روستای حیران یکی از روستاهای ییلاقی، زیبا و توریست پذیر شهرستان آستارا می باشد که در استان گیلان قرار دارد. حیران از روستاهای شهرستان آستارا در غربی ترین نقطه استان گیلان و چسبیده به استان اردبیل می باشد.
این روستا در سی کیلومتری شهرستان آستارا واقع شده است. روستای حیران متشکل از سه روستای حیران سفلی، حیران وسطی و حیران علیا می باشد.
روستای حیران یکی از روستاهای ییلاقی و خوش آب و هوا می باشد و به همین علت ساخت بناهای ویلایی در سال های اخیر رشد چشم گیری داشته است به طوری در فصل های بهار و تابستان، جمعیت این روستا به دو هزار نفر می سد در حالیکه جمعیت ثابت اهالی و ساکنان این روستا حدودا سیصد نفر می باشد.
شغل اصلی اهالی حیران، کشاورزی و زراعت بوده و از این راه امرار معاش می کنند و در طول فصل های بهار و تابستان که جمعیت گردشگر و بازدیدکنندگان از این روستا زیاد می شود، رستوران ها و مغازه هایی را در کنار جاده برای کسب درآمد برپا می کنند.
روستای حیران از زیبایی ها و طبیعت بکر و دست نخورده ای برخورد می باشد. اگر به این روستا سفر کنید تا چشم کار می کند طبیعت و زیبایی های بی نظیر و چشم نواز می بینید. از یه طرف کوه های پوشیده شده از درختان انبوه و جنگل های سرسبز و از طرف دیگر دره ای زیبا که از پایین آن رودخانه زیبای آقچای می گذرد.
رودخانه آقچای یکی از رودخانه های زیبای شهرستان آستارا می باشد که مرز بین دو کشور ایران و آذربایجان را تعیین می کند.
روستای حیران همان گونه که از نامش مشخص است، آنقدر زیباست که چشم هر بیننده ای را به خود خیره میکند و او را حیرت زده می کند. این روستا هر تماشاگری را حیران می کند و به دلیل طبیعت بی نظیر و زیبایی طبیعی، به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری مهم در ایران شناخته می شود و باتوجه به شرایط آب و هوایی بسیار مطبوع و مناسب، در سالیان اخیر مورد توجه گردشگران و دوست داران طبیعت قرار گرفته است و هرساله جمعیت زیادی از گردشگران را روانه این روستا می کند و احداث بناهای تفریحی و گردشگردی در آن روند افزایشی داشته است.
ساخت تله کابین و سورتمه در گردنه حیران یکی از اقدامات تفریحی بوده است که انجام شده است که باعث جذب هر چه بیشتر و بیشتر گردشگر به این منطقه می گردد.
گردنه حیران یکی از جاذبه های گردشگری این روستا می باشد که در مسیر ارتباطی آستارا - اردبیل واقع شده است. این گردنه از مناطق حفاظتی سیاسی و جغرافیایی استان گیلان می باشد.
این گردنه در اکثر اوقات در زیر پوششی از مه قرار گرفته است که علت مه همیشگی گردنه حیران، رطوبت دریای خزر می باشد و درهها و کوهپایههای آن، پوشیده از گلها و گیاهان جنگلی و مرتعی می باشند.
اگر میخواهید حیرت زده شوید و مناظر اطراف شما را حیران کند، حتما به این روستا سفری داشته باشید و لحظات خوشی را در آنجا سپری کنید.
دوشنبه 13 آذر 1402
چهارشنبه 03 آذر 1400
دوشنبه 28 تیر 1400
دوشنبه 10 خرداد 1400
یکشنبه 05 اردیبهشت 1400
سه شنبه 12 اسفند 1399
یکشنبه 12 بهمن 1399
چهارشنبه 03 دی 1399
دوشنبه 19 خرداد 1399