بسیاری از طبیعت دوستان و توریست ها، بر این باورند که استان گیلان، بهشت ایران است و هنوز هم جاذبه های گردشگری شناخته نشده و بکری دارد.
شهرستان تالش واقع در غرب استان گیلان، به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی و قرار گرفتن مابین جنگل و دریا، مورد استقبال گردشگران و طبیعت گردان درطول چهار فصل می باشد.
شهرستان تالش در حاشیه جنوبی دریای خزر، از شهرستان رضوانشهر شروع شده و تا بخش لوندویل آستارا در شمال، امتداد دارد. این شهرستان دارای یک بخش مرکزی به نام هشتپر طوالش و سه بخش دیگر (اسالم، حویق و کرگانرود لیسار) است و درحدود یک پنجم استان گیلان را شامل می شود. شهرستان تالش دارای پیشینه تاریخی و تمدن بسیار کهن است، چنانچه نژاد تالش قبل از ورود آریاییها در ایران ساکن بوده اند. آثار و نشانه های کشف شده بیانگر تمدن کهن تالش در قبل از اسلام بوده است. گویش رایج مردم این شهرستان، تالشی و سپس فارسی، ترکی، گیلکی و کردی می باشد. این شهرستان دارای آب و هوای معتدل خزری و مدیترانه ای با جنگل های انبوه و ساحلی زیبا حدود 95 کیلومتر می باشد. تالش به جهت اینکه 54 متر از سطح آب دریاهای آزاد بلندتر است، دارای جلگه های وسیع و حاصلخیز می باشد. از مزایای گردشگری در تالش و مخصوصا خود هشتپر این است که با توجه به جلگه ای بودن شهرستان، امکان دسترسی آسان به جنگل و دریا وجود دارد.
به سمت جنگل های غرب گیلان که بروید، به روستای سراگاه می رسید که از جاذبه های گردشگری تالش است. این روستا در بخش مرکزی هشتپر در دهستان ساحلی جوکندان که با داشتن سی روستا بزرگترین دهستان تالش می باشد قرار دارد و در میان کوه های استتار شده از جنگل واقع شده است. این روستای کوچک اما زیبا، جمعیتی در حدود 818 نفر دارد. اهالی روستای سراگاه اغلب به دامپروری و کشاورزی که به طور عمده کاشت برنج را شامل می شود مشغول هستند. برنج روستای سراگاه بهترین و مرغوب ترین برنج های تالش است. در این روستا محصولات دیگری همچون تمشک، ازگیل وحشی، آلوقرمز، آلوچه و زردآلو برداشت می شود.
اهالی این دیار بسیار خونگرم هستند و از جان و دل از میهمانان و گردشگران پذیرایی می کنند. تماشای طبیعت بکر، هوای بسیار مطبوع و استفاده از محصولات ارگانیک، مزید بر علت بوده تا مردم آن تندرست باشند و آرامشی بی انتها در وجود آنها باشد.
در 10 کیلومتری این روستا، دریاچه ای بنام دریاچه سراگاه وجود دارد که از اصلی ترین جاذبه های گردشگری این روستا به شمار میرود.
آب دریاچه سراگاه از چشمههای زیر زمینی پیرامون تأمین خواهد شد که در بستر دریاچه قرار گرفته اند. این دریاچه زیبا را به نام سد سه راه گاه نیز می شناسند. از دریاچه سراگاه، جهت پرورش ماهی استفاده می شود و به سبب وجود ماهی ها، شاهد مرغان ماهی خوار بر فراز این دریاچه نیز خواهیم بود.
بازتاب تصاویر کوه ها و جنگل های تالش در دریاچه سراگاه، موجب می شود تماشاگر، خالق این همه زیبایی و شکوه را تحسین کند.
سرتاسر دریاچه سراگاه را کوه های پوشیده شده از جنگل در بر گرفته و این دریاچه همچون فیروزه ای در آن میان خودنمایی می کند. در پیرامون دریاچه نیز شالیزارهای برنج و باغ های کیوی به چشم می خورند.
تماشای جنگل های تالش و دریاچه سراگاه، این حس را در بیننده تداعی می کند که گویی ناظر قطعه ای از بهشت است. بازدیدکنندگان با حضور در این محیط بکر و زیبا احساس آرامش می کنند و تجربه ای به یاد ماندنی برایشان رقم خواهد خورد. امروزه با وجود اطلاع رسانی هایی که در مورد روستاها و مناطق دیدنی انجام می شود، روستای سراگاه به همراه دریاچه زیبای آن برای گردشگران نامی آشناست و همواره برای بهره مندی از زیبایی های بی حد و حصر آن به این مکان بهشتی می آیند و از این موهبت الهی بهره مند می شوند.
دریاچه زیبای سراگاه در ابتدای جاده کیش دیبی و در وسط جنگل، با منظره ای بکر و خاص با فاصله چهار کیلومتری از خود شهرستان تالش، محلی دلنشین و زیبا برای گردشگران می باشد.
این طبیعت آرام و منظره فوق العاده هر کسی را مجذوب خود می کند. سد خاکی بزرگی که دریاچه زیبای سراگاه را به وجود آورده، از چشمه های اطراف لبریز از آب زلال می شود و با مساحت حدود پنج هکتار جهت پرورش ماهی و مصارف کشاورزی استفاده می شود.
این دریاچه و روستای سبز آن در همه فصول دیدنی و جذاب هستند و زیبایی های آن ها تمام نشدنی است.
نکته مهمی که گردشگران باید به آن توجه کنند این است که در سد خاکی سراگاه شنا نکنند و ماهی گیری انجام ندهند.
اگر تمایل به ماندن در روستای سراگاه دارید می توانید چادر بزنید و یا از کلبه نزدیک دریاچه استفاده کنید. برای رسیدن به دریاچه سراگاه از سه راه ییلاق و تندیس کوهنورد که حدود یک کیلومتر بالا می رویم به پلی می رسیم. سپس با گذر از پل به سه راه نعل بند می رسیم. به سمت راست و به انتهای روستای نعل بند می رویم که حدود سه کیلومتر آسفالت و پانصد متر خاکی است و البته این مسیر ماشین رو می باشد. بعد از گذر از جاده خاکی به شگفتانه ای با شکوه برخورد می کنیم که مانند نگینی می درخشد.
آدرس:گیلان، تالش (هشتپر) سه راه ییلاق، انتهای روستای (نعل بند).
دوشنبه 13 آذر 1402
سه شنبه 02 آذر 1400
دوشنبه 28 تیر 1400
دوشنبه 10 خرداد 1400
یکشنبه 05 اردیبهشت 1400
سه شنبه 12 اسفند 1399
یکشنبه 12 بهمن 1399
چهارشنبه 03 دی 1399
دوشنبه 19 خرداد 1399