با میوه هایی مانند شاتوت، گیلاس، زردآلو از میهمانان پذیرایی میکند، امام زاده بی بی زرین قمر، پهنه حصار و روستا و آبشار زیبای سنگان در فاصله 40 کیلومتری وردیج اشاره کرد.
از دو مسیر می توان به روستای وردیج رسید: در مسیر یک می بایست به انتهای اتوبان همت غرب بروید و از شهرک شهید باقری دور برگردان را دور بزنید تا به بلوار پژوهش برسید که در هنگام عبور از کنار دریاچه خلیج فارس، تابلوی وردیج و واریش را مشاهده می کنید. با ورود به جاده کوهستانی و پس از طی کردن 10 کیلومتر به روستای وردیج که در سمت راست شما واقع شده است می رسید.
همینطور اگر میخواهید از اتوبان تهران-کرج استفاده نمایید، می بایست از پشت پمپ بنزین وردآورد (ورودی از پمپ بنزین) به طرف خیابان شهید اردستانی رفته و وارد جاده کوهستانی این منطقه ییلاقی شوید.
چهارشنبه 19 اردیبهشت 1403
یک سوال داشتم ، آیا میشه این مسیر رو با پراید هم رفت یا پراید نمیکشه ، البته با چهارتا سرنشین ،
ممنونم میشم راهنمایی کنید
اونایی که تجربه ش رو دارند لطفا بگن
چهارشنبه 20 اردیبهشت 1402
شنبه 01 بهمن 1401
جمعه 16 دی 1401
چهارشنبه 03 آذر 1400
دوشنبه 28 تیر 1400
سه شنبه 11 خرداد 1400
دوشنبه 06 اردیبهشت 1400
چهارشنبه 27 اسفند 1399
خیلی قشنگ بود
بی نظیره
هرچی بگم کم گفتم
سه شنبه 12 اسفند 1399
یکشنبه 12 بهمن 1399
ولی به گردشگرها اجازه ورود به کوچه باغ های شخصی رو نمیدن.
چهارشنبه 03 دی 1399
یکشنبه 02 آذر 1399
دوشنبه 12 آبان 1399
سه شنبه 22 مهر 1399
یکشنبه 26 مرداد 1399
دوشنبه 06 مرداد 1399
سه شنبه 17 تیر 1399
دوشنبه 02 تیر 1399
سه شنبه 27 خرداد 1399
شنبه 24 خرداد 1399
دوشنبه 19 خرداد 1399