غار و آبشارهای شیرآباد در پنجاه و پنج کیلومتری شرق شهرستان گرگان و شش کیلومتری جنوب شهرستان خان ببین در حدفاصل شهرهای علی آباد کتول و آزادشهر و در جنوب روستای شیرآباد واقع شده اند.
آبشارهای شیرآباد در میان پارک جنگلی شیرآباد واقع شده است. این آبشارها به شکل پلکانی بوده اند و شامل هفت آبشار می باشد. بزرگترین آبشار شیرآباد سی متر ارتفاع دارد و دو حوضچه با عمق چهل تا هشتاد متر در پای آن پدید آمده است.
اولین آبشار شیرآباد بیست و پنج متر ارتفاع و هشتاد و یک متر عمق دارد و دومین آبشار نیز دوازده متر ارتفاع و به عمق هشتاد متر است که به عروس آبشارهای این منطقه شهرت دارد.
محیط اطراف آبشار، کوهستانی و جنگلی است و گونههای گیاهی متنوعی مانند ممرز، افرا، انجیلی، توسکا، همیشک، داردوست، خزهها و گیاهان گلدار را در این منطقه می توان مشاهده کرد.
منطقه جنگلی شیرآباد زیستگاه جانورانی نظیر مرال، شوکا، خرس، پلنگ، خوک وحشی، گربه جنگلی و رودک نیز می باشد.
در نزدیکی آبشارهای شیر آباد، غار زیبای شیرآباد قرار دارد که جاذبه گردشگری منحصر به فردی را برای بازدیدکنندگان به ارمغان آورده است. غار شیرآباد به غار دیو سپید نیز معروف است چرا که مردمان این منطقه بر این باورند که این غار محل زندگی دیو سپید شاهنامه بوده است.
غار شیرآباد، با طول دویست و چهل و دو متر و دهانه ۹-۱۵ متر از زیباترین دیدنی های استان گلستان به شمار می آید. در کف غار آب سردی در حدود ده درجه در طول غار جاری است.
غار شیرآباد یکی از غارهای مهم طبیعی و جالب استان گلستان است که انسان ها در ساخت آن هیچ گونه دخالتی نداشته اند. بیشتر قسمت های غار تاریک است و در انتهای آن چشمه ای دیده می شود که ظاهرا منشا ایجاد غار در گذشته بوده است.
به سبب جنس زمین و ویژگی های ساختمانی در این منطقه حرکت آب باعث تشکیل استخر، استالاکتیت، بستر گلی و چسبنده و پدیده های مختلف در طول مسیر شده است. در درون غار به دلیل داشتن شرایط مطلوب و وجود آب، گونههایی از مهرهداران و بیمهرهگان نظیر گاماروس، کرم، عنکبوت، خرچنگ آب شیرین، سوسک، خفاش، قورباغه جنگلی و سمندر زیست میکنند.
رطوبت و دمای مناسبی که در این غار برقرار است آن را تبدیل به زیستگاهی مناسب برای بعضی از گونه ها مثل سمندر کور غارزی گرگانی کرده که فقط در این غار و غارهای اطراف زندگی می کند.
غارشیرآباد برای غارنوردان، غار ساده ای است که هم دسترسی به آن ساده بوده و هم غارنوردی در آن نیاز به ابزارهای حرفه ای ندارد.
پس از گذشتن از مسیر جاده ای ماشین رو در جنوب منطقه شیرآباد، منطقه جنگلی قرار دارد که به حاشیه رودخانه ای زیبا ختم می شود. این منطقه ییلاقی، دارای شرایط مناسبی جهت اطراق علاقه مندان می باشد. بستر رودخانه در تمام طول مسیر با وجود سنگ های آذرین تیره رنگ و به علت مجاورت با طبیعت اطراف، مناظر بی نظیری را به وجود آورده است.
مسیر دسترسی به غار و آبشارهای شیرآباد
این منطقه از روستای شیرآباد کمتر از بیست کیلومتر فاصله دارند و برای رسیدن به آنها کافیست از مسیر خان ببین به روستای شیرآباد پنج کیلومتر را به سمت جنوب بروید و بعد از روستای شیر آباد سه کیلومتر جاده آسفالته را ادامه داده، سپس راه مالرو را پیش بگیرید. این راه، به سمت آبشارها پیش میرود. غار دیو سفید نیز در مسیر آبشارهای هفت گانه شیرآباد قرار دارد.
جمعه 12 فروردین 1401
عالیه
چهارشنبه 03 آذر 1400
دوشنبه 28 تیر 1400
سه شنبه 11 خرداد 1400
دوشنبه 06 اردیبهشت 1400
سه شنبه 12 اسفند 1399
یکشنبه 12 بهمن 1399
چهارشنبه 03 دی 1399
دوشنبه 19 خرداد 1399